Kysymys

MTV3 MAX HD Saunavisioon?Näytä ensimmäinen kirjoitus

104 kommenttia


Onko sulla se homebox siltaavana vai nat päällä ?


siltaavana on

ei haittaa koska kanava 321 toimii mutta en saa näkyviin welhon kaapelin kautta kautta. Kanavien haku löytää kyllä mm. MTV3 max HD:n ja haku menee n. 90% kohdalle ja sen jälkeen tulee musta ruutu eikä millään napilla pääse mihinkään paitsi kanaviin takaisin jolloin edelliset kanavahaut palautuu eikä listassa ole kyseistä kanavaa.

Painele nuolinäppäimiä tai jotain kanavahaun aikana niin ei screensaveri jumiuta kanavahakua. Kanavahaku kestää muuten noin 10 min Elisan verkossa!
Moro!

Näyttäis tulevan vähän samalla osoitteella kuin PekingHD (252), Mpeg1 audio ja H.264 videopakkaus. Näköjään pekingistä on opittu ja lähetys tulee 720p:nä. Bitratekin on yllättävän korkea, maksimissaan 12mbit/s. Silloin tällöin tulee droppeja, ainakin VLC raportoi niistä mutta välttämättä kaikki ei kerinneet näytölle asti tai olivat niin pieniä. Motion blur on ihan tavallisissa arvoissa, nopeat liikkeet maalille ovat jo sitten aika suttua. Hidastukset tehdään näemmä SD:nä.

-=D=-
Mielestäni kuvanlaatu ei DVB-C:stä Saunavisio-boksilla ja Sanyo Z4 -videotykillä ollut kunnossa. Ihankuin olisi tehty 1080i->720p-muunnos tms. (viittaan nimenomaan i->p -muunnokseen, en niinkään varsinaiseen resoluution muutokseen). Rupesin selvittämään tilannetta ja latasin Saunavisiotallennetta. Ja sieltähän se syy löytyi; tallenne on 1080i:tä. Eli arvaan, että homma on alunperin kuvattu 1080i:nä ja sitten homma on ryssitty kun sitä on ruvettu kääntelemään 720p:ksi. Ilmeisesti eri lähteistä tulee 1080i:tä ja 720p:tä ja jos onnistuu vastaanottamaan tuota "orginaalia" 1080i:tä, niin sitten kuvanlaatu on kiinni enää omasta laitteistosta, jolla lomituksenpoisto hoidetaan (esimerkiksi nykyaikaiset näytönohjaimet osaavat monesti tehdä todella laadukkaan lomituksenpoiston).

Mielestäni ei siis ole opittu Pekingista. Jos alkuperäinen materiaali on 1080i:tä, niin sitten sitä pitää laittaa tuuttiinkin. Ja jos on ihan pakko muuttaa jälkikäteen 720p:ksi, niin se pitäisi ainakin tehdä todella hyvin.

Edit:
Näyttää siltä, että ainakaan DVB-T-lähetyksessä ei ole mitään vikaa. Jos vikaa ei löydy DVB-C-lähetyksestäkään, niin sitten pitää ruveta syyttämään omia laitteita.

Samaa täällä. Nykii muutaman sekunnin välein ja äänisynkka pielessä sekä suorana että tallenteessa. Ei pysty katsomaan. Wippiesboxi käytössä. Kesällä toimi Peking hyvin Zyxelillä. Voisko Saunalahti kertoa, että pitääkö siirtyä muuhun boksiin kuin Wippiesiin jotta toimii? Yhteys n. 20M joten siitä ei pitäisi kiikastaa.


Sama juttu. Tsekkimatsin tallenne pätkii, selostajan ääni särkee ja äänisynkka pielessä. Vielä tallessa oleva Pekingin avaisseremonia toistuu moitteettomasti, eli yhteydet ja omat laitteet näyttäisi olevan kunnossa.
Käyttäjätaso 1
Hyvin toimii täällä ainakin tämän päivän lähetykset suorana, tai no, eikai tuossa nyt äänisynkasta mitään selvää saa kun ei näy kenenkään naamaa, mutta kuva ei ainakaan pätki.
Täällä toimii täysin suorana signaalista, mutta tallenteen katsominen pätkäisee muutamien sekunttien välein sekä vlc:llä, että saunavisioboxilla.
VLC kone on suoraan kiinni wippies poksissa, saunavisio taasen wlan yhteyden takana. IPTV multicast lähetykset eivät toimi ollenkaan.
Mikähän mahtaa olla vikana kun tuo multicast heittää Saunavision mukaan CC erroreita todella paljon ja kuva ei aukea? Tallennuksena kuitenkin toimivat täydellisesti..

