Kysymys

SaunaVisio-Ajansiirto

  • 7 lokakuu 2008
  • 86 kommenttia
  • 1521 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

86 kommenttia

Käyttäjätaso 4

Jos sun kuitissa lukee takuu 5 vuotta niin tottakai takuu on silloin 5 vuotta.

Mutta tarkoitinkin lähinnä tällaista tapausta
Olet ostamassa Corsair Flash Voyager tikkua koska
- sen pitäisi olla nopea
- siinä pitäisi olla pitkä takuu

Corsair lifetime warranty ei ole elinikäinen takuu kuten äkkiä luulisi vaan laitteen odotetun kestoiän pituinen takuu

Voyager tapauksessa kuitenkin kohtuullisen pitkä 10 vuotta, tämä on siis se valmistajatakuu

Esim. verkkokauppa myy noita
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=23629
verkkokauppa antaa tuotteelle vuoden takuun, tämä on siis se myyjätakuu (näkyy esim. sun kuitissa)

Jos sun hieno Voyager tikku hajoaakin sanotaan vaikka 7 vuoden päästä niin tuskin verkkokauppa alkaa siitä edes keskustelemaan.
Jos haluat hyödyntää pidemmän valmistajatakuun, sun pitää olla yhteydessä Corsair:n tukeen joka ensin päättää onko tikku viallinen.
Jos tikku on Corsair:n tuen mielestä viallinen saat RMA numeron. Sitten sun pitää lähettää tikkus jenkkeihin tuon RMA numeron kera omalla kustannuksellas.Itse asiassa suurin osa ns. tunnetuista merkeistä tarjoaa yhteydenotossa kuitenkin koodin, jolla lähetyksen voi tehdä ilmaiseksi (vastaanottaja maksaa). Tosin ei kaikissa, joten noiden valmistajan takuiden kanssa on aina hieman kysymysmerkkiä. Myös isommat liikkeet (kuten esim tuo Verkkokauppa) usein välittävät vehjeksen maahantuojalle, vaikka liikkeen oma takuu olisi jo ummessa, jos laitteella on tehdastakuuta. Mikään ei näitä kuitenkaan velvoita tuohon, se vain on hyvää asiakaspalvelua.

Lisäksi suomessahan on vielä voimassa lakisääteinen takuu käsite, joka ajaa ohi myyjän lupaamista (joka perustuu kohtuulliseen odotettavissa olevaan elinikään ja tulkitaan tapauskohtaisesti). Tosin jossain muutaman euron muistitikussa en usko että tuota kovin pitkänä pidetään... Ja tuo lienee kohta historiaa, koska EUssa laaditaan yhteisiä pelisääntöjä noihin takuu-asioihin. Ja suomen asiakasystävällinen lainsäädäntö on jäämässä alakynteen, koska sitä pidetään tuolla kohtuuttomana myyjälle, joten tulevaisuudessa saanemme tyytyä vuoden-kahden taattuihin takuisiin + sitten valmistajan antamiin rajoitettuihin pidempiin takuisiin. Noista kannattaa jo ostaessa vilkaista mitä luvataan ja päättää sitten paljonko on valmis maksamaan lisää paremmasta takuusta, mahdollisesti laadukkaammasta tuotteesta jne. Vai ostaako vain halvalla ja uuden kun paukahtaa...

Toisaalta jos tänä päivänä saa muutamalla eurolla sopivan tikun ja vuoden päästä samalla tuplakokoisen vähintään, eipä tuo ongelma ole jos haluaa käyttää tikkua ajansiirtoon. Itse en tuolle ominaisuudelle mitään käyttöä löydä, koska en ole pitkään aikaan katsonut TV ohjelmia suorana (lähes kaiken katson nauhoituksista kun ehtii, en ohjelman mukaan :)).
Käyttäjätaso 2Meikäläisen mielestä ajansiirron nykyisellä tekniikalla paras ratkaisu on ulkoinen kovalevy jolla on yllin kyllin tilaa (kuten täällä tällä hetkellä 249G vain ajansiirtotoimintoa varten). Koska systeemi tallentaa jatkuvasti on suurempikin tikku kovin äkkiä täynnä... jos vaikkapa joutuu pitkän elokuvan tauottamaan syystä tai toisesta. Toisaalta samalla kovalevyllä on paljon muutakin matskua jota voi katsella sitten sen Viihdekeskuksen kautta! Kaiken lisäksi systeemi toimii!!!


