Kysymys

Saunalahden Palstan Joulupata -keräys, pidä kiirettä!

  • 6 joulukuu 2011
  • 4 kommenttia
  • 6928 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 8447 kommenttia
Keräys jatkuu vuoden loppuun asti. Lahjoituksen voi tehdä verkkopankkitunnuksilla tai Visa/MasterCard -kortilla.

"Antakaa padan porista!", kehoitti pelastuskapteeni Joseph McFee yli sata vuotta sitten. Joseph pystytti San Franciscon vilkkaalle kadulle padan, jonka avulla kerättiin varoja nälkäisille merimiehille.

Vuosikymmenien saatossa on Joulupadasta tullut perinteinen näky jouluisessa katukuvassa. Yli satavuotias keräys on tärkeä osa suomalaista jouluperinnettä. Antamisen ja auttamisen aate elää yhä vahvana. Viime vuosina perinteeksi on muodostunut myös Joulupadan internetkeräys.

Joulupadan varat jaetaan heti joulun läheisyydessä ruokana, vaatteina ja lahjakortteina vähäosaisille lapsiperheille ja muille syrjäytyneille ihmisille, jotka tulevat sitä itse pyytämään tai joiden läheiset ovat toivoneet heille apua. Suuri osa avusta jaetaan Pelastusarmeijan Joulujuhlissa ympäri Suomea suoraan ruokana ja muina tuotteina.


Arvoisat palstalaiset, on jälleen aika laittaa Palstan Joulupata porisemaan.

Lahjoitus Pelastusarmeijan Joulupata -keräyksen Palstan pottiin tapahtuu tämän http://www.joulupata.fi/?page=lahjoita&potti=saunalahtipalstafoorumi ' TARGET='_blank linkin takaa.

4 kommenttia

Nyt on jo 20 potissa, päästäänkö viime vuoden tulokseen, eli 82 ?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Mitäs ihmettä! Nyt loppukiri päälle. Patakeräys on voimassa vielä tämän vuoden loppuun.  😉
Käyttäjätaso 2
Makstaanko tällä keräyksellä saaduilla rahoilla verhot Martinlaakson uimahalliin?  http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/uimahalli_hankki_uimarit_peittavat_verhot/
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
[quote]
Makstaanko tällä keräyksellä saaduilla rahoilla verhot Martinlaakson uimahalliin? 
[/quote]

En usko. Tässä lainaus tuon edellisen linkin takaa:
[quote]Hankkeessa on kumppaneina liikunta- ja maahanmuuttajajärjestöjä, nuorisotoimi sekä kouluja.[/quote]

Joulupatakeräyksen kohteista on kerrottu tuolla:
http://joulupata.fi/?page=tietoa
Joulupadan varojen jakaminen

Joulupadasta saatavat varat jaetaan ruokana, vaatteina ja lahjakortteina vähäosaisille lapsiperheille ja muille syrjäytyneille ihmisille, jotka tulevat sitä itse pyytämään tai joiden läheiset ovat toivoneet heille apua. Suuri osa avusta jaetaan Pelastusarmeijan Joulujuhlissa ympäri Suomea suoraan ruokana ja muina tuotteina. Pääosin apu jaetaan ennen joulua ja loput joulun jälkeen.

Pelastusarmeijan avustustyöntekijät ovat joutuneet todistamaan erityisesti lapsiperheiden taloudellisten vaikeuksien edelleen lisääntyneen. Lisäksi pitkäaikaistyöttömyys on kaventanut tuhansien ihmisten toimeentuloa ja johtanut monen kohdalla ennen pitkää myös terveys- ja mielenterveysongelmiin.

-----------

Väärinkäytökset

Kaikenlaiset avustustyön hyväksikäytöt on pyritty estämään erilaisilla käytännön ratkaisuilla. Esim. alkoholia ei lahjakorteilla voi ostaa lainkaan. Lisäksi mahdollisimman suuri osa avusta pyritään jakamaan suoraan tuotteina.

Osallistu keskusteluun