Kysymys

Saunalahden sopimukset ja tilausvahvistukset!

  • 4 lokakuu 2013
  • 29 kommenttia
  • 4314 katselukerrat

Saako Saunalahti muuttaa sopimuksia jälkikäteen omin päin?

Onko tilausvahvistus sitova?

-Tietämätön

29 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
En tiedä mitä laki sanoo asiasta ja se mitä sanoo, on varmaan aika tulkinnanvaraista. Onhan suullinenkin sopimus sitova, sitä vaan voi olla hankala toteennäyttää. Esim. pankkihan voi muuttaa sopimusehtojaan ja muutella hintojaan, mutta tällöin käsittääkseni asiakkaalle pitää antaa mahdollisuus äänestää jaloillaan. Ainakin itse saanut kirjeitä,missä ilmotettu,että tämä ja tämä nousee, jos asia ok, ei edellytä toimenpiteitä, jos et hyväksy,niin "lopeta" sitten tilisi :)

Tuote on tietääkseni myytävä sillä hinnalla mikä siinä on, paitsi jos tosiaan virhe on selkeä. Esim. 500 luuri myydään 5 eur. Jonkun kellon tässä pitäisi sillon kilkattaa. Toisaalta kaupan tai muun ei ole pakko myydä kenellekkään yhtään mitään, sillon tosin kauppa ei kovin hyvin käy. Jos kuitenkin on sopimuspaperi olemassa ja maksut juoksee, niin ehkä olisi hyvä kääntyä ammattilaisen puoleen, täällä asia tuskin selviää(valitettavasti). Jos koet että on tapahtunut rikos, niin aina voi tehdä tutkintapyynnön poliisille.

Tästä olikin jo keskustelu käynnissä, joten siirretty tänne. -Sanaseppä
En tiedä mitä laki sanoo asiasta ja se mitä sanoo, on varmaan aika tulkinnanvaraista. Onhan suullinenkin sopimus sitova, sitä vaan voi olla hankala toteennäyttää. Esim. pankkihan voi muuttaa sopimusehtojaan ja muutella hintojaan, mutta tällöin käsittääkseni asiakkaalle pitää antaa mahdollisuus äänestää jaloillaan. Ainakin itse saanut kirjeitä,missä ilmotettu,että tämä ja tämä nousee, jos asia ok, ei edellytä toimenpiteitä, jos et hyväksy,niin "lopeta" sitten tilisi

Tuote on tietääkseni myytävä sillä hinnalla mikä siinä on, paitsi jos tosiaan virhe on selkeä. Esim. 500 luuri myydään 5 eur. Jonkun kellon tässä pitäisi sillon kilkattaa. Toisaalta kaupan tai muun ei ole pakko myydä kenellekkään yhtään mitään, sillon tosin kauppa ei kovin hyvin käy. Jos kuitenkin on sopimuspaperi olemassa ja maksut juoksee, niin ehkä olisi hyvä kääntyä ammattilaisen puoleen, täällä asia tuskin selviää(valitettavasti). Jos koet että on tapahtunut rikos, niin aina voi tehdä tutkintapyynnön poliisille.Tästä olikin jo keskustelu käynnissä, joten siirretty tänne. -Sanaseppä Jos sopimukset poistetaan kokonaan Oma Saunalahdesta, niin siinä ei ole mielestäni sanan sijaa etteikö kyseessä olisi sopimusrikko. Saunalahden asiakaspalvelija vielä tunnusti kolmannella kerralla kun kysyin, että poisti ne kokonaan, kun sanoin että ovathan ne sopimukset voimassa. Hän vain pahoitteli sitä, että meni poistamaan ne kokonaan, selkeä sopimusrikkohan tämä on, jos sopimukset poistetaan kokonaan Oma Saunalahdesta. Tästä en saanut minkäänlaista selitystä edes asiakassuhdepäälliköltä. Törkeää toimintaa koko Saunalahden asiakaspalvelulta!

Mitä mieltä muut ovat, että onko tuossa tapahtunut sopimusrikkoa vai ei?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä sopimuksen sisältöä pitää noudattaa. Jos ei Saunalahti tähän pysty taikka halua, heidän on irtisanottava sopimus/tilaus mikäli et hyväksy toista hintaa/pakettia.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
hpguru kirjoitti:
Kyllä sopimuksen sisältöä pitää noudattaa. Jos ei Saunalahti tähän pysty taikka halua, heidän on irtisanottava sopimus/tilaus mikäli et hyväksy toista hintaa/pakettia.

Se menee kyllä niin, että sen osapuolen on irtisanottava sopimus, joka ei sitä hyväksy. Tässä tapauksessa asiakkaan.

Osallistu keskusteluun