Se on vaan sellainen hassu juttu, että esimerkiksi 250 gigaista Lacien Porchea ei mistään enää saa. Pikkuisen voisi saunalahti panostaa tuohon yhteensopivuuteen. Nyt mennään kahdeksan gigaisella kingstonin tikulla, toisaalta aika hyvin tuokin riittää. Montakos tuntia kahdeksaan gigaan mahtuu? Mitään jättimäisiä ajansiirtoja en mielestäni tarvitse, sitä varten on sitten nauhoitus olemassa.


Uh.. hyvin toimii esim. Lacien 320GB Mobile diskillä.


Vaan ei lue tuettujen levyjen listalla. Esimerkiksi minun 320 gigainen (muistaakseni) Samsung ei toimi. No, mennään muistitikulla.
No ei kait saunalahti kaikkien valmistajien, kaikkia malleja voi testata.

Tämä ainakin toimii.
LaCie Mobile Porsche Design Hard Drive 80GB
Käyttäjätaso 2

No ei kait saunalahti kaikkien valmistajien, kaikkia malleja voi testata.

Tämä ainakin toimii.
LaCie Mobile Porsche Design Hard Drive 80GBEi, mutta voisi tehdä yhteensopivuuden kaikkiin USB-levyihin. Ihme juttu, että joku jaksaa tuollaisestakin asiasta alkaa vääntämään.
Ai samanlaisen yhteensopivuuden kuin UPnP kanssa.

Eiköhän nuo usb levyjen ongelmat johdu ainakin osittain Linux pohjaisuudesta, Linux ei ole yhteensopiva kaikkien usb levyjen kanssa (tai päinvastoin).
Toinen tekijä on käytetty ohjainpiiri, siinä ei voi koodari mitään jos usb piirit ei suostu juttelemaan keskenään.

Myös isommat liikkeet (kuten esim tuo Verkkokauppa) usein välittävät vehjeksen maahantuojalle, vaikka liikkeen oma takuu olisi jo ummessa, jos laitteella on tehdastakuuta. Mikään ei näitä kuitenkaan velvoita tuohon, se vain on hyvää asiakaspalvelua.

Tässä tulee varmistettua tietoa

Verkkokauppa myy Corsair 16GB Voyager USB 2.0 muistitikkua 12kk takuulla
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=23629 ' TARGET='_blank

Corsair antaa Voyager tikuille 10 vuoden takuun
http://www.corsairmemory.com/warranty/default.aspx ' TARGET='_blank

Takuuvaihto verkkokaupan kautta onnistuu 24kk ajan (asia varmistettu verkkokaupasta)

Tikku on tuollainen KINGSTON Data Traveller 8GB USB2 (http://www.kingston.com/firoot/flash/datatraveler_home.asp ' TARGET='_blank) . Ongelmana on n. 20min viivästyksellä, että toisto tökkii todella pahasti.

Tikku on uusi ja toistonsiirtoa varten hankittu. Ongelma ilmeni siinä vaiheessa, kun toistodataa oli noin 4gb.

Tarkistin tiedostot tietokoneen kautta ja samaa ongelmaa ei ole nähtävissä vlc:n kautta soitettaessa. Eli onko kyse siitä, että tallennus ja toisto ei näin suurella kapasiteetilla varustetulla perustikulla toimi oikein?Haa, sama tikku täällä ja ei myöskään pelaa. Ensin pelasi, mutta ilmeisesti heti kun alkoi olla täysi, tulee toistosta pelkkää pikselimössöä ja tökkimistä, jos vähänkin kauemmas taaksepäin yrittää kelata.

