S-ryhmän Bonusta Elisan Saunalahti-liittymistä

S-ryhmän Bonuksen lisäämisestä, kertymisestä ja pulmista

 • 7 toukokuu 2019
 • 15 kommenttia
 • 7320 katselukerrat
S-ryhmän Bonuksen lisäämisestä, kertymisestä ja pulmista
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
 • OmaYhteisön moderaattori
 • 514 kommenttia
Käyn tässä artikkelissa vähän läpi S-ryhmän Bonusta ja neuvon miten bonuskortin saa tietoihin lisättyä, milloin ja mistä bonusta kertyy ja käyn vähän ongelmatilanteitakin läpi.

Saat S-ryhmän Bonusta useista Elisan Saunalahti puhe- ja mobiililaajakaistaliittymistä sekä Elisan Saunalahti laajakaistaliittymistä.

S-Etukortin numeron lisääminen ja Bonuksen aktivointi OmaElisassa


1. Lisää ensin jäsennumerosi omiin tietoihisi
 • Siirry OmaElisaan lisäämään kortin numero (Omat tiedot -> S-Etukortti). Jos OmaElisaan kirjautumiseen käytettävä Elisa Tunnus on unohtunut tai sinulla ei vielä ole tunnusta, aloita kirjautuminen tunnistautumalla ensin täällä.
 • Jäsennumerosi voit ilmoittaa myös heti liittymän tilauksen yhteydessä, mikäli valitsemasi palvelu tai liittymätyyppi kerryttää Bonusta.
 • Jos vaihdat liittymätyyppiä Bonusta kerryttävään liittymään, voit ilmoittaa jäsennumeron heti vaihdon yhteydessä.
2. Jäsennumeron lisäämisen jälkeen aktivoi Bonus erikseen jokaiselle Bonusta kerryttävälle sopimuksellesi
 • Aktivointi tehdään OmaElisassa heti jäsennumeron lisäämisen jälkeen kohdasta Aktivoi Bonus liittymällesi.
 • Aktivoi Bonus -linkki tulee näkyviin silloin, kun sopimustyyppi kerryttää Bonusta ja kortin numero on ensin onnistuneesti lisätty omiin tietoihin.
 • Vaihtoehtoisesti aktivointi puhe- ja mobiililaajakaistaliittymille onnistuu valitsemalla OmaElisan vasemman reunan valikosta liittymä, siirtymällä kyseisen liittymän Sopimus-välilehdelle ja klikkaamalla Aktivoi Bonus -linkkiä.
 • Laajakaistaliittymille aktivointi onnistuu myös valitsemalla OmaElisan vasemman reunan valikosta liittymä ja siirtymällä seuraavaksi sivun ylälaidassa kohtaan Bonus.
 • Bonusta kertyy vasta, kun aktivointi on tehty.


Miten S-Bonus kertyy?

 • Sinulla tulee olla joko pääkortti tai rinnakkaiskortti omissa nimissäsi, jotta Bonusta kertyy. Oman jäsennumerosi voit tarkistaa omalta henkilökohtaiselta kortiltasi. Mistä jäsennumero löytyy?
 • Bonus kertyy vain eräpäivään mennessä maksetuista laskuista.
 • Laskulla ei ole merkintää Bonuksen kertymisestä, vaan voit seurata Bonustapahtumia S-ryhmän toimittamalta tiliotteelta tai S-kanavan internetsivustolta.
 • Bonusta saa myös Riihimäen, Lahti Launeen, Lappeenrannan Prisman, Imatran ja Jyväskylän Prisman Elisan myymälöistä kun ostat käteisellä laitteen tai lisätarvikkeen.


S-ryhmän Bonusta kerryttävät Elisan Saunalahti -liittymät

Bonusta voi saada Elisan 4G-liittymistä, joissa liittymän nimellisnopeus on 100 Mbit/s tai enemmän, sekä laajakaistaliittymistä, joiden nimellisnopeus on 30 Mbit/s tai enemmän. Tästä näet Elisan Saunalahti -liittymät ja palvelut, joista Bonusta kertyy:

 • Saunalahti Tarkka Premium -liittymät
 • Saunalahti Huoleton Premium ja Ultra -liittymät
 • Saunalahti Mobiililaajakaista 4G, Premium ja Ultra -liittymät
 • Saunalahti Korttelikuitu (30M-1000M)
 • Saunalahti Kotikuitu (30M-1000M), yhtiövastikekohteissa (100M-1000M)

Bonusta kerryttävät myös useat myynnistä poistuneet liittymät, esim:

 • Saunalahti Tarkka 4G
 • Saunalahti Huoleton 4G
 • Saunalahti Huoleton Premium 50M
 • Saunalahti Tarkka Premium 50M
 • Saunalahti Reilu 4G
 • Saunalahti Sisäverkko -liittymät


Mietitkö miksi et ole syystä tai toisesta saanut bonuksia?

