Vastattu

Riistakamera lopetti kuvien lähetyksen, mistä johtuu?

  • 4 December 2017
  • 10 kommenttia
  • 16620 katselukerrat

  • Keskustelija
  • 3 kommenttia
Missä vika kun riistakamera Burrel S10/S12 HD+SMS lopetti kuvien lähetyksen yhtä äkkiä, sitä ennen toimi oikein hyvin Saunalahti Tarkka 2G:llä. Onko jotkin asetukset vaihtuneet? Kameran asetuksiin ei ole kukaan koskenut, ja muuten ottaa kyllä kortille kuvia.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi MiikaMoi 14 August 2020, 10:45

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

10 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Onko tilanne se, että ottaa kuvia havaitsemastaan liikkeestä johtuen vai ei vastaa kuvapyyntöösi lähettämällä kuvaa kummassakaan tapauksessa, mutta ottaa kuitenkin kuvat ja tallettaa kortille.

Itselläni on kamerat UOVISION UM565-SMS 12 MP (2G-kamera) ja UOVISION UM 595-SMS 12 MP (3G-kamera). Molemmilla esiintyy joskus vastaavaa, syitä mm:

- Operaattorin verkossa ruuhkaa/heikko kenttä/lyhyt yhteyden katkeaminen: Kameran lähetyspuoli menee ainakin vm. tapauksessa joskus jumiin, eikä vastaa mihinkään komentoon, mutta esimerkiksi kuvapyyntöön reagoi tallentamatta kuvat kortille. Laukeaa useimmiten, kun PIR-sensorin kenttään ilmaantuu jotain kuvattavaa, eläin (jäniksestä kauriiseen) ja paikalle pyydetty naapuri heilumaan. Mutta ei aina, jolloin on mentävä paikalle.

- Joskus ihan asiallisen kuvan jokin linkki lähetysketjussa merkitsee SPAMiksi, jolloin tulee roskapostin koriin. Olet varmaan tarkistanut roskapostit?

- Onko tuo kamera sillä tavoin lähellä, että voit käydä yksinkertaisesta katkaisemassa siitä virrat joksikin aikaa ja käynnistämälle taas uudelleen - usein tälläkin palstalla esiin tuleva standardiohje...

- Voi kai tuo lähetyspuolikin mennä rikki, mikä lienee hyvin harvinaista.
Kuvapyyntöjä en ole kokeillut vaan kamera ollut ruokintapaikalla missä vilinää kellon ympäri.. ainakin silloin kun kamera vielä lähetti kuvia 🙂 Tässä kotona sitten on kuvailtu omia liikkeitä ja hienosti kuvaa kortille, mutta ei tule kuvia edes roskapostiin..
Ja kameraa on tosiaan käynnistetty nyt monet kerrat ja testailu mutta ei lähetä, täytyypi varmaankin kysellä valmistajalta, koska liittymä toimii, sen juuri testain..
Takuu on vielä voimassa tammikuuhun :)
Ja tuo operaattorin ruuhka on kestänyt jo puolitoista viikkoa.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Vähän oudolta tuntuu.

Olet myös tarkistanut, että paristoissa on vielä riittävästi jännitettä kuvien lähettämiseen? Jos paristot tyhjenevät tarpeeksi, niin kuvia ei enää voida lähettää, tallennetaan vain kortille.

Tuo liittymäsi Tarkka 2G taitaa olla aika vanha, ainakaan Elisan sivuilta tuollaista en äkkiseltään löytänyt edes myynnistä poistuneiden listalta. Oletko ollut yhteydessä Elisaan? No, eihän tuon pitäisi lakata toimimasta ilman ilmoitusta sinulle.

Kannattaa ilman muuta myös ottaa yhteyttä valmistajaan/myyntiliikkeeseen vielä takuuajan aikana!

Muuten, tuo mainitsemasi ruuhka-ajan pituus puolitoista viikkoa on todella lyhyt - paljon pidempiäkin on nähty 😠
Kamerassa on akku + paristot, ja tuo liittymä on tämän vuoden alussa hankittu, samaan aikaan kun kamerakin, ja voimassa näyttää olevan ainakin OmaElisan mukaan :)
Ajattelin todellakin ottaa yhteyttä tuonne myyntiliikkeeseen että saadaan asiat kuntoon ja kamera lähettämään...
Ja kiitos noista kommenteistasi, kiva kun joku yrittää edes avittaa :8
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Lykkyä tykö, toivottavasti selviää 🙂
Jos kuvat yrittää päätyä Elisan sähköpostilaatikkoon, niin katopa roskapostit...
Sama ongelma samanlaisella kameralla ja liittymällä. Liittymä kyllä näyttää GPRS:ää lähetetyn, mutta kuvia ei tule sähköposteihin, joihin ne aiemmin tulivat.
Kamera toimii verkkomuuntajalla, paristot tietysti sisällä ja jännite niissä ok.
Toinen kamera samalla combolla, mutta akkuvarmennettuna, lähettää kuin unelma.
Löysikö JR70 tälle reseptin?
Minulla on sama ongelma Burrelin ja Tarkka-liittymän kanssa. Kuvat tallentuvat kameraan, mutta lähettäminen sähköpostiin loppui yhtäkkiä. Onko ongelmaan löytynyt ratkaisua? Roskapostin ei mene ja kamera on ollut pois päästäkin useampia kertoja.
Sain Burrelin vian korjattua kun tyhjensin muistikortin kokonaan ja tein kameran ja kortin kaikki asetukset kokonaan alusta alkaen uudestaan.
Käyttäjätaso 5

Näihin Burrel-kameroihin liittyen OmaYhteisöön julkaistiin kattavan kätevä vianrajausopas noihin kuvanlähetysongelmiin: https://yhteiso.elisa.fi/muut-laitteet-26/ongelmia-burrel-riistakameran-kuvien-laehetyksessae-katso-kuinka-toimia-517387 👍