Kysymys

Lukulaitteiden sanakirjat

  • 17 maaliskuu 2015
  • 2 kommenttia
  • 1690 katselukerrat

Hei!

Olen hankkimassa e-kirjojen lukulaitetta parantaakseni englannin ymmärtämistä. Joissakin lukulaitteissa näyttää olevan kätevä sanakirjatoiminto, josta saa sanalle suomennoksen vain klikkaamalla sanaa. Aivan samoin kuin useimmissa tableteissa.

Osaatteko sanoa missä lukulaitteissa on kattavin sanakirja englanti-suomi, tai mihin laitteeseen voi hankkia parhaan suomentajan. Joistakin vanhoista nettikeskusteluista löysin väittämän, että joidenkin laitteiden sanakirjoissa on vain noin 200-300 sanaa. Näillähän ei luonnollisesti pötki kovin pitkälle. Joihinkin laitteisiin ei ymmärtääkseni voi lisätä sanakirjoja, vaan laitteessa on vakiona kaikki mitä siihen voi asentaa.

Laitemyyjiä on vaikeaa saada kiinni, koska he ovat piiloutuneet verkkokauppoihinsa ilman yhteystietoja tai tuntemusta myymistään laitteista. Esimerkiksi hieman erikoista on se, että yksi verkkokauppa kertoi, ettei heidän Kobossaan ole ollenkaan sanakirjaa, eikä siihen voi sellaista myöskään hankkia. Nettikeskusteluista taas olen saanut sellaisen ymmärryksen, että kaikkiin Koboihin voi asentaa sanakirjan, tai niissä on jo sellainen?

Mitkä lukulaitteet olisivat siis parhaimpia ja kattavimpia englanti-suomi sanakirjaominaisuudeltaan?

2 kommenttia

Erilaisia lukulaitteita ja lukuohjelmia (mm. Amazon Kindle ja Sony Reader) olen käyttänyt jo muutaman vuoden ajan. Yleensä laitteiden ja ohjelmien sanakirjat (englanti-englanti, ranska-englanti jne.) ovat varsin käyttökelpoisia, mutta vastaan ei ole tullut yhtäkään, jossa olisi (tai johon olisi edes saatavissa) kunnollinen englanti-suomi -sanakirja (saati sitten ruotsi-suomi tms.).

Mutta, voisiko Elisa vakavasti miettiä sanakirjojen tuomista omaan lukuohjelmaansa? Luulisin nimittäin, että ainoa tapa, jolla Elisa Kirja voisi vakavasti kilpailla ulkomaisten sähkökirjojen myynnissä Suomeen on tarjota lukuohjelmaan käyttökelpoiset sanakirjat. En jaksa uskoa, että yksikään ulkomainen toimija koskaan tulee tätä tekemään.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3
Hyvä palaute! Välitän sen ehdottomasti kehitysideana eteenpäin, joten kiitos siitä 🙂 katsotaan, onko idea sanakirjasta toteutettavissa.

Ideoita kannattaa esittää myös tuolla ideapajan puolella, josta ne varmasti pääsevät eteenpäin: http://elisa.to/1xCJbvv

Osallistu keskusteluun