Kysymys

Määräaikaisen kanavapaketin irtisanominen

 • 23 elokuu 2014
 • 4 kommenttia
 • 1866 katselukerrat

Hei!

Tein sellaisen virheen, että otin Viasat Sport -kanavapaketin tarkoituksenani seurata Italian ja Espanjan liigan jalkapallo-otteluita. Kanavapaketin Sport Xtra -kanava, jolla ko. ottelut näytetään, toimii kuitenkin hyvin vaihtelevasti. Esimerkiksi tällä hetkellä sieltä pitäisi tulla Sevilla - Valencia -ottelu, mutta digiboksi näyttää kanavan kohdalla tiedotteen "Kanavaa ei pystytä näyttämään", ja ruutu pysyy mustana. Aiemmin kanava on muun muassa pätkinyt oikein urakalla. 

Kanavan ohjelmatietoja ei myöskään löydy Ohjelmaoppaasta eikä oikein mistään muualtakaan, vaan näytettävät ottelut ilmoitetaan jossain Viasatin verkkosivujen syövereissä.

Selostuksetkin ovat usein ruotsiksi tai tanskaksi.

Mielestäni tämän kaltainen toiminta on kuluttajaa kohtaan törkeää, eikä missään nimessä 20 euron kuukausimaksun arvoista. Onko tämän kaltainen toiminta riittävä peruste määräaikaisen sopimuksen purkamiselle, vai saavatko operaattorit myydä viimeistelemätöntä ja toimimatonta tuotetta?

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Terve!

Noiden määräaikaisten kanavapakettien kohdalla mennään tapauskohtaisesti. Mitä palvelun sisältöön tulee, operaattorit välittävät juurikin sitä sisältöä jota kanavantuottajat meille tarjoavat. Tämä pätee muun muassa ohjelmatietoihin ja selostuskieliin.

Mitä varsinaiseen kanavan huonoon toimintaan tulee, se on meidän heiniä. Jotta päästään tutkimaan ongelmaa tarkemmin, tarvitsemme tiedon onko kyseessä Elisa Viihteeseen vai kanavakortille tilattu kanavapaketti. Laittaisitko asiakasnumerosi profiiliisi tai vaikkapa käyttöosoitteen meikäläiselle yksityisviestinä niin päästään katsomaan tilannetta tarkemmin 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • Kyseisellä kanavalla oli ongelmaa viikonloppuna ainakin pelin aikaan. Se saatiin kuitenkin korjattua. Pyritään saamaan sitä Viasatin kanssa parempaan tilanteeseen jatkossa mm. noiden ohjelmatietojen osalta. Tällä hetkellä ne näkee tälle kanavalle vain viasatin sivujen kautta.
 • Terve!

  Kanava tosiaan alkoi toimia, ilmeisesti vika oli Elisan päässä, ja liittyi Netgemin digiboksiin. Elisan päässä asia saatiin korjattua etänä miltei samantien, eli tuskin mistään isosta asiasta oli kyse.

  Kyllähän tuon kanavapaketin kanssa on edelleen vähän petetty olo, pelejä tulee televisiosta todella vähän ja kuvanlaatu on SD:ksikin huono (nykii ja pätkii säännöllisesti). Ilmeisesti tarkoitus on saada myytyä kanavapaketti vuoden määräaikaisena, ja saada asiakas ottamaan päälle vielä Viaplay, että näkee enemmän pelejä.

  Mutta omaa hölmöyttähän tuo määräaikaisen paketin ottaminen oli, ja koska Viasat täyttää oman osansa sopimuksesta, niin en usko että irtisanomiselle on riittäviä perusteita.

  Hauskaa syksyn jatkoa teille!
  Ei näy Sport Xtra taaskaan, täysin törkeää myydä palvelua, jota ei sitten pystytä toimittamaan.

  Osallistu keskusteluun