Vastattu

Outoja pallukoita Palstan keskustelujen päällä?

  • 13 huhtikuu 2016
  • 10 kommenttia
  • 532 katselukerrat

  • Osallistuja
  • 11 kommenttia
Kun katselen Palstan kirjoituksia selaimessani (Firefox), niiden päällä näkyy neljästä viiteen pyöreää mustaa pallukkaa, jotka peittävät tekstiäkin. Ikäänkuin sivu olisi lävistäjällä "makuleerattu". Liekö Palstan uudistumisen yhteydessä tullut tämä ilmiö? En usko oman selaimeni olevan ongelma. Pallukat vierivät tekstin mukana, kun hissistä scrollailee. Kuva ohessa.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Rinsku 22 huhtikuu 2016, 16:57

Syy näille mystisille pallukoille on selvinnyt. Varsinainen korjaus tähän ongelmaan on tarkoitus tuoda myöhemmin Palsta-päivityksessä, mikäli vain mahdollista. Siihen asti fiksinä toimii kuitenkin selaimen asetuksista löytyvä asetus, jolla määritetään sivustoilla käytettävän fontin minimikoko.Eli mikäli palluroita näkyy, niin ottamalla pois käytöstä selaimen asetuksista pakotetun sivustoilla käytetyn fontin minimikoon ongelman pitäisi poistua:Esimerkiksi Macilla Safarissa:

Preferences > Advanced > Accessibility > Never use font sizer smaller than …... ja Firefoxissa:

Preferences > Content > Fonts & Colors > Advanced… > Minimum font size …
Katso alkuperäinen viesti

10 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tämäkin on jo ihan vastikään tuotu esille tuolla toisessa ketjussa, johon on tarkoitus kirjoitella kommentteihin näistä "Palstan pikkuvioista"

https://palsta.elisa.fi/palstan-blogi-49/palstan-pikkuvikoja-498862/index3.html#post501472
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Kertoisitko tarkemmin mikä on tarkempi selainversio ja mikä käyttöjärjestelmä sinulla on käytössä? Selvitetään - tämä on tosiaan nyt toka ilmoitus asiasta.
Ubuntu ja Chromium tai Firefox. Firefox on 45.0.1. Nyt kun minulla on Firefoxissa NoScript, pallukat näkyvät ensin pieninä pisteinä. Sitten kun NoScriptistä sallii yksi kerrallaan osoitteita/scriptejä, niin ilmestyvät jälleen kun sallii erään niistä. Samalla myös sinisen yläpalkin tekstin koko/fontti tuntuu vaihtuvan tai tiivistyvän.
"ilmestyvät jälleen" tarkoitin että kasvavat pisteistä pallukoiksi.
-zn80 (en tiedä olenko kirjautuneena sisään)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Kiitos lisätiedoista, selvitellään!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Syy näille mystisille pallukoille on selvinnyt. Varsinainen korjaus tähän ongelmaan on tarkoitus tuoda myöhemmin Palsta-päivityksessä, mikäli vain mahdollista. Siihen asti fiksinä toimii kuitenkin selaimen asetuksista löytyvä asetus, jolla määritetään sivustoilla käytettävän fontin minimikoko.

Eli mikäli palluroita näkyy, niin ottamalla pois käytöstä selaimen asetuksista pakotetun sivustoilla käytetyn fontin minimikoon ongelman pitäisi poistua:

Esimerkiksi Macilla Safarissa:
Preferences > Advanced > Accessibility > Never use font sizer smaller than …

... ja Firefoxissa:
Preferences > Content > Fonts & Colors > Advanced… > Minimum font size …
Kokeilin, ja hyvin auttoi Firefoxissa. Hienoa, että vian syy löytyi.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
MIten mahtaa saada pois Chromesta? En löytänyt vastaavaa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tällainen (vanhahko) laajennus löytyy Chromelle: https://chrome.google.com/webstore/detail/minimum-font/pofdgleodhojjnibdfnlapkadjepdnka

Tuolla voisi kokeilla, en löytänyt suoraa asetusta Chromesta itsekään.
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki
Hahaa, pallukat on hävinnyt! 😛

Osallistu keskusteluun