Kysymys

Music Television EPG näyttää väärin


Käyttäjätaso 1
Voisitteko viimeinkin korjata tuon Music Television ohjelmaoppaan (EPG) näyttämään oikeaa aikaa. Meillä on 2 SONY-TV:tä ja molemmat näyttää kanavan vaihdon jälkeen bannerissa mennyttä ohjelmaa. Itse ohjelmaoppaan tiedoissa on oikea data.

18 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Näin on todellakin EPG ei pysy aikataulussa mutta myös signaali pätkiin aina välillä niin että ääni häviää ehkä 2-3 sekunniks ja palautuu sitten. Tätä on jatkunut jo pitkään mutta ajattelin nyt mainita tästä kun Music televisionista puhutaan. Muutin uuteen asuntoon ja sama homma jatkui siellä eli välillä ääni pätkii. Joensuussa siis asun mutta en tiedä onko koko maata koskeva vika. Onko MTV:n lähetyspäässä jotain vikaa vai Elisalla?
Käyttäjätaso 1
Näköjään koskee koko maata, koska minä kirjoitan Tuusulasta. Ihan samanlaiset oireet. Kuva pikselöityy välillä ja ääni katoaa muutamaksi sekunniksi. Kaikki talouden TV:t (4kpl) tekevät tätä samaa. Millään muulla kanavalla ei ole vastaavaa ongelmaa joten signaalista ei johdu. Santtu
Käyttäjätaso 1
Tässä vielä kuva tilanteesta: https://www.dropbox.com/s/wa7c5rppujzs01o/mtv-epg-pielessa-elisa.JPG Kello on kuvanottohetkellä 17:45 Elisa päättää kuitenkin esittää 16:30 - 17:19 EPG dataa jonka mukaan "Made" ohjelma on menossa. Todellisuudessa ruudussa on Catfish.
Käyttäjätaso 1
Jollakin purkkavirityksellä EPG on korjattu Elisa Viihdeboksin ohjelmaoppaaseen. Se on ollut sekaisin aiemminkin, korjattu ja taas hajonnut joten vika on ihan selvästi Elisan päässä.
Käyttäjätaso 1
Ja tässä kuva on otettu klo 17:54 eri TV:ssä. Sama ongelma. Meneillään on Catfish-ohjelma. Ohjelmaopas väittää muuta. https://www.dropbox.com/s/nna4rnap13o6e5t/mtv-epg-elisa-acer.JPG
Käyttäjätaso 5
Pahoittelut että vastauksen saamisessa on kestänyt! MTV-kanavan EPG:n puolella on tosiaan ollut ongelmaa, mutta siihen on saatu korjaus viime viikon puolella. Mikäli ohjelmatiedot ovat edelleen pielessä, oletteko kokeilleet tehdä digiboksille uutta kanavahakua ja tämä ei auta täyttä tehdasasetusten palautusta? Koska ohjelmatiedot tulevat internet-yhteyden kautta, myös modeemille olisi hyvä tehdä uudelleenkäynnistys sekä resetointi mikäli vain mahdollista.

