Kysymys

Palsta: Usein kysytyt kysymykset - UKK - FAQ

  • 27 maaliskuu 2012
  • 0 kommenttia
  • 28686 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
  • Entinen elisalainen
  • 1635 kommenttia
Miksi Palstaa muutettiin?
Sekä Saunalahden että Elisan Palstat olivat tulleet tiensä päähän. Keskustelualueet olivat varsinainen viidakko kaikkine alakategorioineen, Palstan laajennusmahdollisuudet olivat varsin vähäiset, käyttäjien hallinta-, ryhmittely- ja palkitsemismahdollisuudet olivat hyvin vähäiset ja kymmenien tuhansien viestien joukosta oli hyvin hankala löytää sitä oikeasti hyödyllisintä neuvoa omaan tilanteeseen.

Päätimme uudistaa siis Palstan täysin. Nyt tehdyt muutokset on suunniteltu mahdollisimman kauaskantoisiksi ja joustaviksi, ja meillä on taskussa vielä iso nippu mahtavia uudistuksia, joita tuomme maailmalle pikkuhiljaa. Pystymme nyt luomaan Palstasta ihan oikean yhteisön, josta kaikkien on helppo löytää haluamansa tieto.

Miksi keskustelualueita on vähennetty?

Vanhojen Palstojen keskustelualueviidakko oli sekava, oikeaa keskustelualuetta omalle kysymykselle joutui arpomaan joskus pitkäänkin ja monta hyvää kysymystä jäi tämän takia kysymättä. Halusimme madaltaa kynnystä oman kysymyksen esittämiseen, jotta mahdollisimman moni löytäisi apua Palstalta.

Myös haun käyttäminen on entistä helpompaa ja tehokkaampaa, kun  yhtä tuotealuetta tai palvelua koskevat keskustelut on niputettu mahdollisimman tiiviiksi ja esimerkiksi jaottelusta palvelun tilauksen ja laskutuksen tai eri yhteystekniikoiden välillä on luovuttu.

Miksi laitekeskustelu on jaoteltu nykyään käyttöjärjestelmittäin?
Halusimme tarjota ajantasaisen näkökulman laitekeskusteluun. Valtaosa laitekeskusteluista koskee nykyään älypuhelimia, jolloin itse laitevalmistajan merkitys esim. asetusneuvontaa haettaessa pienenee ja itse käyttöjärjestelmän merkitys kasvaa.

Olin rekisteröitynyt Saunalahden/Elisan vanhalle Palstalle, mutta en pääse kirjautumaan vanhoilla tunnuksillani, mitä teen?
Palstojen uudistamisen yhteydessä kaikki salasanat jouduttiin tietoturvasyistä resetoimaan. Täältä löydät yksityiskohtaiset ohjeet tunnustesi uudelleen aktivoimiseksi.

Mitä ovat kiitokset ja ratkaisut?
Kiitokset ja ratkaisut helpottavat niiden hyödyllisimpien vastausten löytämistä kymmenien tuhansien hyvien kirjoitusten joukosta. Lue lisää kiitoksista täältä ja ratkaisuista täältä.

Miten sisällytän lainauksen toisen kirjoittajan tekstistä omaan vastaukseeni?
Klikkaat vain "Vastaa" sen viestin kohdalla, jota haluat lainata ja valitset viestin kirjoitusikkunan yläpuolelta "Lainaa". Helppoa kuin heinänteko! Jos haluat vastatessasi nähdä koko aiemman keskustelun, klikkaa kirjoitusikkunan alapuolelta "Näytä keskustelut ponnahdusikkunassa"

Mihin voi laittaa kehitysehdotukset?
Kehitysehdotukset voit kirjoittaa alueelle "Yleinen keskustelu". Voit myös merkitä kehitysehdotuksellesi tunnisteen (tagin) "Kehitysehdotus", jolloin muut käyttäjät löytävät ehdotuksesi helposti ja voivat kommentoida sitä. Moderaattorimme ja muut elisalaiset seuraavat keskusteluja silmä kovana, joten kehitysehdotuksesi kyllä huomataan.

Mitä ovat tunnisteet/tagit, miten ne toimivat?
Tunnisteet auttavat niputtamaan samaan asiaan liittyviä kirjoituksia yhteen. Tämä helpottaa esimerkiksi juuri kaikkien kehitysehdotusten löytämistä tuotealueesta riippumatta. Tunnisteiden käyttäminen myös helpottaa muiden hyödyllisten kirjoitusten löytämistä hakua käytettäessä.

Miten haku toimii?
Syötä vain hakuun muutama avainsana aiheesta, josta etsit tietoa. Muista myös valita haluatko hakea tietoa sekä Saunalahden että Elisan Palstoilta ("Koko Palstalta"), vain siltä Palstalta, jolla olet ("Tältä Palstalta") vai vain kyseiseltä keskustelualueelta ("Tältä alueelta"). Myös käyttäjien hakeminen onnistuu helposti nimen, roolin tai arvonimen perusteella.

Mistä löydän yksityisviestit?
Vanhoja yksityisviestejä ei valitettavasti ollut mahdollista tuoda tänne uuden Palstan puolelle. Uusia yksityisviestejä voit lähettää ja lukea sivun oikean yläkulman "Yksityisviestit"-linkin kautta.

Mitä ovat arvonimet?
Arvonimet ovat käyttäjän palsta-aktiivisuudella ansaitsemia "titteleitä". Arvonimiä on puolisensataa, joten tavoiteltavaa riittää. Muista kuitenkin, ettei pelkällä viestien kirjoittelulla päätä kovinkaan pitkälle, myös muiden käyttäjien antamilla kiitoksilla on merkitystä!

