Kysymys

Tekstitys ei näy tallennetuissa, muillakin??

  • 16 huhtikuu 2009
  • 6 kommenttia
  • 866 katselukerrat

Eilen tallennettuista ohjelmista puuttuu tekstitys kokonaan (esim. pokka pitää, lemmen viemää, tie avonleaan). Muillakin samanlaisia kokemuksia? Toivottavasti ei ongelma jatku  😞

6 kommenttia

No nyt perjantaina ei Ylen kanavilla ollut tekstityksiä ollenkaan, mutta samojen ohjelmien tallenteissa kylläkin. Nyt näin päin!
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Puuttuuko teillä tekstitys katsottaessa selaimella vai digiboksilla (vai molemmissa tapauksissa)?

Itse olen tallentanut eilisistä tekstitetyistä Ylen ohjelmista vain tämän:
Pe 08.05.2009 10:15 15 min YLE TV2 Mr Bean

Saunavision digiboksi näyttää tallenteen tekstityksen, mutta selain ei näytä.

Olisiko VLC-pluginissa jokin yhteensopivuusongelma Ylen tekstitysten kanssa? Joskus aiemmin minulla on selaimen kautta katsottaessa ollut sellainen ongelma, että usean kanavan tekstitykset ovat tulleet sikin sokin. Silloinkin tallenteen tekstitys on toiminut moitteettomasti digiboksilla.
Digiboxin kautta ei Ylellä ollut tekstejä "suorassa lähetyksessä", mutta kun katsoi saman ohjelman  😎 digiboxin kautta sitten nauhoitettuna niin tekstitkin olivat mukana  🙂! Vaikeaksi menee, jos täytyy kaikki ulkomainen tavara nauhoittaa ettei mene ihan kielikurssiksi koko homma! Toisaalta, on ne tekstit olleet kadoksissa nauhoitteistakin tällä viikolla boxin kautta katseltaessa. Olisikohan palattava "perinteiseen" boxiin jos ongelmat jatkuvat eikä mitään ohjelmistopäivityksiä enää tule...
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kokeilin livekatselua, ja tällä hetkellä Yle Teemalta tulevassa Aktivismi Euroopassa: Solidaarisuus-liike -ohjelmassa ei ole DVB-tekstitystä. Tosin tuo ei ole Saunavision vika, koska DVB-tekstitys ei näy Topfieldin digiboksillakaan. Teksti-tv:n sivulla 453 on kuitenkin tekstitys tähän ohjelmaan, ja sen saa näkyviin kummallakin digiboksilla. Vika on siis Ylessä, ei Saunavisiossa.
Kiitos selvityksestä. Näkyy tällä hetkellä olevan Teeman ongelma. Siellä näkyy olevan jälleen yritystä monikanavaäänen rukkaamiseen. Kuinkahan tulee tekstit sitten TV2:ssa, joka on se toinen moniäänikanava. Hm... saadaanko äänet ja menetetään tekstit... Taitaa olla intohimoinen yritys euroviisuihin mennessä! Sitten joskus kun yritetään rakentaa HD:tä ilmaverkkoon niin kaatuu varmaan koko Digitan systeemi 😛 😉!
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Toimiiko teksti-tv:n tekstitys niissä tallenteissa, joissa DVB-tekstitys ei toimi? Ohjelmien suomenkieliset tekstitykset ovat seuraavilla teksti-tv:n sivuilla:

TV1: 451
TV2: 452
Teema: 453

Osallistu keskusteluun