Kysymys

Kirjahyllyn siivous?

 • 11 helmikuu 2015
 • 7 kommenttia
 • 3079 katselukerrat

Miten kirjahyllystä saa poistettua tarpeettomat kirjat? Ohjeen mukaan painamalla hiirtä kirjan kuvakkeen päällä se ei ainakaan toimi. Muita ohjeita en löydä, enkä löydä kyllä osoitetta mistä voisi henkilökunnalta kysyä.

Nimimerkillä ällistynyt

7 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 •  Tietokoneen kirjahyllystä poistoa ei tietääkseni voi tehdä. Ohje pätee elisa kirja sovellukseen jossa kun painetaan kirjan päällä jonkin aikaa niin tulee kirjan tiedot ja sieltä voi valita kirjan poisto laitteesta. Oliko jossakin kirjoitettu että hiirtä painamalla kuvakkeen päällä onnistuisi?
 • En tainnut kysyäkään tietokoneen kirjahyllystä poistamista, vaan kirjahyllyssä olevien turhien kirjojen poistamista. Ohjeessa mainittiin, että paina  kirjan kuvaketta niin esille tulee valikko, josta voi poistaa k.o kirjan. Hiirellähän sitä painetaan, vai millä?

  Huonot ohjeet!
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +4
  Onkelma kirjoitti:
  En tainnut kysyäkään tietokoneen kirjahyllystä poistamista, vaan kirjahyllyssä olevien turhien kirjojen poistamista. Ohjeessa mainittiin, että paina  kirjan kuvaketta niin esille tulee valikko, josta voi poistaa k.o kirjan. Hiirellähän sitä painetaan, vai millä?

  Huonot ohjeet!

  "Painaminen" tarkoittaa kosketusnäyttöä, jota yleensä käytetään sormella. Toki hiirelläkin sitä kosketusnäyttöä voi painaa. 
  Ipadillä kokeiltuna samat valikot paljastuu kuin hiirellä ja ctrl näppäimellä, mutta poistaminen ei onnistu.
  Tarkemmin kun katsoin ohjeita, siellä on tosiaan niin, että kirjan voi poistaa Elisa-kirja ohjelmassa. Minulla on tiedostot ladattu koneelle ja luen niitä iBookilla. Ei ne koneella häiritse, ainoastaan silloin kun menen Elisaan ja katselen "omaakirjahyllyä". Siellä on muutama liikaa joita olen tyhmyyksissäni ladannut.

  Siellä olkoot, yritän välttää täst´edes lataamasta turhaan/harkitsemattomasti.
  Käyttäjätaso 2
  iBook? Hiiri ja control? iPad? Siis mita ihmetta, nyt kylla oon ihan hukassa O_O

  iBook oli Applen lappari joskus 1999-2006 ja varmaan niilla viela paasee verkkoon kiinni. En muista saiko siihen piuhalla hiirta kiinni, taisi olla kosketuslevy. Hieno vehje aikoinaan, mutta ulkonako oli parempi kuin kaytettavyys. Mutta et varmaan oikeasti kayta iBook konetta, ethan?

  iPad on tutumpi ja saa siihen kiinni irtonappiksen, mutta etta hiiri myos? Varmaan saa, mutta ei ole kokemusta. Jos hiiri + control ei tunnu toimivan, koita rohkeasti koskettaa sormella ruutua. Se ainakin toimii.

  iPad kayttaa ilmaista Elisa Kirja ohjelmaa. Asenna ja aukaise ohjelma, loggaa sisalle ja odota, etta kirjahylly latautuu. Tama voi kestaa useampia minuutteja, jos hyllysta loytyy satoja kirjoja - tai jos verkkoyhteys on vahan hitaampi. Sen jalkeen kosketa kirjan kansikuvaa pitkaaaaaan ja paaset kirjan takakanteen. Sielta voi poistaa laitteeseen ladatun kirjan viemasta levytilaa. Taikka merkata kirjan jo luetuksi, ks alla.

  Etusivun kirjahyllyn oikeasta ylakulmasta loytyy nappi, josta loytyy toinen menu. Sielta voi valita, naytetaanko esim vain laitteessa olevat kirjat. Taikka vain lukemattomat kirjat tai luetut kirjat tai aloitetut mutta lukemattomat kirjat (ks ylla).

  Hmm, koitetaan uudestaan: siis "tiedostot ladattu koneelle ja luen ne iBookilla"? Siis Mac poytakone ja Applen iBooks ohjelma (iBook vs iBooks)? Joo, olen harjoitusmielessa tiputtanut muutaman Elisa Kirja ostoksen sinne ja toimii silla tavalla kuin se toimii. Apple on joskus vahan suljettu ymparisto. Itse kaytan Elisa Kirjan omaa iPad ohjelmaa, ei vaadi niin paljon vaivaa.

  Elisa Kirjan "oma kirjahylly" webissa, eika ohjelmassa? Itse olen ostanut kaikki ilmaiset kirjat, joten lista on aika pitka (500+ kirjaa). Kaytan iPadissa Elisa Kirja ohjelman viimeista kirjahyllya, valitsen sielta "vain kirjat" ja sitten jarjestan luettelon ostopaivamaaran perusteella (oikean ylakulman nappi). Minulle tuo on helpoin tapa loytaa joku kirja, mutta se tosiaan toimii vain iPad/iPhonessa.

  Ei tasta taitanut olla mitaan apua, mutta halusin vain tarkistaa tuon iBook kohdan ja nappiksen. iBookia en koskaan ostanut itselle, mutta kaytin. Samoin iPad nappis on ostolistalla, Logitech K480 vaikuttaa hyvalta 🙂
  Tietääkö kukaan vieläkään, miten tarpeettomat kirjat saa poistetuksi kirjahyllystä KOKONAAN, siis ei vain laitteelta?

  Osallistu keskusteluun