Kysymys

Liittymäasetukset riistakameraan hawkeye EH-MMS-OC1?

  • 28 joulukuu 2014
  • 3 kommenttia
  • 2774 katselukerrat

Hei,

nyt tarvittaisiin apua...

Edellä mainittua kameraa on koetettu saada toimimaan elisan, kolumbuksen ja saunalahti prepaid -liittymien avulla parin päivän ajan, ei onnistu. Kamera ei lähetä kuvaa sen paremmin puhelimeen kuin sähköpostiinkaan. On kokeiltu sekä pelkillä MMS-asetuksilla puhelimeen että GPRS-asetuksilla (vaihdettu aina liittymän mukaan sopiviksi, asetustiedot googletettu netistä) ja liittymistä on poistettu PIN-koodin kysely puhelimessa. Voisiko joku kertoa, mitkä ovat oikeat asetukse tuolle prepaidille (sitä mieluiten käyttäisimme)? Nyt on kokeiltu

Maa Suomi Saunalahti prepaid

MMS asetukset 

    MMSC mms.elisa.fi

    APN mms

    Proxy 213.161.41.57

    Port 80

    Käyttäjätunnus (jätetty tyhjäksi)

    Salasana (jätetty tyhjäksi)

GPRS asetukset

   APN internet

   Käyttäjätunnus (jätetty tyhjäksi ja kokeiltu abcd)

   Salasana (jätetty tyhjäksi ja kokeiltu abcd)

SMTP-asetukset

   Sähköpostipalvelin posti.saunalahti.fi

   Portti 25

   Sähköpostitili xxxx@netti.fi (eri liittymän kuin tuo prepaid, mutta kuitenkin saunalahden jos sillä merkitystä)

   Sähköpostisalasana ed. salasana

FTP-asetukset ?????

  FTP-ip (tyhjä)

  Portti 21

  FTP-tili (tyhjä)

  FTPsalasana (tyhjä)

Lähetys on sitten pistetty yhteen puhelinnumeroon ja yhteen sähköpostiin tai vain puhelimeen silloin, kun gprs ei ole ollut käytössä eikä asetuksia syötettynä. Mitään ei kuitenkaan lähden minnekään, vaikka kameran muistikortille kuvat tallentuvatkin.

t: Sanna

3 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Itse otin muutamia kuukausia sitten käyttöön Uovision UM565 SMS -riistakameran. Kaipa nuo kaikki on keskenään vähän samanlaisia, oletko tutkinut käyttöönotto-ohjeesta prepaid-liittymän käyttömahdollisuutta.

Omalla kamerani kohdalla todetaan, että sekä E-Mail että MMS-viestien lähetyksessä pitää olla SIM-kortti, jossa on data-liittymä avattuna ja MMS-tapauksessa MMS kuvaviestipalvelupaketti auki. Erityisesti todetaan, että prepaid-liittymä EI MMS-viestien lähettämiseen sovellu, vaan liittymän on oltava ns. normaali liittymä, johon on avattu lisäpalvelut pieni datapaketti ja MMS-kuvaviestipalvelu.

Katsoin kamerasi ominaisuuksia ja siellä todetaan, että kamerassa on esiasennettuna Saunalahden määrittelyt, mutta käytettävissä vain kuukausimaksulliselle SIM-kortille.

Omassa kamerassani oli valmiit esiasetukset Soneran, Elisan, Saunalahden ja DNA:n liittymille. Valitsin noista käyttämäni operaattorin SIM-kortin mukaan, määritellä piti vain maa, operaattorin nimi, omat puhelinnumero ja sähköposti sekä joko MMS tai GPRS. Ja se oli siinä, toimi heti.

Jos kamera tulee paikkaan, jota on "vaarassa" tulla kuvia paljon, normaali liittymä pienellä data-paketilla on pitkän päälle halvempi, kuvia saa tulla kuukaudessa miten paljon tahansa - riippuu tietenkin, miten eri operaattorit asian määrittelevät. Itselläni on liittymä, joka maksaa 5,90 €/kk riippumatta sähköpostiini tulevien kuvien määristä. Kamerani on etäohjattava ja se vastaa tekstiviestillä osaan etäkomennoista. Näistä viesteistä tulee tekstiviestin hinta päälle.
Hei,

ja kiitokset vaivannäöstä 🙂 Tarkoitus oli muutta vanha kolumbuksen liittymä saunalahdeksi juurikin noiden valmiiden asetusten vuoksi, mutta asiointi liikkeessäjohti kaiken maailman muihin muutoksiin mjissa liittymissä, tuo muutos jäi kaverilta tekemättä... Hankimme sitten prepaidin ja se kelpaa, valikosta löytyi valmiiksi vaihtoehtokin sille ja jotenkin kummasti saimme eilen mms-viestit toimimaankin eli kuvaa tulee puhelimeen . Ei kuitenkaan vieläkään sähköpostiin. Tyytynemme tähän, kun ajatus on, ettei kamera kuvia juuri räpsisi ei-toivotuista vieraista ja näkeehän ne naamat sitten puhelimestakin...

t: Sanna
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Hienoa, että onnistui. MMS-viesti tosiaankin tulisi kännykkään, mutta on aika kallis verrattuna esimerkiksi tekstiviestiin tai sähköpostivaihtoehtoon. Omassa kamerassani MMS ja GPRS ovat joko-tai vaihtoehtoja ja itse valitsin tuon GPRSn. Täytyy vain päivittäin katsella sähköpostia.

Ei omakaan kamerani ole ainakaan toistaiseksi napsinut kuvia ei-toivotuista vieraista, mutta eläimistä tulee kuvia melkoisen usein, viime yönä esimerkiksi jänis loikki pihalla. Aikaisemmin on muutaman kerran kuvannut ilveksen ja jäniksiä ja ainakin alkuun kameraa innokkaasti tutkivia talitinttejä... Toivon, että kuvaus pysyykin näissä veijareissa.

Osallistu keskusteluun