Kysymys

P-661HNU-F1 firmware uusiksi -- vanha "korkattu"

  • 30 lokakuu 2014
  • 3 kommenttia
  • 1223 katselukerrat

Moi,

miten saan asennettua ei-Elisa -käytössä olevaan modeemiin kunnollisen firmwaren? Olisin päivittänyt aiemmin, mutta ei onnistunut, kun Elisa on lukinnut omaan käyttöön.

Kävi niin, että nykyinen operaattori ilmoitti oudosta liikenteestä, enkä enää pystynyt kirjautumaan modeemiin ts. boksi oli korkattu asiantuntevimpien toimesta vuotavan firmwaren vuoksi.

-viitteis uutta boksia ostaa, turhaan

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Jaa, enpä osaa sanoa tuohon laiteohjelman päivitykseen.

Mutta kokeilepa ottaa puhelinjohto irti seinästä ja paina reset nappia n. 10 s. Sen jälkeen kun modeemi on käynnistynyt uudelleen, kokeile pääsetkö hallintaan http://192.168.1.1/

Jos pääset ja sinulle riittää, että boksi toimii pelkkänä ADSL-modeemina (ei NAT-reititystä), konfiguroi se sillaksi. 

http://asiakastuki.elisa.fi/ohje/58/#nat Tarvittaessa voit kytkeä pelkän modeemin perään Ethernet-portilla varustetun reitittimen.

Lisäksi voisit käydä varmuuden vuoksi sotkemassa NAT-reitityksen WAN-asetukset varmasti toimimattomiksi (DHCP:n sijaan WAN IP-osoitteeksi jotakin täyttä huuhaata, esim. 10.94.47.194, maski 255.255.255.252, yhdyskäytävä 10.94.47.193), jotta ADSL:n kautta ei enää pääse modeemin hallintaominaisuuksiin käsiksi.

Näillä kikoilla purkista saattaa saada vielä kelvollisen pelkän modeemin, vaikka laiteohjelmaa ei voisikaan päivittää.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
  • Jos sarjanumeron pistät viestillä niin voin vilkaista saako sinne laitettua vielä jotain uutta/eri firmistä. Täytyy myöntää ettei se laite kylläkään välttämättä ole enää meidän järjestelmissä että sitä voisi päivittää, mutta jos kiinnostaa niin viestiä vaan vaikka meikäläiselle. Tietenkin sekin ettemme voi laittaa kuin Elisalle muokattuja firmiksiä.
  • Moi,

    Onko mahdollista, että joku lähettää tähän P-661HNU-F1 purkkiin uusimman Elisan Firmwaren. Tällä hetkellä siinä on Zyxelin uusin firmware, mutta sillä ei saa kuin 3G-yhteyden Huawei E367 tikun kanssa.

    Osallistu keskusteluun