Ilmeisesti pitää hankkia alle 4G tikku.
Varoituksen sanana muillekin, jotka a) ovat siirtymässä Ajansiirron "ihanaan" maailmaan, b) eivät tarvitse monien tuntien puskuria (lue: 8Gb riittää), c) ovat skeptisia flash-USBien kestävyyteen jatkuvassa tallennuksessa ja c) etsivät halpaa kovalevyratkaisua:

VERBATIMin Store 'n' Go 8Gb USB HD Drive on testattu ja todettu toimimattomaksi. Oma epäilykseni on, että tämän minikovalevyn kirjoitus-/lukunopeus ei yksinkertaisesti riitä. Oireet seuraavanlaiset: LED vilkkuu ensimmäiset 3-5min. käyttöönotosta, minkä jälkeen vilkkuminen (=kirjoitus) loppuu itsekseen. Kelatessa taaksepäin tulee ruutuun yksittäisiä frameja n. 2-5 sekuntia, jonka jälkeen ruutu pimenee. Kaikki äkkiseltään mieleen tullut on tullut kokeiltua: formatoin levyn pc:llä, koska ajattelin, että levyssä voisi olla joku pakotettu autorun, joka yrittää Saunavisiossakin kiinni ollessaan "pakkosyöttää" tavaraa (tiedän, Saunavisio ei aktivoi autorunia samoin kuin esim. pc, mutta kuitenkin...) ja syö USB:n kaistan (tuskin...) tai yksinkertaisesti ylikuormittaa kovon lukupäät. Kokeilin formatoida vielä muillakin default allocation sizeilla (4096 bittiä), no go.

Sääli sinänsä, kun ajatukseni vaikutti vielä Verkkokaupan tiskiltä poistuessani kovinkin näppärältä... Eritoten, kun nykyään 8Gb flasheja saa huomattavasti halvemmalla kuin tuosta kovosta pulittamani ~25 .  :'(

Onko muilla kokemuksia/vinkkejä? Tiettyhän tilanne voi olla se, että Saunavisioni softassa on ajansiirron osalta häikkää, jota en vain ennen ole sattuneesta syystä huomannut, mutta tuskin...

-UU
Käyttäjätaso 4
Oho.. verkkokaupallahan on antiikkimyyntikin  ;D

http://club.cdfreaks.com/f33/verbatim-announces-4gb-8gb-store-n-go-usb-hd-drives-171448/ (huomaa päivämäärät). Rupesin googlettamaan kun ei verbatimin sivuilta ko. tuotetta löydy ollenkaan...

Sinuna kiikuttaisin sen takaisin ja vaihtaisin flash-tikkuun vetoamalla siihen ettei toimi 🙂
Read / Write Speed: 10 MB/Sec
http://www.verbatim-europe.co.uk/en_1/product_store-n-go-12gb-usb-hd-drive_305.html ' TARGET='_blank

Tämä kohta huvitti, voisko joku tulkata mitä tuo tarkoittaa.
Kiintolevy sisältää myös Mobile Launchpadin, jonka ansiosta kiintolevylle voidaan asentaa ohjelmia ja ajaa niitä suoraan sieltä.

Oho.. verkkokaupallahan on antiikkimyyntikin  ;D

http://club.cdfreaks.com/f33/verbatim-announces-4gb-8gb-store-n-go-usb-hd-drives-171448/ (huomaa päivämäärät). Rupesin googlettamaan kun ei verbatimin sivuilta ko. tuotetta löydy ollenkaan...

Sinuna kiikuttaisin sen takaisin ja vaihtaisin flash-tikkuun vetoamalla siihen ettei toimi :)

http://www.verbatim-europe.co.uk/en_1/press-releases_verbatim-unveils-4gb-and-8gb-store-%91n%92-go-usb-hd-drives__685.html
Tosiaankin pari vuotta sitten ollut uutuus tuote
Verbatim USB Executive 4GB -tikku toimii erittäin hyvin...

Verkkokaupassa noita oli pari viikkoa sitten 15e hinnalla ja "ei executive"-mallia löytyi 4 gigaa kympillä. Otin varmuuden vuoksi kalliimman että on sitten ainakin tarpeeksi nopea. 2 gigaa olen pitänyt käytössä ajansiirrolle ja kun se menee rikki, niin vaihdan vain tiedostonnimiä ja kulutan toiset 2 gigaa myös 🙂
ilmeisesti 8gigasissa medioissa on ollut ongelmia saunavision kanssa enemmänkin?

Read / Write Speed: 10 MB/Sec
http://www.verbatim-europe.co.uk/en_1/product_store-n-go-12gb-usb-hd-drive_305.html ' TARGET='_blank

Tämä kohta huvitti, voisko joku tulkata mitä tuo tarkoittaa.
Kiintolevy sisältää myös Mobile Launchpadin, jonka ansiosta kiintolevylle voidaan asentaa ohjelmia ja ajaa niitä suoraan sieltä.


