Vastattu

Puheluerittelun numerot?


Saako puheluerittelyissä olevat numerot kokonaan näkyviin?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Emppppu 20 June 2016, 08:36

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

10 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Heippa Minde77 ja tervetuloa palstalle! 🙂 Niitä ei kokonaan saa näkyviin valitetttavasti, mutta voit tilata peittelemättömän puheluerittelyn meidän kautta. Huikkaa vaikka yksityisviestillä (http://elisa.fi/palstatiimi) tietojasi, niin voidaan laittaa puheluerittely tulemaan 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Niitä ei kokonaan saa näkyviin valitetttavasti, mutta voit tilata peittelemättömän puheluerittelyn meidän kautta.

Mitä tämä nyt sitten oikein tarkoittaa? Lähettäisittekö hänelle pyynnöstä sen saman erittelyn, jonka näkee OmaElisassakin? Vai lähetättäisittekö erittelyn, jossa kaikki numerot näkyvät? Vai mitä tarkoittaa "peittelemätön"?

Etkö juuri samassa viestissäsi sanonut, ettei täydellisiä numeroita ole mahdollista saada näkyviin..?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Pahoitteluni, jos vastaukseni oli epäselvä 😃 eli tarkoitin, että kaikkia numeroita ei saa Oma Elisassa suoraa näkyviin, mutta puheluerittelyn, missä näkyy kaikki numerot, saa tilattua meidän kautta yksärillä tai soittamalla asiakaspalveluun. Silloin lähetetään asiakkaalle paperiversio, jossa kaikki puhelinnumerot näkyvät peittelemättömänä 🙂 Peittelmättömällä tarkoitan sitä, että puhelinnumeroista kolme viimeistä numeroa eivät ole peitetty, vaan näkyvillä.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16
Jätin aikoinaan ideapajaan kehitysehdotuksen ympäristöystävällisestä vaihtoehdosta, jossa täydellisen erittelyn saisi näkyviin suoraan oma.saunalahdessa esimerkiksi pankkitunnuksin tunnistautuen. Ideani sai kannatusta, mutta näyttää sittemmin hautautuneen uudistusten jalkoihin.

Vanha linkki, joka ei enää johda ideapajaan: https://palsta.elisa.fi/puheliittymat-7/puhelutiedot-449454
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuo olisi toki kyllä näpprä idea, mutta tuossa taitaa tulla laki vastaan. Kun peittelemätöntä puheluerittelyä tilaillaan niin myöskään me asiakaspalvelijat ei saada sitä nähdä asiakkaan yksityisyydensuojan takia. Jos se olisi esim. OmaElisassa peittelemättömänä niin tiedot voisivat mennä niiden ihmisten silmiin, jolle ne eivät kuulu. Otetaan tässä huomioon vaikka se, että liittymällä on eri sopija ja käyttäjä. Sopijalla ei ole oikeutta saada käyttäjän puhelutietoja peittelemättömänä. Vain sillä henkilöllä, joka on liittymän käyttäjä on oikeus nuo tiedot saada.

Tässä tietenkin poikkeuksena alaikäiset käyttäjät. Huoltajalla on oikeus saada alle 15-vuotiaan lapsen puheluerittely. 15-18 vuotiailla käyttäjillä on kuitenkin myös oikeus estää peittelemättömän puheluerittelyn toimittaminen liittymän omistajalle Peittelemätöntä puheluerittelyä ei myöskään toimiteta silloin kun puhelin on tiettävästi joutunut varkaan näppeihin.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16
Case: Kuviteltu mustasukkaisuusdraama puolisoiden välillä.

Jos nyt oikeasti mietitään lakia yksityisyydensuojasta ja kirjesalaisuutta (siis kuka avaa kirjeen kotona ensimmäisenä) niin, epäilen sen olevan aivan yhtä turvaton verrattaessa henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Jälkimmäisen käytöstä jäisi sentään jälki operaattorin tietokantaan. Elisan lakimiesten soisi oikeasti tutkivan idean mahdollisuudet, ettei jäätäisi aina puolitiehen..
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Uskon, että tätä mahdollisuutta on kyllä mietitty. Tätä erittelyä ei kuitenkaan ikinä toimiteta sähköpostilla vaan aina kirjepostilla, joten uskon ettei ainakaan ihan äkkiseltään noita myöskään OmaElisaan lykättäisi.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16
Jeps. Ideassani oli aiemmin oma.saunalahden sisäinen tunnistautuminen pankkitunnuksin tai muulla sähköisellä tunnistautumismenetelmällä. Ei numeroita siis suoraan näkyviin nykyiseen oma.elisaan.

Tässä tapauksessa kamppailevat lähinnä nykyisyys ja menneisyys; paperinen tuloste vs. vahva sähköinen tunnistautuminen. Mikä on todellinen ero?
Käyttäjätaso 7
Kirjepostin suhteenhan voi aina olla varma, ettei se joudu kenenkään muun kuin henkilön itsensä käsiin...
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16
Ironia on taitolaji hymiöttä. :)

Löysin viimein ehdotukseni aiheen tiimoilta: https://palsta.elisa.fi/ideapaja-57/taydellinen-puheluerittely-pyynnosta-omasaunalahteen-288780