Kysymys

Millä luette kirjojanne?

  • 1 tammikuu 2014
  • 16 kommenttia
  • 4694 katselukerrat

Mielenkiinnosta kysyn kun tuntuu siltä että Suomessa ei lukulaitteet ole lyöneet itsensä läpi ja ihmiset lukee ipadeilla tai kännyköillä e-kirjojaan.

Itse ostin verkkokaupasta Cybook Opus -merkkisen lukulaitteen ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Vaimokin tykästyi niin että kävin ostamassa lukulaitteen myös hänelle.

Kun itse teen ohjelmointiduunia päivät pitkät, luen kotona ipadilla uutisia ja sähköposteja, niin tuo LCD näyttöön tuijottaminen käy silmiin ja lukulaite onkin hyvä ratkaisu.

16 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Itse hankin CDONista tarjouksessa olleen Trekstorin lukulaitteen vaihtoon lähtöä varten. Vaikka se nyt ei ole mitään tunnetuinpia merkkejä, niin olen ollut täysin tyytyväinen (:

Olet oikeassa, ei tunnu olevan e-kirjat lyöneet vielä läpi, mutta onpahan kehitystä. Kun vaan kirjastoihin saadaan e-kirjat, niin eiköhän se siitä lähde.
Luen itse yleensä käyttäen Sony:n Readeria, vaimo käyttää iPadia. Sony on miellyttävä lukea e-ink näytöllä ja kevyt. Ipadin hyvä puoli on ettei tarvitse taustavaloa.

Paras puoli e-kirjoissa on matkakäyttö, ei tarvitse kuskata kuin lukulaite ja matkalla voi täydentää kirjastoaan vaikka Elisalta.

Hienoa, että DRM-suojausta käytetään vähemmän, ei tarvitse enää itse poistaa sitä.

Valitettavasti kirjastovalikoimat ovat todella suppeita.

Samoin kaipaisin tiiliskiven kokoisia ja painoisia e-kirjoina suomeksi. Esim. Ken Follett: Maailman talvi 800 sivua paino 1014 g.
Elisa voisi hiukan promotoida noita lukulaitteita tietämättömille, eikös joskus ollut jotain lukulaitteitakin myynnissä? Eihän tilanne lainkaan parane tässä maassa joka joka tuutista tarjotaan vain Android ja iOS softia. Mielestäni tekisi vain hyvää jos Elisa voisi ryhtyä jopa myymään noita laitteita uudestaan, sillä pari vuotta sitten tilanne oli vieläkin ankeampi kuin nyt. Nykyään näen päivittäin junassa jonkun joka lukee e-ink laitteella.Elisalla olisi etulyöntiasema sikäli, että kirjat ei ole DRM suojattuja joten ne toimisivat laitteessa kuin laitteessa.
Käyttäjätaso 1
Kirjastovalikoimat ovat vielä suppeita, mutta se nyt on vielä melko suuressa murrosvaiheessa. Kun suojaukset ja sopimukset saadaan kuntoon, niin sitten valikoimatkin kasvavat. Yllättävän paljon on esimerkiksi Piki- ja Vaski-kirjastoilla tilanteeseen nähden.
Helmet-kirjasoista löytyy yhteensä 344 e-kirjaa suomenkielisenä. En usko että kirjastot kovasti innostuvat parantamaan e-kirjojen saatavuutta ennen kuin kirjakaupat edistävät e-kirjojen menekkiä jonka kautta myös kansa innostuu.
Käyttäjätaso 1
Sony E-Reader PRS-650 toimii pääasiallisena lukulaitteena. 

Jotain novelleja tulee luettua myös kännykällä, mutta ei mitään pitempää juttua.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kirjaston tuolilla minä luen.
hpguru kirjoitti:
Kirjaston tuolilla minä luen.

:smileygrin::smileycheesy::smileygrin:

:smileycry:
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
hpguru kirjoitti:
Kirjaston tuolilla minä luen.

Priceless 😃
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Silmillä...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
V12 kirjoitti:
Silmillä...

Tämä on kanssa hyvä 😃
Kobo Glo (http://www.kobo.com/koboglo) on ollut lukulaitteena yli vuoden ja olen ollut tyytyväinen. Laite on sopivan kokoinen ja sisältää myös taustavalon hämärässä lukemista varten. Ainoat painikkeet ovat virtapainike ja taustavalon painike, muuten käyttö perustuu kosketusnäytön käyttöön.
Käyttäjätaso 2
Hyvin toimii iPadkin. Nyt suunnitelmissa uusin mini versio. On kevyempi pitää kädessä.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Täällä lukulaitteena Amazon Kindle, laitetaan nyt tämäkin että saadaan kaikki versiot esille. Nook taitaa vielä puuttua noista isoista? iPadilla luin ennen, Kindle tarttui mukaan Berliinistä 2012 jouluna kun oli niin sievästi esillä kaupan tiskillä. Paras 69 euroa mitä olen sijoittanut elektroniikkaan varmaan ikinä. Paperwhite kiinnostaa nyt, katsotaan tarttuuko ensi reissulla mukaan sitten se. :D

Elisalla tosiaan oli e-ink -lukulaite hetken aikaa olemassa, harmillisen kohtalon koki sekin. Papukaijamerkki (henkinen sellainen) ensimmäiselle joka MUISTAA laitteen nimen. Ei saa Googlailla, käsi sydämellä ollaan reilulla pelillä liikenteessä! 😃
Käyttäjätaso 2
Ensin hankin Kobo Minin, ei hullumpi ja mukavan pieni mutta ei kestänyt kauan ja takuu ei korvannut. En taida koskaan enää hankkia Kobon laitetta.. Sitten tuli hankittua Cybook Opus, ihan OK hintaansa nähden (sain halvalla) mutta hiukan kömpelö käyttää. Nyt on Sony T2 ja siihen olen varsin tyytyväinen, terävä kuva/sivu kun on HD e-ink näyttö ja aika näpsäkkä käytössä. Isoin puute ettei ole taustavaloa, sen saisi lisävarusteena mutta aika kallis.

Osallistu keskusteluun