DVB-T Espoossa pimeänä.
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki
pitäskö nyt näkyy jotain tulee vaan ei iptv signaalia, no nyt näkyy ku rukkasi homeboxia.. Voisko joku selittää miksei toimi ilman, että säätää bridged tilaan? Luulisi että säätäisi itsestään. Kuinka moni tajuaa tehdä kyseisen toimenpiteen tai lukee tätä foorumia? Itsellä on kuitenkin saunalahden netit ja systeemit (elisan ip tosin), no jo riittää avautuminen  😎
IPTV kanava ei toimi täällä, mutta onneksi kaapelin kautta edes toimii...
siis kukaan ei tiedä streamin osoa, jotta voisi VLC:llä katsoa? Kun tuota kanvaa ei ole nettivisiossa. Boksi on kotona, mutta tässäkin on saunis ja mahollisuus katsoa JOS joku ketos mikä on streamin oso. Niikus YLE 1 on
multicast = "udp://@239.192.104.0:1234" tai unicast = "http://195.197.55.188:8000/"

what the hell on MTV3HD
Eipä toimi täälläkään. Vakioasetuksella "iptv-signaali heikko" ja kun vaihtoi antenniverkon Blackboxin "Bridged"-tilaan, niin saa vaan vi****i pätkivää ja pirstaloituvaa kuvaa ja rutisevaa ääntä. Eli kiitti vaan tästäkin tyhjästä.

Torstaina kun viritin MAX HD:n koneeseen niin testiklipit pyöri täysin ilman ongelmia. Ja Saunalahden ADSL yhdistää 20/1, joten siitäkään ei pitäisi kiinni jäädä. Elisan kuparissa kiinni, entisen Saunaverkon alueella Järvenpäässä.
239.192.104.252:1234

239.192.104.252:1234


(vähän myähässä)
ka prkl.

TÄNX
pitäiskö ton toimia kasimegasella, peking hd toimii moitteetta tallenteita katsoessa. karjalaHD ei toimi vaan pätkii, kummassakaan, ei toimi tallenteena eikä suorana.(suora pekingin multicast lähetys ei toiminut muutenkaan mun modeemilla kunnolla).

Downstream Rate:  8128 kbps
ja kaistaa ei rasiteta samaan aikaan.

latasin 40Megan pätkän tota karjalahd:ta ja mediainfo sanoo stream mbps:ksi 10M, eli ei pitäiskään toimia vai häh?

niin sanotaan vielä että tallenteena karjalahd toimii pätkien, ääni ei ehdi mukaan vasta kun pausettaa vähäksi aikaa ja silloinki ääni tipahtaa pois ja kuva pätkii kun bufferi on kulutettu loppuun eli kaistan puutteesta todellakin on kyse.

Format                          : MPEG-TS
File size                        : 40.4 MiB
Duration                        : 28s 943ms
Overall bit rate                : 11.7 Mbps

Video
ID                              : 101 (0x65)
Menu ID                          : 3341 (0xD0D)
Format                          : AVC
Format/Info                      : Advanced Video Codec
Format profile                  : Main@L4.0
Format settings, CABAC          : Yes
Format settings, ReFrames        : 2 frames
Duration                        : 28s 943ms
Bit rate                        : 10.9 Mbps
Width                            : 1 280 pixels
Height                          : 720 pixels
Display aspect ratio            : 16/9
Frame rate                      : 50.000 fps
Resolution                      : 24 bits
Colorimetry                      : 4:2:0
Scan type                        : Progressive

Audio
ID                              : 256 (0x100)
Menu ID                          : 3341 (0xD0D)
Format                          : MPEG Audio
Format version                  : Version 1
Format profile                  : Layer 2
Bit rate mode                    : Constant
Bit rate                        : 320 Kbps
Channel(s)                      : 2 channels
Sampling rate                    : 48.0 KHz
Resolution                      : 16 bits
Video delay                      : -550ms
Language                        : Finnish
Olisko kenenkään kaverilla Soneran IPTV. Kävis katsomassa tai kysyisi miten siellä homma pelittää. Ainakin MTV3:n mukaan Sonera välittäisi nuo IPTV:ssä.
Jos soneralla pätkii on vika maikkarin mutta jos soneralla toimii niin vika on saunalahdella.
Rupesin selvittämään tilannetta ja latasin Saunavisiotallennetta. Ja sieltähän se syy löytyi; tallenne on 1080i:tä. Eli arvaan, että homma on alunperin kuvattu 1080i:nä ja sitten homma on ryssitty kun sitä on ruvettu kääntelemään 720p:ksi. Ilmeisesti eri lähteistä tulee 1080i:tä ja 720p:tä ja jos onnistuu vastaanottamaan tuota "orginaalia" 1080i:tä, niin sitten kuvanlaatu on kiinni enää omasta laitteistosta, jolla lomituksenpoisto hoidetaan (esimerkiksi nykyaikaiset näytönohjaimet osaavat monesti tehdä todella laadukkaan lomituksenpoiston)


