Vastattu

Mistä voi muuttaa "salaisen kysymyksen" ja vastauksen?

  • 4 helmikuu 2015
  • 7 kommenttia
  • 2155 katselukerrat

Elisa-tunnusta luotaessa oli "salainen kysymys" ja vastaus siihen. Mistä sen voi poistaa tai muuttaa. Tämä ominaisuus on ihan huuhaata ja antaa eväät oma-Elisa-tilin murtamiseen ja sitä kautta pääsyn kaappaamaan s.postin. Sain äskettäin "sukulaisen" nimissä kyselyn mailina, joka liippas läheltä. En tietenkään vastannut. S-postin takana on turhan paljon eri tilien turvatsekkauksia.

Toinen asia on, että kolumbus-s.posti ei edelleenkään hyväksy yli kahdeksaa merkkiä salasanoissa. Herätys Elisa. Ei taida olla syyttä, että Elisaa operaattorina sanotaan Suomen pöpötiheimmäksi yhdyskunnaksi.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Ammattimies 4 helmikuu 2015, 17:45

Tällä hetkellä tuo salasanojen sääntö on tuo. Laitoin toivetta eteenpäin, jotta muutettaisin 🙂
Katso alkuperäinen viesti

7 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tuon kysymyksen voi vaihtaa ainoastaan silloin, kun olet "resetoit" salasanan. Eli salasana hukassa -painikkeen kautta.
Kiitos tiedosta. Vaihdettu OE ja s.posti.

Edelleen s.postin salasana max 8 merkkiä ja EI erikoismerkkejä. Pyydän naittamaan s.postini Saunalahden laajakaistaliittymään, jos se auttaa asiaa. Kaikki tarvittava tieto pitäisi löytyä palstan profiilistsni.

En ole vainoharhainen, mutta jos kaikkien kauppojen ja kontaktien salaasnojen palautus perustuu Elisan s.postiin, niin mulla on oikeus pitää huolta rahoistani ja yksityisyydestäni. Itse pidän huolen siitä, että käyttämäni salasanat ovat riittävän pitkiä ja vaikeita arvata ja ne ovat talletettuna. Lisäksi tietokoneeni ja tablettini on virussuojattuja (F-securen Safe ja Freedom).
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tällä hetkellä tuo salasanojen sääntö on tuo. Laitoin toivetta eteenpäin, jotta muutettaisin 🙂
"Toivossa on hyvä elää" sannoi lapamato.
Ratkaisu viittasi Ammattimiehen kommenttiin, mutta se EI OLE RATKAISU. Se on toivomus! 
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Ratkaistu se on siltä osin, että tilanne on tällä hetkellä se. Laitoin siitä toiveen eteenpäin, jotta tulevaisuudessa sitä muutettaisiin laajemmaksi 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
@Timkem: Sähköpostin salasanan maksimipituus ja erikoismerkkien puute juontaa juurensa vanhaan taustajärjestelmään, jonka rajoitteita tuo on. Tiedän että tästä on vatvottu ja selitelty jo pitkään, mutta tämä taustalla on syynä. Pahoittelut siitä, ettei asialle ole vieläkään saatu tehtyä mitään.

Tilanne tulee parantumaan Elisa-tunnuksen laajentumisen myötä siinä vaiheessa, kun saamme tuetuksi myös sähköpostiin kirjautumisen Elisa-tunnuksella. Elisa-tunnus (= sama tunnus kuin OmaElisaan) tukee paremmin nykyajan vaatimusten mukaisia salasanoja.

Osallistu keskusteluun