Vastattu

Kysymys luottokaupasta

  • 16 February 2013
  • 11 kommenttia
  • 12687 katselukerrat

Jos on ostanut puhelimen 36kk luottokaupalla ja haluaa sen myydä vaikka 3kk päästä syystä tai toisesta (esim. jos saa uuden puhelimen), niin saako sen myydä pois?

Ja miten menee takuut? Luottokaupassa saa mukaan takuutodistuksen. Takuu on esim. Monessa nokian puhelimessa 24kk...puhelimen uusi omistaja saa takuutodistuksen kaupan yhteydessä ja jos vikaa ilmenee takuuajan voimassaollessa, niin takuutodistuksella homma hoituu?Eikös takuu ole laitekohtainen? Puhelimen luottokaupalla ostanut on vaan vastuussa itse puhelimen osamaksuista loppuun asti, ja puhelimen saa myydä kuulemma vaikka heti, ostettu puhelin...noin kerrottiin elisan myymälässä. Pitääkö paikkansa?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Joonas86 16 February 2013, 18:11

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

11 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei Joonas86!

Pitää täysin paikkansa. Kun ostat puhelimen luottokaupalla ja syystä tai toisesta et halua sitä (esim. haluat uudemman/paremman/sat lahjaksi paremman yms. syitä mitä näitä ikinä voikaan olla) niin saat kyllä puhelimesi myydä, mutta silloin tosiaan joudut sen silti maksamaan sopimuskauden loppuun.

Takuu on voimassa myös uudella ostajalla.

Huomaathan kuitenkin, että jos syystä tai toisesta et saa puhelinta maksetuksi, niin Saunalahti voi periä puhelimen takaisin, jos asiakas ei saa rahaa puhelimen maksuun vaikkapa yllättäisen työttömyyden perusteella. Nämä ovat kuitenkin tietääkseni yksittäisiä tapauksia.

Eli lyhkäisesti voit myydä, jos olet varma, että pystyt sen maksamaan. Tarvittaessa voit tilata puhelimelle loppulaskun, mutta siitä muistaaksni Saunalahti perii kymmenen euroa. Voit myös maksaa normaalisi kuukausittain luottokaupan loppuun.
Turun elisa shopissa sanoivat, että vaikka luottokaupan nimiinsä ottanut ei suoriutuis osamaksuista kunnialla, niin puhelin ei mene missään tapauksessa kiinni sillä uudella omistajalla, eikä ostajalle aiheudu yhtään mitään ongelmia.

Luottopuhelinta ostettaessa luottotiedot käsittääkseni tarkastetaan, sanoivat että luottokaupalla ostaneella(sillä jonka nimissä se luottokauppa on) menee mahdollisesti sitten luottotiedot jos maksua ei hoideta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllähän luurin voi myydä samoin kuin minkä tahansa muunkin päätelaitteen, kunhan hoitaa maksut pois.

Tietysti luottotietojen menettäminen ei ole järkevää eli kannattaa käyttää omaa harkintaa aina näissä eli onko jollakin Pekalla esimerkiksi varaa myydä entinen luuri ja ostaa luottokaupalla toisen yms.

Mutta luuria ei estä mikään myymästä.
Keskustelun pointti oli se, että markkinoilla liikkuu nyt paljon luottokaupalla ostettuja puhelimia myynnissä.... Onko sillä puhelimen uudella ostajalla(sillä joka ei ole ottanut sitä luottokauppaa omiin nimiinsä), niin mitään riskejä ostamisen suhteen? Esim. Jos ostan nyt tyyliin huutonetistä tuollaisen luottokauppaluurin ja siinä on takuutodistus mukana.

onko ihan ok kauppa mulle?
Ainakin se riski on, että puhelimessa voi olla käyttäjän aiheuttama vika, jota takuu ei kata.

Lisäksi on tietysti sekin, että myyjä ei omistakaan sitä puhelinta.
Joo, ainahan tavaran ostamiseen liittyy omat riskinsä, just sen puoleen että se on varastettu tms

Pyydän siis myyjää todistamaan henkilöllisyytensä, jotta varmistuu että myyjä on sama kuin se jonka nimi on esim. puhelimen takuutodistuksessa. Jos asia kunnossa, niin voin huoletta ostaa. Kuittaan asian ratkaistuksi. Kiitokset vastauksista.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Eiköhän loppujen lopuksi luottokaupalla ostetun puhelimen ostaminen myyjältä ole suht riskitön jos myyjä pystyy todistamaan että laite on hänen esim. ostotodistuksella.

Luottotiedothan tarkistetaan ennen laitteen myyntiä ja aika epätodennäköistä että myyjä ottaa riskiä luottotietojensa menettämisestä jätämällä maksamatta.
vaikka jättäskin maksamatta niin ei se puhelin kuulemma ikinä sammu sillä uudella omistajalla, noin sanoivat turussa elisa shopitissa. Eli ei pitäs olla olla mitään syytä miksi noit ei kannattas ostaa. Kytkypuhelinta en ostais, mutta se on täysin eri asia.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
Kytkypuhelin on asiakkaan omaisuutta heti, kun tämä on ottanut puhelimen vastaan/käyttöön, eli siinä riski on pieni. Luottokaupan kohdalla omistuskysymys ei ole aivan niin selkeä.
Niin tätä itsekkin pohdin kun olen ostamassa kytky- tai luottokaupalla ostettua puhelinta(joka ei ole sim-lukittu), niin miten käy jos alkuperäinen omistaja ei maksakkaan laskuja? Kai pysyy omistajuus takuu ja muut herkut itselläni. Nykyäänhän ne tarkistaa vissiinki jostain tietoa enneku antaa ihmisten ostaa mitään kytkyä tai luottoa.
Käyttäjätaso 3
Jos luottokaupalla myyty puhelin myydään eteenpäin, niin ei uudella ostajalla ole mitään huolta siitä maksaako alkuperäinen omistaja sitä vai ei. Mutta tällaisissa tilanteissa kannattaa pyytää takuutodistus puhelimen mukana, alkuperäinen omistaja saa sen puhelimen mukana sekä myöhemmin Oma Saunalahdesta.

Jos alkuperäinen omistaja jättää puhelimen maksamatta, luottokauppa puretaan ja silloin jäljellä olevat erät laskutetaan häneltä ja tarvittaessa siirretään perintään, joka onkin yleensä alkuperäinen syy miksi luottokauppa purettaisiin. 🙂 Puhelimelle ei mitään rajoituksia näissä tapauksissa laiteta.