Kysymys

Moteemi ongelma

  • 11 syyskuu 2014
  • 2 kommenttia
  • 463 katselukerrat

Otettiin sitten taas tuo elisa viihte. Ja nyt onkin mystistä ongelmaa.

Netti tökkii-osittain. Moteemi on Kotiboksi A2100N ja mallinumero: BEWAN IAD A2100N elisa.

Littymä avattiin kesä-heinäkuun vaihteessa. 

Nettiin pääsee ja ei pääse. Langattomasti pelaa ja pojan kone pelaa, mutta tämä mun kone ei pääse. Ja on koitettu useammalla piuhalla ja joka portista.

Käytin eilen(10.09.2012) konetta ja boksia elisan edustaja liikkessä. Siellä testasivat ensin mun koneella ja heidän systeemeillä ,meni jotta heilahti nettiin ilman mitään ongelmaa. Mutta annas olla kun koittivat tuota meitin boksia. Eivät saaneet laisinkaan yhteyttä nettiin. Ei langattomasti, eikä langallisesti. Koittivat mun koneella ja muuta malla heidän koneella. Sanoivat että vika ei ole miun koneessa vaan boksissa. Koska se meni hyvin nettiin heidän luonaan, heidän moteemilla. 

Tulin kotiin ja koitin taas sama homma. Vaimo läppärill'ä pääsi langattomasti ja pojan koneella langalllisesti. Mut tämä kone ei.

Vaihdoin sen vanhemman elisa boxin ja alkoi netti toimimaan.

2 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Käytiinkö yhtään läpi modeemin verkkoasetuksia? Jotenkin haiskahtaa sitlä että jokin dhcp -asetus on nyt pielessä modeemin puolella. Muut koneet joko muistavat dhcp --asetuksen vanhat säädöt ja siksi toimivat taikka niissä on kiinteät asetukset ja koneessasi ei ole.

Myös jokin mac suodatus, joka on totettu modeemin puolella estää verkonkäytön. Toimivat koneet ovat ns. sallittujen laitteiden puolella ja tyhteys toimii. Muut eivät toimi, koska eivät ole ns. luotettuja laitteita.
Eipä tuossa modeemissa voi juuri mitään asetuksia itse muuttaa.

Modeemille kannattaa tehdä resetointi takana olevasta reset-reiästä, jonka jälkeen ei ainakaan kunnossa olevassa modeemissa ole mitään, mikä estäisi normaalin kiinteän verkkoyhteyden.

Osallistu keskusteluun