Kysymys

no mult varastettiin tapletti ja puhelin ja haluaisin sulkeene miten toimin

 • 24 helmikuu 2015
 • 5 kommenttia
 • 987 katselukerrat

 • Uusi OmaYhteisön jäsen
 • 3 kommenttia
***** *****ät koko saunaladen jengi mult varastettiin puh ja tapletti enkä saa semmos palveluu et sais ne suljettuu

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Jos et ole ennalta asentanut laitteisiin sellaista turvaohjelmistoa tai käyttöjärjestelmän ominaisuutta päälle, jonka avulla "etäsulkeminen" onnistuu, laitteiden sulkeminen etänä ei onnistu.

Sen sijaan laitteen käyttö verkossa voidaan estää, ja myös liittymä voidaan sulkea

http://asiakastuki.elisa.fi/ohje/8/

"Mikäli laitteesi on varastettu, tee rikosilmoitus poliisille. Lähetä skannattu rikosilmoituksen kopio sähköpostin liitteenä osoitteeseen imei.sulku(at)elisa.fi tai faksaa se numeroon 010 29 60787."

Ja siinä vaiheessa kun soitat asiakaspalveluun, suosittelen käyttämään vähän asiallisempaa kieltä niin voit saada myös asiallista palvelua.

ps. tuo ylläoleva linkki löytyi yksinkertaisella googlehaulla. Joten ei kannattaisi repiä peliverkkareita vain sen takia, jos ei saa mitään selvää Elisan "asiakaspalvelu"-sivustosta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Onko sinulla varastettujen laitteiden pakkaukset tai IMEI -numerot tallessa?

Jos on, ilmoita ne operaattorille ja poliisille. Ymmärtääkseni ainakin viranomaiset pystyvät "tappamaan" mobiililaitteet, mikäli IMEI -koodi on tiedossa. Näin laitetta ei siis voi käyttää millään liittymällä ja siitä tulee käyttökelvoton. Korjatkaa, mikäli olen väärässä.

Mikäli molemmat laitteet on ostettu Elisalta, voi tiedoistasi löytyä kyseisten laitteiden IMEI -numerot. Operaattorin asiakaspalvelu pystyy auttamaan näissä asioissa paremmin.

Asiallinen asiakas saa asiallista ja sujuvaa palvelua. Epäasiallinen kielenkäyttö ja/tai agressiivinen asiointi (vaikka ihan puhelimitse) ei välttämättä johda toivottuun lopputulokseen.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Dj_God kirjoitti:Ymmärtääkseni ainakin viranomaiset pystyvät "tappamaan" mobiililaitteet, mikäli IMEI -koodi on tiedossa. Näin laitetta ei siis voi käyttää millään liittymällä ja siitä tulee käyttökelvoton. Korjatkaa, mikäli olen väärässä.

En väitä, että olet väärässä, mutta ihmettelen vaan millä viranomaisilla on resursseja tappaa kaikki viikonlopun baarireissulla kadonneet/varastetut kännykät ?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • Tosiaan kuten kv36 sanoikin, voit estää liittymän käytön verkossa. Voit tehdä sen myös meidän moderaattoreiden kautta yksityisviestin avulla! 🙂
 • Käyttäjätaso 2
 •  
 •   Poliisi on muuttanut käytäntöjään, eikä enää ilmoita IMEI-koodia suljettavaksi operaattorille, vaan asiakkaan tulee itse tehdä sen.

  "Mikäli laitteesi on varastettu, tee rikosilmoitus poliisille. Lähetä skannattu rikosilmoituksen kopio sähköpostin liitteenä osoitteeseen imei.sulku(at)elisa.fi tai faksaa se numeroon 010 29 60787. Kopion tulee olla virallisesta rikosilmoituksesta, internetissä tehdyn rikosilmoituksen kopio ei kelpaa. Jos rikosilmoitus on tehty internetissä, pyydä Poliisilta virallinen rikosilmoitus. Laitetta ei lisätä listalle ilman rikosilmoitusta."

  Tarkempi ohje löytyy
 • mainitsemasta osoitteesta http://asiakastuki.elisa.fi/ohje/8/" target="_blank

  Tukisivuilla on paljon tietoa, joten yksittäisen asian löytäminen voi olla välillä hankalaa. Kyseinen artikkeli löytyi tukisivuston haulla "puhelin varastettu".
 • Osallistu keskusteluun