Miksi kaikkien muiden tallenteet ovat 720p:tä mutta sun 1080i? Mistä sä tuon 1080i repäisit? Kyllä live että tallenne ovat samaa 720p:tä. Vaikka lähetys tulisikin Suomeen 1080i:nä, muxi käännetään IP-verkkoihin ja DVB-ASI:in 720p:nä. PekingHD:n ongelma oli todella voimakkaat kuvan häiriöt, jopa originaali 14mbit/s oli aika heikkoa. Kun resoluutiota pudotetaan, saadaan joka pikselille enemmän bittejä videon esittämistä varten. Kuvanlaatu siis paranee terävyyden kustannuksella. Lomittamaton signaali toimii suorituskykyisemmin kuin lomitettu, silloin ei codecin tarvitse laskea kenttien vaikutusta toisiinsa. Ja se, että joku satasen näytönohjain poistaa lomituksen kuin kymppitonnien rautacodec on... No, asiantuntijoita on moneen junaan.

Mielestäni ei siis ole opittu Pekingista. Jos alkuperäinen materiaali on 1080i:tä, niin sitten sitä pitää laittaa tuuttiinkin. Ja jos on ihan pakko muuttaa jälkikäteen 720p:ksi, niin se pitäisi ainakin tehdä todella hyvin.
Mistä ongelmasta tässä on kyse? Määrittelehän tarkemmin. Vertailtuani PekingHD ja KarjalaHD lähetysten laatua 42" FullHD töllöllä sekä 28" näytöllä tietokoneelta, jälkimmäinen veti voiton lähes joka suhteessa. No, värien toistoa oli kyllä vaikea mitata jäähallin valaistuksen pohjalta. Veikkaan, että sun omissa laitteissas on jotain vikaa.

Miksi kaikkien muiden tallenteet ovat 720p:tä mutta sun 1080i? Mistä sä tuon 1080i repäisit?

Ehkä siitä että se ensimmäinen matsi oli 1080i
Playing 06_11_2008_18_15_Karjala-turnaus.ts.
TS file format detected.
VIDEO H264(pid=101) AUDIO MPA(pid=256) NO SUBS (yet)!  PROGRAM N. 1
FPS seems to be: 25.000000
SUB: Could not determine file format
Cannot load subtitles: ./06_11_2008_18_15_Karjala-turnaus.txt
==========================================================================
Opening video decoder: FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: MPEG layer-2, layer-3
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 192.0 kbit/12.50% (ratio: 24000->192000)
Selected audio codec: afm: mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)
==========================================================================
AO: 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
PAFF interlacing is not implemented
concealing 3060 DC, 3060 AC, 3060 MV errors
VDec: vo config request - 1440 x 1080 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: 1440x1080 => 1920x1080 Planar YV12
Warning: No suitable new res found!
PAFF interlacing is not implemented
reference picture missing during reorder
illegal short term buffer state detected
concealing 6099 DC, 6099 AC, 6099 MV errors
PAFF interlacing is not implemented
concealing 3060 DC, 3060 AC, 3060 MV errors

Toka matsi ilmoittaa seuraavaa ja jopa toistuu mplayerilla (eka kaatoi sen)
Playing 08_11_2008_12_45_Karjala-turnaus.ts.
TS file format detected.
VIDEO H264(pid=101) AUDIO MPA(pid=256) NO SUBS (yet)!  PROGRAM N. 3341
FPS seems to be: 50.000000
==========================================================================
Opening video decoder: FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: MPEG layer-2, layer-3
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 320.0 kbit/20.83% (ratio: 40000->192000)
Selected audio codec: afm: mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)
==========================================================================
AO: 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
VDec: vo config request - 1280 x 720 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: 1280x720 => 1280x720 Planar YV12

Vertailtuani PekingHD ja KarjalaHD lähetysten laatua 42" FullHD töllöllä sekä 28" näytöllä tietokoneelta, jälkimmäinen veti voiton lähes joka suhteessa.

Millaisella PC:llä ja millä playerilla katselit KarjalaHD:tä

Mistä ongelmasta tässä on kyse? Määrittelehän tarkemmin. Vertailtuani PekingHD ja KarjalaHD lähetysten laatua 42" FullHD töllöllä sekä 28" näytöllä tietokoneelta, jälkimmäinen veti voiton lähes joka suhteessa. No, värien toistoa oli kyllä vaikea mitata jäähallin valaistuksen pohjalta. Veikkaan, että sun omissa laitteissas on jotain vikaa.


