Kysymys

Kirjojen siirto lukulaitteelle ei onnistu

  • 19 kesäkuu 2013
  • 7 kommenttia
  • 3480 katselukerrat

Hei!

Ostin muutaman kirjan Elisa kirjasta ja asensin tietokoneelle tuon Adobe Digital Editions-ohjelman. Kirjat sain ladattua sinne, mutta nyt kun yritän siirtää niitä e-kirjaan, niin se ei onnistukaan. Ohjeesa näkyy tuollainen kohta kuin Authorize Device mutta minulla sitä ei näy missään vaikka yhdistin lukulaitteen koneeseen.

Aiemmin olen siirtänyt ostamani kirjat suoraan e-kirjan selaimen kautta mutta nyt edes se ei onnistu, vaikuttaako tuo Adobe Digital Editions-ohjelman lataaminen siihen?

Minulla on käytössä Sony Reader, jolla olen siis aiemmin pystynyt lataamaan ja lukemaan Elisan kirjoja.

Mikähän ihme tässä voi olla vikana? En ymmärrä ja kovasti haluaisin päästä lukemaan uusia kirjojani.

Osaisikohan joku auttaa?

7 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Olethan tuon https://kirja.elisa.fi/lukeminen-lukulaitteella ohjeen mukaan yrittänyt kirjoja ladata? Voi olla että laite ei sitten välttämättä ole yhteensopiva Adobe Digital Editionin kanssa, lukulaitteen ohjelmiston päivittäminen uusimpaan versioon voisi tässä mahdollisesti auttaa. Kannattaa tietysti myös katsoa ettei lukulaitetta vaan jo näy Digital Editionsin kirjahyllyvalikossa tuon edellä mainitun ohjeen mukaan jos se olisikin jo jostain syystä valtuutettu aikaisemmin.

Tuohon kirjojen siirtoon suoraan selaimella en kyllä osaa ottaa kantaa, ei tietenkään ole mahdotonta että Adobe Digital Editionsin asennus on siihen vaikuttanut. Olisiko muilla Kirja-käyttäjillä mitään vinkkejä? 🙂
Juu, olen tuon ohjeen mukaan tehnyt. Ohjelmassa ei näy kuin kirjahyllyt, ei siis mitään lukulaitteita. Kokeilin siirtoa myös Samsungin tabletille, mutta sekään ei onnistunut. Tabletilla on Elisa kirja sovellus jossa kirjat näkyy läpikuultavina ja niiden päällä on keltainen kolmio.

Olen aiemminkin ostanut kirjoja elisalta ja silloin niiden siirto on sujunut lukulaitteeseen ongelmitta. Harmi jos ei nyt onnistu. Tuli ostettua turhaan kirjoja. 😞
Käyttäjätaso 5
Aika oudolta kuulostaa ettei tabletillakaan toimi, tuollehan on vähän erilainen ohje https://kirja.elisa.fi/sovellukset-ohje, mutta aika simppelisti niiden pitäisi kyllä toimia.

Oletko jo tarkistanut sovelluksen oikeassa yläkulmassa olevasta ratas-kuvakkeesta että olet varmasti kirjautunut sisään Elisa Kirjaan? Joskus ohjelmassa täytyy vielä kirjautua tuota kautta erikseen palveluun sisälle. Tämän jälkeen mikäli kirjat eivät lähde toimimaan, kannattaa ne poistaa hyllystä ja ladata uudestaan "Lataa kirjoja arkistosta" painikkeen takaa (tuosta samasta ratas-valikosta jos olet kirjautuneena sisään). Jos tämäkään ei auta, kannattaa vielä kokeilla poistaa sovellus laitteelta kokonaan ja asentaa tabletille Elisa Kirja - sovellus kokonaan uudestaan laitteen kauppapaikalta.

Seuraavaksi voidaan kokeilla meidän puolelta paria korjaustoimenpidettä, jos pistät vaikka yksityisviestillä Elisa Kirjan asiakasnumerosi tai sisäänkirjautumis-sähköpostiosoitteen minulle yksityisviestillä 🙂
Ota se drm pois, niin onnistuu. Google.
Käyttäjätaso 2
Miten sen DRM:n poisottaminen onnistuu?
Ohjeiden antaminen on kiellettyä, mutta google.
Käyttäjätaso 2
DRM:n poisto tosiaan on hyvä keino jos on ongelmia sen kanssa, tai haluaa muuttaa e-kirjan toiseen formaattiin. Mr. Google tosiaan auttaa tässä, eikä ole vaikeaa 🙂

Osallistu keskusteluun