Kysymys

Matkapuhelinverkon huono kattavuus

 • 5 syyskuu 2014
 • 2 kommenttia
 • 480 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
 • Tietolähde
 • 875 kommenttia
ELISA(kin) mainostaa matkapuhelinverkkonsa kattavuutta ja 4G verkkoa langattomaan nettiyhteyteen. Vaan mitä tehdä, kun lähes kaupungin keskustassa on turha odottaa edes 3G verkkoa, kun 2G verkossakin puhelin näyttää vain "yhtä-kahta palkkia".

Kotini on n. 5,5 km etäisyydellä Tampereen keskustasta itään, eikä ELISAn matkapuhelinverkon kattavuutta voi mitenkään kehua. Asiasta reklamoitaessa, sain vastauksen, että "Joo, näyttä olevan huono kenttä siinä teidän kohdalla. Mitään parannuksia ei ole suunnitteilla". Ja varmuuden vuoksi; Ei, talo ei ole mikään uusi nollaenergiatalo pinnoitettuine ikkunoineen.

Meneekö operaattori vaihtoon, vai onko mitään tehtävissä?

2 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • Haluaisin kertoa hyviä uutisia, mutta niitä ei harmillisesti juurikaan ole kyllä antaa. Sijainti on hankala ja merkattu karttaan että sisätiloissa varsinkin voi olla vaihtelevaa kenttää. Tämän vuoden puolelle ei mitään parannusta kyllä uskalla luvata ja sitä pidemmälle ei muutenkaan näe vielä. Onhan tuossa tukiasemia kohtuu lähellä, mutta johonkin sitten blokkaantuu parhaat signaalit. N. 800m sisällä on 5 kpl eri tukiasemia eri osoitteissa ja sekään ei vielä takaa joka kohtaan hyvää verkkoa. Yksi vanhempi tukiasema tuossa jonka kautta tulee juuri nuo 2G yhteydet. Siihen varmaan jossakin vaiheessa tulee 3G ja 4G samalla ja silloin nuo kuuluvuudet paranee 3G:hen viimeistään.
 • Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki
  Urhokas kirjoitti:
  @V12 Haluaisin kertoa hyviä uutisia, mutta niitä ei harmillisesti juurikaan ole kyllä antaa. Sijainti on hankala ja merkattu karttaan että sisätiloissa varsinkin voi olla vaihtelevaa kenttää. Tämän vuoden puolelle ei mitään parannusta kyllä uskalla luvata ja sitä pidemmälle ei muutenkaan näe vielä. Onhan tuossa tukiasemia kohtuu lähellä, mutta johonkin sitten blokkaantuu parhaat signaalit. N. 800m sisällä on 5 kpl eri tukiasemia eri osoitteissa ja sekään ei vielä takaa joka kohtaan hyvää verkkoa. Yksi vanhempi tukiasema tuossa jonka kautta tulee juuri nuo 2G yhteydet. Siihen varmaan jossakin vaiheessa tulee 3G ja 4G samalla ja silloin nuo kuuluvuudet paranee 3G:hen viimeistään.

  Niinpä; Kuinkahan montaa asiakasta tämäkin koskee? Mutta asiaan, eli on tuo asiakkaiden palvelu, tai ainakin toiveiden huomioiminen, todella muuttunut, eikä parempaan suuntaan...

  80-90 -luvun vaihteessa  kun asuin Kirkkonummella, käytössäni oli ensimmäisiä GSM puhelimia, ja silloinkin törmäsin huonoon kuuluvuuteen kotona.

  Soitin silloisen operaattorin ,TELEn, asiakaspalveluun ja kerroin ongelmasta, eli että täytyy mennä ulos mäelle jotta voi soittaa. Asiakaspalvelija, johon sain muistaakseni heti yhteydenkin, käänsi puheluni ensin jollekin tekniselle asiantuntijalle, joka käänsi minut verkonvalvontaan (nämä puhelut yhdistyivät heti). Verkonvalvoja kuunteli murheeni, ja kysyi osoitteeni. Hetken asiaa tutkittuaan. hän kertoi, että osoitteeni oli hieman tukiaseman keilan vieressä, mutta kertoi, että asentajat ovat menossa Hankoon lähipäivinä, ja voisivat ohi mennessään kääntää hieman Hangontiellä olevaa tukiaseman antennia kuuluvuuteni parantamiseksi. Ja katso! Viikon sisällä kuuluvuus parani ja pystyin soittamaan sisätiloista.

  Ennen oli ennen ja nyt on nyt. Ennen oli TELE ja Rätinälinja, nyt on Sonera ja ELISA. Liekö toinen enää toista kummoisempi..., joskin tuo kuuluvuus täytyy tässä osoitteessa tarkistaa.

  Osallistu keskusteluun