Kysymys

Live vs. HP-kannettava

  • 16 marraskuu 2013
  • 3 kommenttia
  • 2395 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 825 kommenttia
Käytössäni on kaksi konetta:

- Pöytäkone ASUS CM6650, Intel Core i7-2600 prosessori, näytönohjain NVIDIA GeForce GT530, Java v7 upd 45, Flash Player versio 11.9.900.117 (ei uusin)

- Kannettava HP Pavilon G6-110SO, AMD Athlon II P360 prosessori, näytönohjain AMD Radeon HD6470M, Java v7 upd 45, Flash Player versio 11.9.900.152 (uusin, ladattu kokeilujen aikana em .117:n tilalle)

Kiinteä laajakaista Saunalahti, reititin Elisa Viihteen mukana aikoinaan tullut

Mobiililaajakaista Saunalahti, tikku E353, Saunamittarin mukaan ihan riittävä nopeus, lähetys 1,2 - 1.5 MBits/s, vastaanotto jopa 5,2 MBits/s

Ja sitten ongelmaani:

Kokeiltavani olevan Vahti Live kameran kuva tulee näkyviin pöytäkoneen näytölle kera aikakoneen ja äänen  (yhdistetty em. kiinteän laajakaistan reititimeen).

Kannettavalla kuvaa ei saa, yrittää sitten mobiilliyhteydellä tai liittämällä kannettava tuohon reitittimeen kiinteän laajakaistan yhteydelle (pöytäkone tällöin ei-käytössä). Aikakone kyllä toimii ja äänet kulkevat, mutta live-kuvan ala pysyy valkoisena toisin kuin pöytäkoneella, jossa kuva-ala ensinnä muuttuu mustaksi, keskellä pyörii hetken pylpyrä ja sitten kuva näkyy. Samoin, jos irroitan verkkokaapelin kamerasta, hetken päästä kannettavan ruudulle ilmestyy kuva-alueelle tuo piirretty koira puhekuplan kera, jossa tekstinä jotain "Vahti Live kameraan ei saada yhteyttä", joka häipyy jonkin ajan kuluttua kaapelin uudelleen kytkemisestä ja "kuva" on taas valkoinen pohja.

Liveä kehuvissa esitteissä ei ole mainittu mitään vaatimuksia tietokoneelle, todetaan vain, että kuvaa voi katsoa myös tietokoneella. Ainakin kannettavani osalta tämä on pötyä, ei voi.

Onko kuitenkin itse asiassa myös tietokoneen näytönohjaimelle, tms. joitain minimivaatimuksia ja JOS, niin MIKSI NIITÄ EI SITTEN OLE MAINITTU JA MITÄ NE MAHDOLLISESTI OVAT????

Onko jollakulla kokemuksia/tietoa vastaavasta tapauksesta?

3 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Vahti Liven Web-käyttöliittymä on toteutettu Adobe Flashillä. Flashin olet jo päivitellyt kannettavaasi, mutta oletko kokeillut useammalla Internet-selaimella? Esimerkiksi Mozilla Firefoxin joissakin versioissa Flashiä suoritetaan tavallaan suojatilassa, joka heikentää Flash-ohjelmien suorituskykyä ja tätä kautta voisi tulla yhteysongelmia.

Flashin voi tietysti kokeilla asentaa uudestaankin, jos siinä on jotain häikkää, joka ei ole poistunut päivityksellä.

Toimiiko tuolla kyseisellä HP:n kannettavalla esimerkiksi Youtuben Flash-videot moitteetta?

EDIT: Voit myös kokeilla Google Chromella, jossa on oma Pepperflash-lisäosa eikä Adoben omaa Flashiä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Hei, kiitos vastauksesta.

Epäilin tuota HP:n tehoa, koska sekä pöytäkone ASUS että kannettava HP sisältävät molemmat saman tason ohjelmat ja jatkuvasti ylläpitämäni. ASUS jopa toimii edellisen tason Flash-päivityksellä.

Molemmilla on myös uusimmat Java-päivitykset.

On hämmästyksen sormi ihmetyksen suussa...

Olisin kokeillut kameraa myös nyt täällä mökillä (toimi samalla tavalla vanhan E160 -tikun kanssa). Mutta nyt on E353 tikku, jolla saunamittari kertoo lähetysnopeudeksi 1,2 - 1.5 MBits/s, joka varmasti riittäisi.

Muutta, mutta: Reitittimen päivitys viimeiseen versioon (joka tuntisi myös uuden tikun), katkesi eilen kesken päivityksen tulleeseen sähkökatkoom ja nyt reititin on solmussa. Olen ollut yhteydessä tukeen, asia vielä kesken.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Käytössäni on molemmilla koneilla IE9, en ole kokeillut muita selaimia. Saatavissa taitaisi olla jo IE11, mutta en ole ladannut, enkä myöskään edeltävää IE10-selainta, koska käytössä on Windows 7 eikä 8.

Oudolta tuntuu, että live-kuva ei näy HP:llä, aikakone kyllä, äänet kuuluu ja kuvan tilalle ilmestyy kyllä nopeasti teksti kertoen, että kameraan ei ole yhteyttä. Jos IE:llä näkyy kuva ASUS-pöytäkoneella, niin miksei sitten HP-kannettavalla??

Facebookia, twitteriä tai youtubea en ole tähän mennessä kokenut tarvitsevani, joten tuollaisia en ole kokeillut.

Huomasin muuten, että samanlaisia kuvan näkymättömyyskokemuksia on käyttäjillä ollut myös älykännyköillä.

Kaipa tuon Liven operointia varten pitää tuollainen vempele sitten hankkia, koskapa palvelua ei voi ohjata tietokoneen käyttöliittymällä kuten kunnon vanhaa Vahtia voi.

Pari kysymystä:

1) Olen ajatellut hannkia LUMIA 925-kännykän, mtkä ovat muiden mahdolliset kokemukset tämän toimimisesta Liven kanssa?

2) Onko Elisalla suunnitelmia toteuttaa Vahdin kaltaista ylläpito/valvontajärjestelmää tietokoneella myös Livelle? Olisi kunnon näppäimistö käytössä myös paksusormisille...

Osallistu keskusteluun