Kysymys

mobiilidatalla livestreamin lähettäminen?

  • 19 toukokuu 2012
  • 4 kommenttia
  • 2177 katselukerrat

terve, onko mahdollista lähettää mobiilidatan avulla livestreäm videoo muille? onko tämä saunalahden puolelta estetty?

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mokkulan käyttöehdot kieltää kaiken jakamisen kolmannen osapuolen kanssa, eli et käytännössä voi jakaa liittymääsi dataa esim. tuntemattomalle, kaverille varmaan kylläkin tms. Myöskin mokkulalla tai millään kiinteälläkään ei saa pyörittää kaupallista palvelua, esim. jotain palvelua josta saat rahaa vaikkapa blogisi tietokoneesi kiintolevyllä josta on tehty julkiseen käyttöön saatava.

En tiedä livestreemeistä mitään, mutta veikkaan, että lähtökohtaisesti saa lähettää. Mikäli palvelu, josta käyttäjät streemejä katsoo, ei ole siis kaupallinen eli et saa siitä rahallista korvausta.

Saunalahden mokkula- ja kiinteätliittymät ovat kuitenkin sallittuija kaikenlaiseen henkilökohtaiseen käyttöön, mukaan lukien yksityisen palvelimen pyörittämiseen, johon vain sinulla tai lähipiirilläsi on pääsy.

Näitä ei tosin mitenkään valvota ja muistaakseni Elisalla on oikeus puuttua verkkonsa kohtuuttomaan käyttöön (esim. teratavuja dataa samasta huushollista kuukaudesta toiseen).

Eli vaikka periaatteessa Elisa mainostaa liittymiään ilman datarajoja, niin se kuitenkin voi sulkea sopimuksen, varoitus ensin tietenkin. Jos liittymän käyttäjä aiheuttaa toiminnallaan haittaa joko verkolle tai muille Elisan asiakkaille esim. kuormittamalla jatkuvasti mobiiliverkkoa P2P-latauksilla 24/7.
Käyttäjätaso 4
vihruj kirjoitti:

terve, onko mahdollista lähettää mobiilidatan avulla livestreäm videoo muille? onko tämä saunalahden puolelta estetty?


 Toimitusehdoissa ilmaistaan asia seuraavasti.

"Ellei Saunalahden kanssa ole nimenomaisesti toisin 
sovittu, asiakas ei saa käyttää palvelujen yhteydessä eikä 
asentaa verkkoon palvelimia, joihin on mahdollisuus ottaa 
verkon kautta muualta yhteyksiä. Palvelua ei saa myöskään 
käyttää automaattisia postitusjärjestelmiä hyväksikäyttäen 
riippumatta siitä, onko kyseessä käyttö suoramarkkinointiin 
vai muu käyttö."

http://img.saunalahti.fi/toimitusehdot.pdf" target="_blank  -> 4.1 , sivulla 6

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit lähettää livestream videota palvelimelle X joka ei ole omassa päässä, ja josta muut voivat noutaa lähetyksen. Toimitusehtojen vastaista on siis lähettää suoraa livestream videota omalta palvelimelta josta muut voivat sitä katsella.
Eli näin ollen mun puhelin olisi se palvelin koska ihmiset yhdistäisi juurikin sen mobiilidata-yhteyden ip-osoitteeseen?
Käyttäjätaso 4
Jos he yhdistäisivät suoraan omaan IP osoitteeseesi kyseessä olisi todellakin oman palvelimen ylläpito mikä on sopimusehtojen vastaista. Tämän välttämiseksi on mahdollista käyttää ulkoistettua palveluntarjoajaa johon voi itse "uploadata" palvelun, mutta joka omien sopimusehtojensa mukaisesti voi jakaa lähetyksen muille.

Osallistu keskusteluun