 • Oletko henkilöasiakas ja onko sinulla oikea Bonusta kerryttävä liittymä (ks. yllä)?
 • Olethan lisännyt kortin numeron OmaElisaan ja aktivoinut sen sopimuksillesi?
 • Onko OmaElisassa S-Etukortin numero oikein ja löytyykö sieltä kohta: "Tuote kerryttää S-ryhmän Bonusta"? S-Etukortin jäsennumero tarkistetaan automaattitarkistuksin kuukausittain (vertaamme meidän tiedoissa olevaa jäsennumeroa SOK:n tiedoissa olevaan).
 • Bonusta alkaa kertymään onnistuneen rekisteröitymisen jälkeen alkavalta uudelta laskutuskaudelta.
 • Onhan laskut maksettu laskun alkuperäiseen eräpäivään mennessä?
 • Laskujen Bonustapahtumia lähetetään SOK:lle kerran kuukaudessa, joten viive bonusten kertymisessä voi olla 1-2 kk. Sinulle postitse lähetettävä Bonuslaskelma lähetetään ”viiveellä”. Esimerkiksi syyskuussa sinulle saapuva laskelma koskee heinäkuun ostoja. Tarkistathan siis bonuslaskelmasta ostokuukauden.
 • Älä kysy Bonuksista SOK:lta, Bonuskyselyt hoidetaan meillä Elisan asiakaspalvelussa ihan loppuun asti.

Tätä artikkelia voi kommentoida ja mielellään autamme kysymyksissä, mitä Bonuksien kertymisessä saattaa toisinaan ilmetä.

15 kommenttia

"Saunalahti Kotikuitu (30M-1000M), yhtiövastikekohteissa (100M-1000M)."Mutta ei siinä tapauksessa, jos on Viihde taloyhtiölaajakaistalla. Miksei?

Nyt taitaa tulla vain roskapostisuodattimesta 1€/kk.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
@HartsaX laajakaista + Viihde on tuoteyhdistelmä ja Viihteestä ei saa bonusta. Nämä ovat yhtä sopimusta eikä laskulla ole erotettu laajakaistan osuutta ja Viihteen osuutta. Esimerkiksi yhtiövastikkeellinen 50M laajakaista + Elisa Viihde maksavat yhteensä 19,90 € joissakin kohteissamme. Tällöin netti kuuluu Viihteen sopimukseen ja täten se näkyy laskulla Viihteen alla hinnalla 0 €. Tällöin laajakaistan osuudesta ei saa bonusta.
@HartsaX laajakaista + Viihde on tuoteyhdistelmä ja Viihteestä ei saa bonusta. Nämä ovat yhtä sopimusta eikä laskulla ole erotettu laajakaistan osuutta ja Viihteen osuutta. Esimerkiksi yhtiövastikkeellinen 50M laajakaista + Elisa Viihde maksavat yhteensä 19,90 € joissakin kohteissamme. Tällöin netti kuuluu Viihteen sopimukseen ja täten se näkyy laskulla Viihteen alla hinnalla 0 €. Tällöin laajakaistan osuudesta ei saa bonusta.

Niinpä. Tuossa esimerkissäsi laajakaistan hinta on 4,90 €/kk ja Viihteen 15,00 €/kk. Jos asiakkaat olisivat tärkeitä muina kuin rahastuskohteina, niin tuonkin voisi ratkaista, koska tiedetään kohteen laajakaistan hinta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Joskus kysyin miksi bonus kertyy epämääräisesti.Sain vastauksen, mutta se oli mallia, että sitä kertyy vain tiettyihin liittymiin.Tämä linkki selvensi täydellisesti miten bonusta kertyy https://elisa.fi/attachment/content/sl_ehdot_satakieli.pdfIhmettelin jo aiemmin miksi joistain kalleistakin 29,90 liittymistä ei saisi bonusta, tässä syy.Minulla on nyt laajakaista 50M ja se kerryttää bonusta toki €0, mutta yksittäin ostettuna €4,90 se ei kerrytäkään?! No tuplakaistana ja 4G 50M 9,90 sitten kerryttää bonusta.Tuossakin linkissä ristiriitaista tietoa: väitetään että kiinteä kerryttää bonusta yli 30 Mbps -nopeudella. Taloyhtiölaajakaista €4,90€ 50M ei tee niin eli onko tuossa tekstissä virhe.Nyt soi Javi Boss - Control (Radio Edit).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
...

Minulla on nyt laajakaista 50M ja se kerryttää bonusta toki €0, mutta yksittäin ostettuna €4,90 se ei kerrytäkään?! No tuplakaistana ja 4G 50M 9,90 sitten kerryttää bonusta.Tuossakin linkissä ristiriitaista tietoa: väitetään että kiinteä kerryttää bonusta yli 30 Mbps -nopeudella. Taloyhtiölaajakaista €4,90€ 50M ei tee niin eli onko tuossa tekstissä virhe.

...


