Kysymys

Siis paljon videopuhelut?

  • 8 tammikuu 2009
  • 6 kommenttia
  • 4882 katselukerrat

  • Keskustelija
  • 3 kommenttia
Mulla on Edukas ja gimmakaverilla jokin toinen Saunalahti. Mulla laajakaista luurissa, hällä ei.
Olen etsinyt kaikkialta virallista vastausta mutta missään ei lue silleen selväsanaisesti:
Kuka maksaa kun soitan videopuhelun hänelle? Ainoastaan minä vai myös hän? (dataa kun liikkuu myös hänen päässään)
Päteekö sama hinta myös Edukkaan ja ei-Saunalahden liittymien väliset videopuhelut?

6 kommenttia

Tässä vastaus:

Videopuhelun maksaa ainoastaan soittaja (kuten tavallisissakin puheluissa). Vastaanottaja ei maksa mitään. Videopuhelut ovat ainoastaan ja vain minuuttihintaisia. Edukkaassa videopuhelut maksavat saman verran kuin tavallisetkin puhelut kaikkiin kotimaisiin liittymiin soitettuna. Eli hinta on 0,066 /min, mutta tarjous helmikuun loppuun asti videopuhelut Edukas liittymästä soitettuna on 0,049 /min kaikkiin suuntiin.

Videopuheluhinnat löytyvät liittymän hinnastosta tai selaamalla liittymähinnastoa hieman alaspäin ja valitsemalla linkin http://saunalahti.fi/gsm/hinnastomuut.php ' TARGET='_blank.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Vastaanottaja ei maksa mitään.


Paitsi ulkomailla vastaanottomaksun.

3G videopuhelu on toteutettu piirikytkentäisin yhteyksin, aivan kuten tavalliset äänipuhelutkin perinteisessä puhelinverkossa. Mitkään pakettidatajutut eivät liity 3G videopuheluihin millään tavoin.
Oukei hyvä kiitos.
Olen yrittänyt selittää tuota ihmisille mutta epäilevät asian todenperäisyyttä. Ohjaan heidät tälle sivulle nyt sitten 😛
Tässä taas hyvä esimerkki siitä, miten hinnastosta, liittymäkohtaisista erillishinnoista ja muista lisätarjoushoukutteista on saatu sellainen sillisalaatti, ettei Terho Tossunkuluttajalla ole mitään realistisia mahdollisuuksia saada selville palveluiden todellisia hintoja...  ::)

Ja täällä kun kyselee Saunis ei ota mitään kantaa vaan käyttäjät arvailevat toisilleen ja loppulasku on sitten ylläri, kun puheluerittely ei vastaa laskua.

Olisiko kehitysideana sellainen, että nettisivujen liittymätyyppikohtaiset hinnastot ylläpidettäisiin ajantasalle. Kun sitten tulee jotain liittymätyyppikohtaisia tarjouksia, nämä tarjoukset liitetään ko. liittymätyypin nettisivuun? Näin toimimalla varmistetaan, että asiakas ostohetkellä (onhan sivulla aina Tilaa tästä -nappula) olisi selvillä siitä, mitä hän on tilaamassa ja mitä juuri hänen tuotteensa tilaaminen tulee kustannuksina hänelle jatkossa vyöryttämään.

Toki tästä on himpun verran vaivaa, mutta voisin kuvitella, että aspan jonotusajat lyhenevät, kun asiakas näkee suoraan mitä on tilaamassa ja mitä maksaa eikä tarvitse turhaan jonotella ja kysellä. Varmaan täällä palstallakin tuohtuneiden kommenttien määrä laskee. Ja näppärä koodarihan saa nuo perusasiat monistettua jokaiselle liittymätyypille lyhyellä koodinpätkällä ja jopa antiikkinen copy/paste toimii edelleen  😉
Käyttäjätaso 2
Edukas-liittymän hinnastossahan videopuhelujen hinta on kerrottu erinomaisen selkeästi. Muiden liittymien osalta Muut hinnat -sivulla voi videopuhelujen sijoittaminen datahintojen kanssa samaan osioon aiheuttaa tietenkin sekaannusta.

Toisaalta yhtä hyvinhän sekaannus voisi syntyä MMS-viestien osalta, sillä nehän jopa käyttävät pakettidataa, toisin kuin videopuhelut. Ja itse asiassa lähetettäessä MMS-viestiä ulkomailta, peritään todellakin viestin hinnan lisäksi myös roaming-datasiirtomaksu.
Saunalahtihan ihmettelee, kun heidän lisäpalvelut ja liittymät eivät myy. Myynnin menetystä nimenomaan liittymissä on se, että hinnasto ja liittymävertailu on sekavaa ja vaikeata asiakkaalle. DNA pärjää pääasiassa liikkeiden kautta olevan liittymämyynnin takia hyvin. Telefinlandin sivuut ovat huonoimmat koko tarjonnan. Ihan liikaa joutuu sivui selaamaa yhden kysymyksen etsimiseen.

Saunalahden tulisi laittaa nettisivuihinsa ulkoisen firman panostus. Asiantuntevuus ja kaikki peliin. 200 000 firman sijotuksena itsepalveluun ja internetsivuihin, sekä sen kautta tapahtuvaan myyntiin on pieni sijoitus mm. 7 vuodelle jaettuna. TV-mainoksiin hukataan nopeasti miljoonissa rahaa, mutta tärkein kanava saattaa jäädä liian vähälle huomiolle.

*pahoittelen aiheesta poikkeamaa, mutta palaute oli sopivaan kohtaan. Palataan takaisin aiheeseen*

Osallistu keskusteluun