Niin, nyt jäi hieman epäselväksi huvittiko tuo R/W Speed vai tuo Mobile Launchpad (en ole siihen perehtynyt tässä n. vuorokauden kestäneenä Verbatimin omistusaikana)...

Jos nyt en ihan väärin ole käsittänyt, niin 10 megabittiä sekunnissa on varsin riittävä kirjoitusnopeus SD-matskulle, kun perus-digitelkun siirtonopeudet pyörivät siellä 4,5 Mbit/s eivätkä Welhon HD-transport streamit (Nelonen "HD") paljoakaan enempää kaipaa MPEG-4:n/H.264 tehokkaamman pakkauksen vuoksi (vrt. Saunavision IPTV-HD-streami, jonka pitäisi pystyä toimimaan 8 Mbit/s laajakaistalla...). Toinen mokoma (4,5 Mbit/s) sitten vielä samanaikaiseen lukemiseen ajansiirtoa käyttäessä, niin ollaan vielä nippanappa alle tuossa 10 Mbit/s, joten maalaisjärkeni mukaan tuon minikovon siirtonopeus pitäisi riittää. Sitten on eri juttu, onko USB-purkin "lukupää", jolla operoidaan ylhäässä yksinäisyydessään ja tämän vuoksi samanaikainen luku- ja kirjoitus -multitasking ei onnistu. Mene ja tiedä... Joku, joka tuntee tuollaisen taskukovon arkkitehtuuria paremmin voisi varmasti valottaa asiaa. Joka tapauksessa olin varautunut siihen, että timeshift olisi esim. juuri Nelonen HD:llä saattanut nikotella siirtonopeusrajoitusten vuoksi, mutta ei pitäisi tällä logiikalla tulla vastaan SD-matskulla...

Kai tässä kuitenkin on pakko syödä tappion karvas kalkki ja käydä hakemass joku ReadyBoost-optimoitu 4-8Gb flash-USB ja alkaa pureskelemaan kynsiä sen kirjoituskestävyyden suhteen...
No tuo Mobile Launchpad, ehkä se sopii peruskäyttäjille jotka siis voivat sen avulla ladata netistä levylle nykyään niin suosittuja portable sovelluksia.
2006 portable sovellukset olivat vasta tulollaan. http://www.reviews4you.com/html/store__n__go_drive.html ' TARGET='_blank
En siis missään tapauksessa hymähdellyt Sinulle.

Jos valmistaja lupaa Read / Write Speed: 10 MB/Sec niin käytännössä se tarkoittaa jompaa kumpaa, ei molempia yhtäaikaisesti (usko mua)
ja silloinkin kirjoitusta tyhjälle levylle jotta saadaan kaikki optimoidusti peräkanaa, sama koskee lukua.

No tuo Mobile Launchpad, ehkä se sopii peruskäyttäjille jotka siis voivat sen avulla ladata netistä levylle nykyään niin suosittuja portable sovelluksia.
2006 portable sovellukset olivat vasta tulollaan. http://www.reviews4you.com/html/store__n__go_drive.html ' TARGET='_blank
En siis missään tapauksessa hymähdellyt Sinulle.

Jos valmistaja lupaa Read / Write Speed: 10 MB/Sec niin käytännössä se tarkoittaa jompaa kumpaa, ei molempia yhtäaikaisesti (usko mua)
ja silloinkin kirjoitusta tyhjälle levylle jotta saadaan kaikki optimoidusti peräkanaa, sama koskee lukua.Juu, ei vastaukseni ollutkaan loukkaantuneen keskustelijan vastapuheenvuoro  😉... Lähinnä nyt avasin pika-analyysiani asiassa.

Asia on varmasti juuri kuten esitit, koska oireilutkin puhuvat kirjoitusnopeuden puutteesta. Onko vinkkejä siitä, paljonko R/W Speed pitäisi olla..? Kaikki ReadyBoost-lisensoidut USB-tikut ainakin toiminevat.

