Vastattu

Puhelimen lte taajuuden valinta?

  • 7 joulukuu 2017
  • 7 kommenttia
  • 1000 katselukerrat

Terve, puhelimeni on mallia samsung galaxy A5 2017 ja ongelma on seuraavan lainen kun meidän lähimastosta löytyy tuo 4g+ ja taajuudet on 800mhz ja 1800mhz niin puhelin haluaa 95% ajasta olla ensisijaisesti yhteydessä tuohon 1800 verkkoon, siinä upload nopeus on lähes nolla ja ping 100 - 600ms. 800mhz verkossa on paljon paremmat singnaali arvot ja netti toimii sillä sujuvasti. Mutta miten saan puhelimen valitsemaan ykkös verkoksi tuon 800mhz verkon? Vai saanko mitenkään.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi danitz0r 9 joulukuu 2017, 19:45

Mutta miten saan puhelimen valitsemaan ykkös verkoksi tuon 800mhz verkon? Vai saanko mitenkään.

Puhelimesta ei löydy ns. tajuuspakotusta niin kuin esim. Mobiilireitittimessä. Eli ei onnistu.

Ei ainakaan minun korvaani tai tietoon ole kantautunut, että jossakin puhelimessa / mallissa tämmöinen mahdollisuus olisi.
Katso alkuperäinen viesti

7 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki
Service menusta teoriassa. Tuskin suositellaan koska pitäisi toimia ilman säätämistä
Servicemenu ei suostu toimimaan, ainakaan ohjeilla joita olen löytänyt youtubesta.Kokeilin vaihhtaa puhelimen 3g tilaan ja tulos oli se että yhteys ei toimi oikein ollenkaan, ei pysty ajamaan speedtestiä läpi kun yhteys katkeaa. 4g 1800mhz tilassa tuo upload matelee nollassa ja silloin harvoin kun primary yhteys on tuo 800mhz verkko niin upload on 15mbit ja lataus nopeus useinmiten liittymän maksimit eli 50mbit. Ei kellään olisi tarjota apua? Aspasta ei ollut apua.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +2
Mutta miten saan puhelimen valitsemaan ykkös verkoksi tuon 800mhz verkon? Vai saanko mitenkään.

Puhelimesta ei löydy ns. tajuuspakotusta niin kuin esim. Mobiilireitittimessä. Eli ei onnistu.

Ei ainakaan minun korvaani tai tietoon ole kantautunut, että jossakin puhelimessa / mallissa tämmöinen mahdollisuus olisi.
Eikai se auta muuta kuin hakea telian ja dna:n prepaid liittymät ja testata niiden toimivuutta.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Onko tässä nyt nettiyhteys rajoittunut pelkkään puhelimeen ja sen sim-korttiin? Muita päätelaitteita tai esimerkiksi mobiilireititintä, jolla taajuuslukituksia voi tehdä ei ole käytettävissä tai kiinteä yhteys ei ole vaihtoehto?
Kiinteä yhteys on ollut ja siitä irtosi 8mbit nopeus, sekä se pätki päivittäin. Valokuitua ei haluta toimittaa vaikka olisin valmis maksamaan siitä. Nyt käytössä 4g reititin ulko antennilla josta irtoaa ruuhkattomaan aikaan 200mbit nopeus ja iltaisin 20-30mbit. Ongelma on eniten siinä että 6 hengen talous ja kaikki tv ohjelmat tulevat netin kautta esim. Elisa viihde ohjelmakirjastot, netflix yms. Yksi suuri ongelma oli myös reitittimen WLAN verkko joka rajoitti nopeutta kovasti, nyt käytössä Netgear ORBI ja se pystyy hoitamaan hommansa loistavasti.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Perusongelma siis. Alueella harvahko asutus tai kuitenkin taajama, jossa kuituliityntäpisteitä ei ole tai ne ovat liian kaukana? Mobiili tukossa videokatselun takia iltaisin. Kuusi henkeä kun jakaa tuon 20-30 Mbit/s jokainen oman streamin katsomiseen, niin kaista ei riitä enää teräväpiirtoon.

Suosittelen hakemaan kaikkien vielä testaamattomien operaattorien prepaid-liittymät ja jakamaan eri käyttäjien kesken eri operaattorien liittymillä kuormaa, jos muiden operaattorien kaista riittää. Jos kaistaa on muillakin operaattoreilla järkevästi, voi harrastukseksi rakentaa vaikka jostain vanhasta koneesta reitittimen ja bondata kaikki eri mobiililiittymät kaistanjaolla sen kautta. Valmiitakin bondausreitittimiä kaistanjaolla saa hankittua suoraan, mutta ne ovat suolaisen hintaisia yritystuotteita ja ehkä siksi poissuljettuja kotikäyttöä varten.

Osallistu keskusteluun