Vastattu

Pilaripuhelut

  • 5 March 2020
  • 4 kommenttia
  • 628 katselukerrat

minun salaiseen numerooni on tullut parina päivänä soittoja 674 ja 685 suuntanumeroilla, nauru ja samoi. Huijausjuttuja.

Mistä minun numeroni on sinne päätynyt? En ole antanut numeroani muille kuin viranomaisille. En osallistu kilpailuihin ym.

onko Elisa vapauttanut salauksen numerostani.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi sannika 6 March 2020, 10:18

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Kannattaa tarkistaa omaelisan asetuksista numeron julkisuus. Sieltä voi vaihtaa nron julkiseksi tai salaiseksi.

Jos nro on salainen niin sitten se on Herran haltuun miten tieto leviää maailmalle.

Vaikka itse pitää nronsa salassa niin koskaan ei voi tietää onko nro päässyt irti esim. Jos kaverin laitteeseen on pääsyt ohjelmia jotka urkkivat yhteystietoja.

Tämä on mysteeri johon olen itsekin tavannut. Soittoja tullut Intiasta asti.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Kyllähän nuo huijarit voivat soittaa mihin tahansa numeroon mitään tietokantoja tarvitsematta, latovat vain peräkkäin maatunnuksen, suuntanumeron ja sopivan numeroavaruuden ja antavat palaa. Ei niitä mistään luetteloista tarvitse etsiä.

Soittajakin taitaa useimmiten olla robotti, eikä ihminen.

Nyt tätä kirjoittaessa vasta tajusin ja muistin miksi mun nroon tulee soittoja. Tämä on entinen työsuhde nro joka siirrettiin mulle Henk koht käyttöön työsuhteen loppuessa .  Nro oli aikaisemmin aivan julkinen ja netissä näkyvissä vaikka missä palvelussa koska asiakkaat soittelivat siihen kyselyitä ja tilauksia 😁

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +5

Valitettavasti näitä huijauspuheluita on nyt taas liikkeellä. Puhelu kannattaa katkaista suoraan sen enempää keskustelematta. Numeroon ei kannata soittaa takaisin, eikä missään nimessä antaa omia tietojaan. Numero voi tosiaan valitettavasti levitä muita reittejä siitä huolimatta, että operaattori on sen salannut. Kannattaa lukaista Elisan tukisivut aiheeseen liittyen: https://elisa.fi/asiakaspalvelu/ohje/tietojenkalastelu-huijausviesteilla/#huijauspuhelut