Vastattu

Osamaksusopimus ja luottoraja

  • 20 June 2019
  • 5 kommenttia
  • 14062 katselukerrat

Heippa,

koitin äskön myymälässä käydä ostamassa itselleni uutta puhelinta, kun vanha on hajoamassa. Tarkoituksena oli ottaa 36kk osamaksusopimus puhelimelle, mutta luottoa ei myönnetty. Luottotiedot on kunnossa ja tulojakin on. Myyjä uskoi kielteisen vastauksen johtuvan iästäni. Onko Elisalla jotain luottorajoja perustuen asiakkaan ikään ja mitä ne mahtaa olla? Pitääkö tässä odotella vain vuosia lisää (montakohan?) vaikka kaikki muu on kunnossa? Ymmärrän toki syyt iän suhteen, mutta olo on silti hieman hölmö.. Täytän tänä vuonna 20v.

Myyjä ehdotti myös, että voin tilata puhelimen nettikaupasta jolloin kohdallani tehdään sisäinen tarkastus. Kauankohan tälläinen tarkastus kestää?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 23 June 2019, 14:45

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tarkastus kestää kesälomakaudella ainakin 5 työpäivää.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Elisalla ikäraja osamaksusopimuksiin on 18 vuotta niin myymälöissä kuin netissä. Kielteinen päätös luottokaupasta voi johtua monestakin eri syystä. Jos tilaat puhelimen netistä, sinulle saattaa tulla maksettavaksi vakuusmaksu. Kun olet maksanut vakuusmaksun, etenee tilaus käsittelyyn ja toimitukseen. Jos et maksa vakuusmaksua, tilaus peruuntuu.
https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laskutus/ohje/vakuusmaksu/
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Velaksi ei kannata ostaa mitään tavaraa.

Velaksi ostetaan, kun ei ole varaa maksaa kokonaan, ja silloin ei ole varaa ostaa velaksikaan.

Tiedän tapauksia, joissa kerran velkakierteeseen joutuneet nuoret aikuiset, pikavipit ja erinäiset laskusopimukset, johtivat siihen että luottotiedot menivät. On ajateltu, että voin maksaa laskun, mutta sitten ei voitukaan kun äkillinen sairaus tyhjensi käteiskassan. Sitten maksettu vanhaa velkaa uudella. Sitten tuli kierre ja pahimmillaan tonnien velat, joista satasia pelkkiä korkoja.

Korkoja voi juosta jopa Elisalta, vaikka onkin korotonta mainonnassa, jos ei pysty niitä eriä lyhentää. 36 kk on todella pitkä aikaa maksaa jotain puhelinta! Osta halvempi puhelin, niin ei pyydetä vakuusmaksua ja sitten sen voi myös luultavasti maksaa nopeammin kuten 12 kk.

Nyt soi Audiofreq - Sky Fall (Radio Edit).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Osta halvempi puhelin, niin ei pyydetä vakuusmaksua ja sitten sen voi myös luultavasti maksaa nopeammin kuten 12 kk.

Ei se halvemman puhelimen ostaminen automaattisesti takaa sitä, että säästyy vakuusmaksulta. Vakuusmaksun aiheuttaja voi olla vaikka aiempi maksuhistoria Elisan suuntaan tai vaikka osoitetietoihin liittyvä epäselvyys. Tällöin on ihan sama maksaako se puhelin 100€ vai 800€.

Toki velaksi ostaminen on riskialtista. Tosin joskus se saattaa olla ainoa vaihtoehto hankkia tuotteita nopealla aikataululla, esim. korvata rikkoutunut puhelin uudella.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ei sinänsä Elisalta kokemusta, mutta toista kautta tuli ilmi joskus rupatellessa niitä näitä bussissa jonkun kanssa, että yritti tilata DNA:lta laitetta ja luottotiedot kun meni - niin vakuusmaksua pyydettiin. Yritti toistamiseen tilausta vähän ajan päästä, ja tuolloin puhelin mitä hän oli ostamassa tuli vielä tarjoukseenkin, eli €249 olikin enää kivat 149 euroa.

Asiassa toki voinut vaikuttaa se, että hänellä oli DNA-liittymä (Ei Prepaid, joiden laskut hän kertomansa mukaan oli hoitanut ajallaan ja moiteettomasti). Se siitä sitten.

Hän sai sen ostettua ilman vakuusmaksua, eihän näistä tosiaan koskaan tiedä, miten ja kuka taustalla määritelee kuka saa mitäkin. Mutta tosiaan kannattaa kokeilla miten itse käy.

Kaikki eivät voi hankkia kerralla, mutta olisi kuitenkin paras tapa.

Itse ostan puhelimet ja laitteet kerralla, minulla on toinen tili pankissa, josta voin tarvittaessa ottaa juurikin hätätilanteita varten. Säästää voi vaikka tulot eivät olisikaan ruhtinaalliset.

Nyt soi Sub Zero Project - The Solution (Radio Edit).