Kysymys

"paha kello kauas kuuluu" .....

  • 15 joulukuu 2013
  • 11 kommenttia
  • 3781 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
:smileyshocked: Koko totuuttahan ei tiedetä, vaan pelkästään kirjottajan laatima totuus.

Mutta jos vähänkään totuudenjyvää, niin ei kovin mairittelevaa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013121517835304_uu.shtml

11 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Vastaava tapaus löytyy täältä Palstalta ja silloin moni oli sitä mieltä, että tälläinen ikärasisimi on ihan paikallaan. Samaan aikaan tässä maassa yritetään nostaa eläkeikää ja operaattori pitää 71-vuotiasta kykenemättömänä hankkimaan itse liittymää. Se on sitten eri asia, jos 90-vuotiaalle puhelinmyyjä myy puhelimessa puoliväkisin jotain. Hävetkää.
Ihmiselle kuuluu itsemääräämisoikeus, ja operaattorin käytös tuossa asiassa on ollut asiakasta nöyryyttävää. Mielestäni julkinen anteeksipyyntö olisi paikallaan. Mikään ikä ei sinänsä tee ihmistä kelvottomaksi päättämään asioistaan. Mikään puhelinoperaattori ei voi päättää, että ihminen ei itse ole sopiva päättämään asioistaan. Sellaisen päätöksen voi tehdä vain sellaisista asioista riittävän selvillä oleva vastuullinen oikea terveydenhoitotaho, potilaasta vastaava lääkäri siis käsittääkseni, ei mikään puhelinmyyjä.
On törkeää toimintaa operaattorilta! Sitä paitsi - jos joku henkilö jostain syystä olisi kykenemätön solmimaan sopimusta, mikä oikeus operaattorilla on päättää, että asia mitenkään juridisesti kuuluu nimen omaan  hänen lapselleen? Käsittääkseni holhoukseen julistaminen ja edunvalvojan määrääminen menee ihan muuta reittiä kuin teleoperaattorin kautta.
Käyttäjätaso 3
Asiolla on aina kaksi puolta.

Monille vanhemmille ihmisille on myyty lehtiä ja puhelinliittymiä, niin lapset tarttuvat siihen ja selittävät ettei vanhemat tieneet mitä ostavat ja sillä verukkeellä yrittävät purkaa kaupat.

Pitäisi löytää kultainen keskitie näissä asioissa ja sitä ei löydetä ikinä näissä tapauksissa, joskus loukataan väkisin joitakin henkilöitä, mitä ei saisi koskaan tapahtua.
Tälläisesta ikärasismista tulee todella kuvottava olo. Kun on ollut "saunalahtelainen" liki 20 vuotta, taitaa nyt pakosta tulla vaihto toiselle operaattorille. 

Sulkeekohan Saunalahti muuten kaikki jo ostamani liittymät ym. syntymäpäivälahjaksi kun 70 kolahtaa purkkiin? Ei ole edes lapsia tai oikeuksieni valvojaa nimetty, joka voisi antaa luvan nettisurfailun jatkumolle. Saas nähdä miten muorin käy?

Tietysti palveluntarjoajalla on oikeus valita lähes millä tahansa kriteerillä asiakkaansa mutta onpa asiakkaallakin valta valita mistä palvelunsa ja tuotteensa ostaa. 

Henk.kohtaisesti olen pahoittanut mieleni tästä ikärasismista todella syvästi.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
PasiS kirjoitti:
ikärasisimi

-iäkäs- kirjoitti:
ikärasismista

Ikärotusyrjintä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
day1 kirjoitti:
PasiS kirjoitti:
ikärasisimi

-iäkäs- kirjoitti:
ikärasismista

Ikärotusyrjintä?

http://www.kirjastot.fi/kysy/arkistohaku/kysymys/?ID=3dceef94-2b3b-4423-b902-580997425abb
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Hyvis kirjoitti:
day1 kirjoitti:
PasiS kirjoitti:
ikärasisimi

-iäkäs- kirjoitti:
ikärasismista

Ikärotusyrjintä?

http://www.kirjastot.fi/kysy/arkistohaku/kysymys/?ID=3dceef94-2b3b-4423-b902-580997425abb

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ik%C3%A4syrjint%C3%A4
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Se ei ollut tämän jutun tärkein pointti, onko "ikärasismi" hyvä termi vai ei, kuvaamaan ikään perustuvaa syrjintää. Ainakin se on yleisesti käytetty.
Miksi tämä surkein operaattori antaa itseään kritisoida? Elisallahan on esimerkiksi sääntö ettei yli 40 vuotiaita saa rekrytoida. Kuulin juuri siitä tuttavalta joka on Elisalla esimiehenä. No tänään on syyslomapäivä niin joutaakin käydä lakkauttamassa kaikki Elisan palvelut ja siirtämässä perheen liittymät kilpailijalle.
Elisallahan on esimerkiksi sääntö ettei yli 40 vuotiaita saa rekrytoida. Kuulin juuri siitä tuttavalta joka on Elisalla esimiehenä.

Tuon on pakko olla vitsi, itsekin olen Elisalla esimiehenä ja montakin 40+ ikäistä on taloon rekrytoitu.

Osallistu keskusteluun