Mitä oikeuksia eri käyttäjäryhmillä on?
Ylläpitäjillä (oranssi avatar) ja moderaattoreilla (vihreä avatar) on oikeudet keskustelualueiden ja käyttäjien hallintaan, nämä oikeudet pitävät sisällään mm. oikeudet siirtää ja poistaa viestejä, lukita käyttäjätilejä, vaihtaa pyydettäessä salasanaa ja lukita viestiketjuja. Mikäli sinulla on mitään kysyttävää Palstan käyttöön liittyen, voit aina ottaa yhteyttä moderaattoreihimme. Näet vuorossa kulloinkin olevan moderaattorin Palstan etusivulta (SaunalahtiElisa), heti online-käyttäjien listan alta.

Elisalaisilla käyttäjillä (sininen avatar) ei ole oikeuksia keskustelualueiden tai käyttäjien hallintaan, mutta he ovat arvokas osa Palstan yhteisöä.

Yhteisön luottojäsenet (sininen viiri harmaapohjaisen avatarin kansa) ovat aktiivisia Palstalaisia, joille on annettu oikeus hyväksyä ratkaisuja muiden käyttäjien puolesta ja poistaa tunnisteita (tag) oman harkintansa mukaan. Ryhmässä on nyt noin kymmenen jäsentä, mutta määrää tullaan varmasti kasvattamaan uuden Palstan päästyä kunnolla  käyntiin!

Mistä tiedän, voiko vastaukseen luottaa?
Tähän ei valitettavasti ole yksiselitteistä vastausta. Elisalaiset käyttäjät (sininen avatar), moderaattorit (vihreä avatar) ja ylläpitäjät (oranssi avatar) ovat ainoita, jotka tiedottavat Palstalla tapahtuvista muutoksista tai Saunalahden ja Elisan virallisista asioista. Muut käyttäjät (harmaapohjainen avatar) auttavat aina oman osaamisensa mukaan, joskus paras ja luotettavin apu saattaa löytyä joltain, joka on itse ratkaissut saman tilanteen aikaisemmin! Jos viesti on merkitty ratkaisuksi tai sillä on monta kiitosta, on se auttanut jo jotain toista käyttäjää, joten neuvoa kannattaa ainakin kokeilla. Muistathan kuitenkin, että kannat itse vastuun esimerkiksi asentamistasi ohjelmistopäivityksistä tai asetusmuutoksista, jotka eivät tule suoraan Elisalta.

Mitä teen, jos joku käyttäjä häiritsee minua?
Ota yhteyttä moderaattoriin. Älä provosoidu ärsyttävistä viesteistä, älä yritä vastata vielä ilkeämmin tai älä lähde mukaan toisen käyttäjän "kimppuun käymiseen". Voit ilmiantaa viestin painamalla "Ilmoita sopimattomasta sisällöstä moderaattorille". Voit myös aina lähettää yksityisviestin moderaattorillemme tai ylläpitäjälle Norrisille. Näet
vuorossa kulloinkin olevan moderaattorin Palstan etusivulta (SaunalahtiElisa), heti online-käyttäjien listan
alta.

Missä voin kysyä apua Palstan käyttöön?
Moderaattorimme auttavat sinua mielellään. Lähetä rohkeasti yksityisviesti! Näet vuorossa kulloinkin olevan moderaattorin Palstan etusivulta (SaunalahtiElisa), heti online-käyttäjien listan alta.

Katoavatko kirjoitetut viestit joskus?
Viesteillä ei ole mitään tiettyä vanhenemisaikaa, myös vuonna 2005 Saunalahden Palstalle kirjoitetut ensimmäiset viestit löytyvät yhä täältä uudelta Palstalta.

Haluan vaihtaa kirjautumisnimeäni/salasanaani?
Voit vaihtaa salasanaa omien asetustesi kautta tai vaihtaa kokonaan unohtuneen salasanan täältä. Palstan kirjautumisnimiä ei lähtökohtaisesti vaihdeta.

Miksi minulta pyydetään rekisteröitymisen yhteydessä kaikkia näitä tietoja?
Rekisteröityessäsi valitset itsllesi kirjautumisnimen ja salasanan. Sähköpostiosoitteen tarvitsemme, jotta voimme auttaa sinua, mikäli joskus unohdat salasanasi. Sähköpostiosoitteen vahvistaminen onkin pakollista ennen kuin voit kirjoittaa Palstalle tai lähettää yksityisviestin. Nimitietojen, paikkakunnan ja muiden tietojen jakaminen on täysin vapaaehtoista.

Mitä tietoja muut näkevät minusta?
Voit itse hallita muille näkyviä tietoja omien asetustesi kautta. Sähköpostiosoite on aina oletuksena salainen ja näkyy vain sinulle ja moderaattoreille.

Onko Palstan käyttö turvallista, voivatko siis tietoni levitä muualle internettiin Palstan kautta?
Palsta on turvallinen ja suojattu. Ethän silti käytä Palstalla samaa kirjautumisnimeä tai salasanaa kuin muissa palveluissa tai jaa esimerkiksi puhelinnumeroasi julkisesti.

En halua enää käyttää Palstaa, miten saan suljettua tunnukseni?

Lähetä viestiä vuorossa olevalle moderaattorille, hän auttaa sinua eteenpäin. Näet vuorossa kulloinkin olevan moderaattorin Palstan etusivulta (SaunalahtiElisa), heti online-käyttäjien listan alta.

Moderaattorimme auttavat sinua mielellään kaikissa Palstan käyttöön liittyvissä asioissa.

Keskustelussa ei ole vielä kommentteja.

Vastaa ensimmäisenä!

Osallistu keskusteluun