Ei oo vielä selvinny mistä koettu ongelma johtuu/johtui. Ainakin osasyyllinen on itse lähetys. Tässä kuva Aina:n verkosta DVB-C-lähetyksestä (720p, 8.11. aamulla kun ottelu pyöri uusintana, kamerapannaus oikealta vasemmalle)(ongelma on tämän tyyppisissä pannauksissa jatkuva, eikä koske pelkästään yhtä framea):


Vähänkään nopeammissa panoroinnessa terävät reunat hajoavat 3:ksi erilliseksi. Jos kyse olis pelkästä pakkausongelmasta, niin tietääkseni kuvassa ei voisi olla osia tulevista frameista.

Ensimmäinen lähetys perjantaina tosiaan oli ainakin tallenteena Saunavisiossa 1080i. Eilen tulleet lähetykset ja tallennukset ovat 720p.

Ja kyllä, väitän, että jos koteihin asti saataisiin tuo alkuperäinen 1080i, niin olisi mahdollista säätää kuva paremmaksi. Tietysti paras olisi, jos tuosta kirotusta lomittelusta päästäisiin kokonaan eroon tuotannon jokaisessa vaiheessa. Ilmeisesti on jokin tekninen syy (esim. että kamerat eivät kertakaikkiaan osaa muuta kuin 1080i:tä), miksi tätäkään ei voitu tehdä esim. 720p:nä alusta loppuun.


Miksi kaikkien muiden tallenteet ovat 720p:tä mutta sun 1080i? Mistä sä tuon 1080i repäisit?

Ehkä siitä että se ensimmäinen matsi oli 1080i
Playing 06_11_2008_18_15_Karjala-turnaus.ts.
TS file format detected.
VIDEO H264(pid=101) AUDIO MPA(pid=256) NO SUBS (yet)!  PROGRAM N. 1
FPS seems to be: 25.000000
SUB: Could not determine file format
Cannot load subtitles: ./06_11_2008_18_15_Karjala-turnaus.txt
==========================================================================
Opening video decoder: FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: MPEG layer-2, layer-3
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 192.0 kbit/12.50% (ratio: 24000->192000)
Selected audio codec: afm: mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)
==========================================================================
AO: 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
PAFF interlacing is not implemented
concealing 3060 DC, 3060 AC, 3060 MV errors
VDec: vo config request - 1440 x 1080 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: 1440x1080 => 1920x1080 Planar YV12
Warning: No suitable new res found!
PAFF interlacing is not implemented
reference picture missing during reorder
illegal short term buffer state detected
concealing 6099 DC, 6099 AC, 6099 MV errors
PAFF interlacing is not implemented
concealing 3060 DC, 3060 AC, 3060 MV errors

Toka matsi ilmoittaa seuraavaa ja jopa toistuu mplayerilla (eka kaatoi sen)
Playing 08_11_2008_12_45_Karjala-turnaus.ts.
TS file format detected.
VIDEO H264(pid=101) AUDIO MPA(pid=256) NO SUBS (yet)!  PROGRAM N. 3341
FPS seems to be: 50.000000
==========================================================================
Opening video decoder: FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: MPEG layer-2, layer-3
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 320.0 kbit/20.83% (ratio: 40000->192000)
Selected audio codec: afm: mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)
==========================================================================
AO: 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
VDec: vo config request - 1280 x 720 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: 1280x720 => 1280x720 Planar YV12Tossa mplayerissä on ilmeisesti jotain vikaa ettei osaa toistaa tossa hdv resos(1440 x 1080) olevaa videoo. Xbmc:llä koitin kattella noita peking hd tallenteita niin eivät toimineet. Saisivat kyllä korjata tuon...
Muuten toi 1440x1080i sopii minusta saunavisioon hyvin kun myös 8megasella yhteydellä saa sitä katottua ja kuvan tarkkuus kuitenkin jopa parempi kuin 720p keskimäärin.
Vanha MPlayeri ei osaa saunkisen 1080i:ssä käytetty PAFF interlacing.

Vanha MPlayeri ei osaa saunkisen 1080i:ssä käytetty PAFF interlacing.

Se mikään vanha ollut...
MPlayer 1.0rc2 Windows
rc2 on yli vuosi vanha, PAFF tuki lisättiin muistaakseni joskus kesällä 2008...
Jep, vanha mikä vanha

Tällä näkyi kuva mutta ääni puuttui (ekasta matsista pätkän testasin)
http://esby.free.fr/CelticDruid/mirror/mplayer/mplayer2008.02.06.7z ' TARGET='_blank

Matsien näkymättömyys ei mua henk.koht. harmita, kunhan mielenkiinnosta testailen...

Osallistu keskusteluun