OmaElisa - Tunnuksen luonti ja käyttövinkkejä

  • 7 kesäkuu 2019
  • 0 kommenttia
  • 2712 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
  • OmaYhteisön moderaattori
  • 195 kommenttiaHieman jakaisin myös teidän kanssa vinkkejä Omaelisan käyttöönottoon ja käyttöön ylipäätään, mitä nyt itse olen todennut hyväksi omassa käytössä.

Välillä nuo tunnukset aiheuttavat päänvaivaa ja ajattelin, että tästä saattaisi monelle olla apuja ja
myös muut saisi laitettua jakoon omia käyttövinkkejä ja kokemuksia. ☺️

Omaelisan käyttö onnistuu siis tietokoneella, että myös muilla mobiililaitteilla. Itsellä tuo puhelinsovellus on kovassa käytössä.

OmaElisa - Ah tuo ihana paikka mihin aina meiltä aspan puoleltakin opastetaan ahkerasti. Mutta miksi?

Itsepalvelukanavilla useimmat muutokset saa tehtyä itse maksutta ilman asiakaspalvelumaksuja ilman ylimääräistä jonottelua ja odottelua.

Hyödyt ja plussat

+ Sopimusmuutokset ilman palvelumaksuja
+ Laskuasioiden hoito, laskun maksu, laskukopiot, eräpäivän muutokset
+ Liittymän estojen hallinta
+ Laitteiden takuutodistukset
+ PUK koodi
+ SIM kortin aktivoinnit
+ Ei ylimääräisiä jonotteluja
+ S-etukortin lisääminen
+ Tietoturvapalveluiden hallinta
+ Puhelinsovellus

Miten se tunnus nyt sitten luotiinkaan?

Uuden Elisa- tunnuksen voi luoda verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Sama ohje pätee jos esimerkiksi tunnus on unohtunut. Puhelinsovelluksella valitse kohta "Luo tunnus" ja tietokoneen selaimella osoitteessa verkkoasiointi.elisa.fi valitsemalla kohta "Luo Elisa tunnus tai tunnus unohtunut". Tuon tunnistautumisen jälkeen sivu ohjaa aika näppärästi eteenpäin ja palveluun luodaan omavalintainen salasana. Tietojen tallennuksen jälkeen saat vielä sähköpostiin vahvistuslinkin, joka pitäisi käydä klikkailemassa auki, jotta jatkossa kirjautuminen noilla tunnuksilla onnistuu.

Käytännössä kaikissa ongelmatilanteissa (Unohtunut salasana, tunnuksen vaihto) on helpointa luoda tuo tunnus uudelleen kuten palvelun käyttöönoton kanssa. Toki pelkän salasanan nollaus onnistuu myös sähköpostin tai tekstiviestin kautta valitsemalla kohtaa "Salasana hukassa".

Mikäli tietoturvapuolta haluaa vielä vahvistaa entisestään, on mahdollista kytkeä käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen. Tuolloin joka kerta palveluun kirjautuessa puhelimeen lähetetään kertakäyttöinen koodi, joka tulee sitten syöttää kirjautumisvaiheessa myös kirjautumislaitteelle. Kaksivaiheisen tunnistautumisen saat käyttöön Omaelisan kautta.
Valitse vasemman reunan valikosta Omat Tiedot ja seuraavaksi Elisa Tunnus -välilehti. Siirry kohtaan Kaksivaiheinen tunnistautuminen ja valitse Ota käyttöön.

Näillä vinkeillä toivottavasti käyttö onnistuu hieman sujuvammin! 😉

Keskustelussa ei ole vielä kommentteja.

Vastaa ensimmäisenä!

Osallistu keskusteluun