Kysymys

Kirjailijan asenne

  • 8 maaliskuu 2014
  • 3 kommenttia
  • 1516 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Nyt olisi Elisa Kirjassa Reijo Mäen Vares kirjoja tarjouksessa ja houkuttelisi kartuttaa sähköistä Vares kirjastoani, mutta mutta, tällä kertaa en taidakaan ostaa Reijo Mäen tuotoksia.

Syy tähän löytyy siitä, että arvoisa Herra Mäki meni sanomaan, että 'sähkökirja on *****sta'

http://www.tekniikkatalous.fi/ict/ts+quotsahkokirja+on+*****staquot+sanoo+reijo+maki/a957742

No tehdään herralle mieliksi ja jätetään herran tuotokset väliin, tuskinpa tulen ostamaan enää edes paperikirjaakaan.

Ainoastaan kirjastosta voin lainata Herran tuotoksia.

No, kun nyt kuitenkin olin ajatellut ostaa Mäen e-kirjan, mutta enpä ostakaan, niin kokeillaanpa Jim Thompsonin Kari Vaaraa, josko siitä olisi Vareksen korvaajaksi.

En tiedä onko muilla kirjailijan asenne vaikuttanut omaan ostokäyttäytymiseen, mutta minun tapauksessani asialla oli näköjään vaikutusta.

Tällaiset kirjailijan kommentit vaikuttavat myös Elisa Kirjaan. Elisa Kirja voisikin muistuttaa kirjailijoita, että 'kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta' ei ehkä kuiteskaan päde. Suomi on tosi pieni talousalue ja mystinen kieli rajoittaa ostajia aika tehokkaasti, ei niitä tieten tahtoen kannata karkottaa.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Joo onhan se kauheaa, jos äijä on huolissaan omasta toimeentulostaan. Mutta kuten itsekin totesit, niin kukaan ei pakota sinua maksamaan Mäen kirjoista jos noin ahdistaa. Aina voit hommata sen "lippalakkijannulta" ilmaiseksi, kirjoittaa itse paremman tai jos oikein intoa riittää, niin pistää vaikka kaikkien muittenkin kirjat suoraan jakoon ison operaattorin konesaliin. Ymmärtäisin valitusta paremmin, jos noita ei saisi e-kirjoina ollenkaan.
Käyttäjätaso 1
Siis enhän minä ollut mitään laittomasti hankkimassa, vaan ihan ostamassa Elisa Kirjasta Mäen tuotoksia. Mutta kun kerran Herra Mäki ei haluaisi tuotoksiaan olevan sähköisenä tarjolla, niin jääkööt sitten ostamatta ja laitan pienet roposeni tukemaan toista kirjailijaa, joka ei ole sähkökirjoja vastaan.

Niin se maailma muuttuu koko ajan enemmän ja enemmän sähköiseksi ja siihen on vain mukauduttava.
Kirjoitin tästä aiheesta blogiini, sen verran heräsi asiasta ajatuksia.

http://kirjablogi.com/post/22/onko-e-kirja-*****sta

Osallistu keskusteluun