Onko kellään muuten lopullista tuomiota siitä, miten paljon flash-USBit kuluvat Ajansiirto-käytössä? Investointinahan tuo 15e/8Gb ReadyBoost-kykenevä USB-tikku/esim. 1 vuosi ei mikään mahdoton ole. Minä kun vaan optimistisesti hain "pysyvämpää" ratkaisua, vaikka ei liene mitään takeita siitä, että edes koko Saunavisiota on enää vaikka vuoden päästä kun flash-USB alkaa kenkkuilemaan 🙂...
Itselläni on LaCie Mobile 320GB ja näyttää toimivan. Mielestäni ajansiirron allokointi
voisi olla joustavampi, nyt minimi on 25%, jolloin ajansiirtoon kuluu 80GB, mikä on melko paljon.
Saati jos käyttäisi vaikka 1T kovalevyä....
Itse ostin Kingston traveller 8GB capless USB2 tikun viikko sitten verkkokaupasta. Tikku toimi pari päivää. Eilen sitten tökkäsi eikä toivu edes laitteen uudelleenkäynnistyksellä. Pitää varmaan irrottaa tikku toosasta ja kytkeä takaisin. Ja sitten seuraa kaiken järjen mukaan sama jumitus parin päivän päästä.

VOISKO joku Saunalahden edustaja nyt kertoa, että MINKÄLAINEN tikku tuossa rotiskossa varmasti toimii, ettei noita tarvi kantaa kaupasta pussitolkulla, että löytää säkällä sitten yhden, joka pelaa. Samalla kun kertoo tuon, niin voisi kertoa, että pitääkö sitä tikkua jotenkin manuaalisesti tyhjennellä taikka asettaa sille jotain prosenttirajaa varattuna ajansiirtoa varten, että se TOIMII HYVIN.

Mua ei vois vähempää kiinnostaa pelata joidenkin helvetin tikkujen kanssa, jotka toimii millon mitenkin, jos toimii. Joku voisi nyt oikeasti kertoa, millä tuon saa pelaamaan hyvin.

Tero
http://www.kingston.com/flash/dt_chart.asp
Jos valmistajan sivulle ilmoitetaan Read/Write Speed = Standard niin ei voi paljoa tikulta odottaa.
Näkyy olevan verkkokaupan halvin 8G tikku.
Eli mikä kannattaa ostaa?

Tero
Jokin aika sitten noita tikkuja tutkiskelin kun oli tarkoitus hankkia isompi ja nopea tikku (ei saunavisiolle).
Jäi kuitenkin hankkimatta mutta silloin päädyin tähän

Jos tältä listalta pitäis joku ottaa niin se olis tuon 16G pikkuveli
[url=http://www.verkkokauppa.com/?page=http://www.verkkokauppa.com/main.php?path=haku&search=1&cat1=Komponentit&cat2=Muistit&cat3=USB&cat4=8GB&sort=price]http://www.verkkokauppa.com/?page=http://www.verkkokauppa.com/main.php?path=haku&search=1&cat1=Komponentit&cat2=Muistit&cat3=USB&cat4=8GB&sort=price


http://techgage.com/article/corsair_voyager_gt_8gb/[/url]

Ja jos ei toimi niin syytä vain itseäs kun uskot tuntemattomia...
Käyttäjätaso 2
Ostin tänään Kingstonin 16gigan tikun 23eurolla ja hyvin futaa! Mutta ei oo sit mun vika jos jollain toisella ei toimi... 🙂
itsellä ainakin toi kingstonin datatraveler 1gb toimii vieläkin moitteetta, joten uskoisin että isompikin toimii ok. eli kingstonin tollanen perusmalli ok

Ostin tänään Kingstonin 16gigan tikun 23eurolla ja hyvin futaa! Mutta ei oo sit mun vika jos jollain toisella ei toimi... :)

Onko kukaan kokeillut FullHD mkv:tä usbtikusta.
Ainakaan mulla ei toiminut demo...tökki tosi panasti. Onko kyse
siirtonopeudesta vai mistä.
Käyttäjätaso 1

Onko kukaan kokeillut FullHD mkv:tä usbtikusta. Ainakaan mulla ei toiminut demo...tökki tosi panasti. Onko kyse siirtonopeudesta vai mistä.

Siirtonopeus luulisi olevan sama PC:lläkin, joten sillä varmaan saa selville onko kyse tikun suorituskyvystä.

Osallistu keskusteluun