Kysymys

Netin käyttö puhelimella ja Windows 10 - päivitys

  • 26 syyskuu 2016
  • 5 kommenttia
  • 437 katselukerrat

Hei,

olen käyttänyt jonkin aikaa pöytäkoneen nettiä älypuhelimella usb:lla jakamalla. Elisasta on suositeltu hankkimaan reititin. Tänään tuli Windows 10:n päivitys ja en enää pääse verkkoon älypuhelimella, nettiyhteys näkyy jossain asetuksissa mutta itse nettiä ei voi selata. Olen koitettellut eri juttuja, mm. verkon oletusasetusten palauttamista yms. mutta ei vain toimi. Asetuksissa näkyy virheilmoitus "DNS-palvelin ei vastaa". Keksiikö joku neuvoa?

5 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Hei Hieman hukassa, ja tervetuloa palstalle!

Oletko siis kytkenyt puhelimen piuhalla koneeseen vai jaatko siitä netin koneelle langattomast?
USB-piuhalla kiinnittetty.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Jos on usbilla niin voi olla että päivityksen myötä ajurituki tms. on tuossa muuttunut. Helppo ratkaisu tuossa olisi jakaa langatonta puhelimella ja yhdistää kone siihen, jos siitä vain on langaton verkkokortti. Jos tämä ei ole mahdollista niin kokeile silleen että poistat sen vanhan verkkoyhteyden kokonaan koneelta ja määrität sen uudelleen.
Kysymyksiä:
Miten poistetaan vanha "verkkoyhteys"?
Miten määritetään uusi "verkkoyhteys"?
Kympin asetuksissa > verkko ja internet > verkon määritys uudelleen

Poistaa vanhat verkkoajurit/asetukset ja uudelleenkäynnistys tuo tarvittavat ajurit/asetukset takaisin. Tämä toiminto nollaa kaikki verkkojen asetukset ja vaihtaa IP-osoitteen haun automaatille. Palomuuri taidetaan myös palauttaa oletusasetuksille.

Osallistu keskusteluun