Kuten noista sanottu, niin noissa on omia koukeroitaan minkä mukaan nuo muodostuu 🙂 Vastaus tuohon löytyy osaltaan https://elisa.fi/asiakaspalvelu/ohje/s-bonus/ sivulta "Saunalahti Kotikuitu (30M-1000M), yhtiövastikekohteissa (100M-1000M)" eli noissa yhtiövastikkeellisesti hinnoitelluissa kohteissa bonuksen kertyminen alkaa vasta tuosta 100M nopeudesta 🙂 Sitä, että miksi näin on, en tiedä sanoa mutta noissa TuplaLaajakaistoissa noista sitten sen saa kun ne on tuotteistettu tuonne kokonaisuudessaan 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mutta jos katsot sitä Elisan linkkiä siellä ei sanota missään, että noin.https://elisa.fi/attachment/content/sl_ehdot_satakieli.pdfBonusta saa myös nopeista (nimellisnopeus vähintään 30 Mbits/s) kiinteän verkon Elisan Saunalahti -laajakaistaliittymien kuukausimaksuista sekä Elisan Saunalahti Tuplalaajakaista -palvelun kuukausimaksuista.Miksi näin ei ole, eli vain 100M lähtee bonus, onko tieto väärä siellä vai täällä?Minusta taloyhtiölaajakaistakin €4,90 50M on laajakaista, josta ette kuitenkaan Elisalla bonusta maksa, paitsi silloin, kun mukaan otetaan €9,90 Mobiililaajakaista 4G.Jos tieto on väärä tuossa linkissä, niin voisiko se korjata?
Käyttäjätaso 4
Tuosta (https://elisa.fi/attachment/content/sl_ehdot_satakieli.pdf) nyt tosiaan puuttuu tuo lisämaininta että yhtiövastikekohteissa lähtee tuosta 100M->Laitoin pyynnön eteenpäin, jos tuon lisämaininnan saisi tuonne samalla tavalla kuin se on täällä https://elisa.fi/asiakaspalvelu/ohje/s-bonus/
mistä tiedän onko minulla liittymä, mistä saa bonusta ja kuinka toimin?
Käyttäjätaso 7
mistä tiedän onko minulla liittymä, mistä saa bonusta ja kuinka toimin?

Kirjaudu Oma Elisaan , niin sieltä sen näkee liittymäsi tiedoista.https://verkkoasiointi.elisa.fi/
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3
mistä tiedän onko minulla liittymä, mistä saa bonusta ja kuinka toimin?@Sokrates tuossa neuvoikin hyvän keinon mistä asian voi varmistaa :)Lisätietoa Elisan kautta kertyvästä S-Bonuksesta löydät myös tästä linkistä!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Viime kuussa tuli ensimmäiset bonukset S-ryhmään Elisan €9,90 50M 4G-liittymästä. Tätä ostokertymää €15, koska kahdelta kuukaudelta. Kaikkiaan tulee bonuksia S-Pankkiin yli 4 euron edestä juurikin tuon Elisan laskun takia joka nosti seuraavalle bonustasolle.Paljon kiitoksia Elisalle.Liittymällä tulee DNA Kotimokkulalla B525S 40 Mbps ja yli jatkuvasti. Joka mittaus jopa 50 Mbps. Ethernetillä, langattomasti, paikallaan... ja vielä bonuksia päälle. Elisan 4G+ arvioni 🎄/5.Ihmeiden aika ei ole vielä ohi. Valitettavasti liittymääni kilpailutettuani, ja kolme muuta lähistöltä, parhaat tarjoukset olivat DNA:lla ja ne hyväksyttiin - oma siirto on siis Elisalle peruttu.Olen kuitenkin tyytyväinen, että Elisa voitti laajakaistojen kilpailutuksen ;)Nyt soi Refuzion feat. Fawlin - Miracles (Radio Edit).

Olen tilannut E-laskun kaikista Elisa/Saunalahden palveluista. Bonusta ei kerry. Miksi? Arvaan, että pitäisi joka kerta muuttaa maksun päivämäärä muutamaa päivää aikaisemmaksi. Onko tässä tarkoitushakuisuutta bonusten maksun välttämiseksi? Minusta tällainen eräpäivän siirtopakko vesittää koko e-laskun tarkoituksen paperilaskuun verrattuna.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

Olen tilannut E-laskun kaikista Elisa/Saunalahden palveluista. Bonusta ei kerry. Miksi? Arvaan, että pitäisi joka kerta muuttaa maksun päivämäärä muutamaa päivää aikaisemmaksi. Onko tässä tarkoitushakuisuutta bonusten maksun välttämiseksi? Minusta tällainen eräpäivän siirtopakko vesittää koko e-laskun tarkoituksen paperilaskuun verrattuna.

Moikka. 
Jos laskun maksaa viimeistään eräpäivänä ja bonuksen on aktivoinut kaikille bonusta kerryttäville liittymille niin bonus kyllä sitä myöten alkaa kertymään :) 
kannattaa vielä vilkaista ohjeet https://elisa.fi/asiakaspalvelu/ohje/s-bonus/ ja varmistaa, että nuo kaikki on kunnossa :)

Entä jos palvelu ei hyväksy S-etukortin jäsennumeroa?

Käyttäjätaso 7

Entä jos palvelu ei hyväksy S-etukortin jäsennumeroa?

Kyllä minulla hyväksyy , kunhan numero on syötetty ohjeiden mukaan.

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/ohje/s-bonus/

Kaikki Elisan liittymät/palvelut eivät kartuta S-bonusta , vain osa.

Osallistu keskusteluun