Jos tämä on testattu eikä vaikusta ongelmaan, täytyy tapausta tutkia muutaman esimerkki-liittymän kautta (omissa testilaitteissamme ongelmaa ei ole saatu toistettua vaan ohjelmatiedot ovat nyt ihan ajantasalla). Te joilla ongelma on vielä ajankohtainen, laittaisitteko Elisa Viihde -asiakasnumeronne Palstan käyttäjätietohin tai minulle yksityisviestillä niin voidaan tutkia tapausta tarkemmin.
Käyttäjätaso 1
Molemmat laitteet on nollattu ja kanavahaku tehty. Elikkä kyseessä on siis kaapeliverkon (DVB-C) lähetys. Viihdeboksin kautta (Pace) tiedot näkyy oikein joten vika on nyt kaapeliverkon lähetyksessä.
Käyttäjätaso 1
Laitoin YV:n vortexille.
Käyttäjätaso 5
Sen verran tilannepäivitystä että sainkin tuohon banneritietoihin vastaus viankorjauksen puolelta, banneritiedot kanavilla tulee meille suoraan kanavafeedissä, joten siihen ei voida meidän puolesta vaikuttaa mitenkään kaapeliverkossa. Tuosta banneritietojen virheellisyydestä kannattaisi siis olla tarvittaessa MTV:n puoleen yhteydessä. Kanavan kuvan pikselöinti ja äänen pätkintä on edelleen seurannassa. 🙂
Käyttäjätaso 1
Siis ette voi vaikuttaa, mutta tieto näkyy oikein Elisa Viihde (Pace) boksilla. Aika jännää?
Käyttäjätaso 5
Pacen puolella banneri- ja ohjelmatiedot tulevat nettiyhteyden yli ja näin eri lähteestä kuin suoraan kaapeli-tv:ssä normaalilla digiboksilla. Tällöin voidaan myös tehdä korjaavia toimenpiteitä joissain tapauksissa jos ongelma on esimerkiksi jossain digiboksin ohjelmistossa yms.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Vortex kirjoitti:
Sen verran tilannepäivitystä että sainkin tuohon banneritietoihin vastaus viankorjauksen puolelta, banneritiedot kanavilla tulee meille suoraan kanavafeedissä, joten siihen ei voida meidän puolesta vaikuttaa mitenkään kaapeliverkossa. Tuosta banneritietojen virheellisyydestä kannattaisi siis olla tarvittaessa MTV:n puoleen yhteydessä. Kanavan kuvan pikselöinti ja äänen pätkintä on edelleen seurannassa. :)

öö, :smileyshocked:

Eikö Elisalla ole MTV:lle yhteystietoja, jotta voisi monen kymmenen tuhannen käyttäjän puolesta operaattorin manttaalilla olla yhteydessä oikeaan tahoon? Vai pitääkö jokaisen viihteen asikkaan itse laittaa postia?

Elisalla luulisi olevan (=pakko olla) nuo yhteystiedot ja jopa ohi normi aspan, johon nuo perusasikkaden infot ongelmista hukkuu ja lakaistaan maton alle.  :smileyembarrased:
Käyttäjätaso 1
Yritin etsiä MTV:n sivuilta yhteystietoja niitä löytämättä. En näe oikein muutenkaan omaa rooliani tässä selvitellä ongelmaa joka ei liity minun laitteisiin tai vastaanottoon millään tavalla.

Summa summarum: Olisi varmaan järkevämpää jos joku sieltä Elisalta olisi yhteydessä Music Television Finlandiin, koska

A. Virheellisen palvelun tilaaja on varmaan Elisa Oyj
B. Minä en ole suorassa asiakkuussuhteessa Music Televisioniin joten eivät he minun raportoinnin pohjalta tee mitään
C. Maksan palvelusta joka ei toimi ja jonka toimittaa Elisa Oyj

Vai?
Käyttäjätaso 5
Täytyy ottaa vähän takapakkia ja pahoitella että olenpa antanut virheellistä tietoa tässä tapauksessa. EPG ja Banner-datat tulevat sittenkin erillisinä ja nyt jostain syystä bannerin tiedot ovat virheelliset. Tämän ongelman juurisyyt ovat selvityksessä 🙂 Pahoittelen vielä kerran että päästelin sammakoita aikaisemmin suustani, mutta näin sitä vaan aina opitaan jotain uutta!
Käyttäjätaso 5
Mukavaa että vika löytyi mutta entä äänen ongelmat. Edelleenkin välillä ääni häviää sekunniksi
Käyttäjätaso 1
Joo allekirjoitan myös tuon äänen ja kuvan pätkimisen. Ei tapahdu muilla kanavilla.
Käyttäjätaso 5
Kanavan pätkiminen on saatu todennettua meidänkin laitteillamme, tämän tapauksen tutkinta ja vian juurisyyn rajaus on nyt käynnissä. Valitettavasti sen tarkempaa aikataulua ei tällä hetkellä ole antaa mutta ongelma on tiedostettu emmekä ole sitä unohtaneet 🙂
Käyttäjätaso 1
Vikahan on jatkunut vasta pari vuotta että älkää suotta pitäkö kiirettä. Taidanpa soitella Soneralle josko niiltä saisi valokuitua ja toimivia kanavia.

Osallistu keskusteluun