Kysymys

Tietokone

  • 16 lokakuu 2015
  • 17 kommenttia
  • 1599 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Hei huomasin ettei teillä ole valikoimissa kunnon kannettavaa.
Onko teille tulossa tehokkaampaa settiä nii voisin vaikkapa ostella?

17 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Ei näillä näkymin, mutta valikoima vaihtelee varsin tiuhaan. Minäpä laitan ehdotuksesi eteenpäin valikoimasta vastaaville 🙂
Käyttäjätaso 1
Kiitän ja toivotaan että muutkin huomaa vajeen vaikka kommentoimalla tähän ketjuun
Käyttäjätaso 7
Elisan tuskin kannattaa kovin laajasti panostaa johonkin tietokonekauppaan... Jos ne toisivat tehokkaamman kannettavan listoille, se on kumminkin liian kallis / liian painava / väärä näyttökoko / väärä käyttöjärjestelmä / edelleen liian tehoton / jne kaikille muille paitsi ehkä sille yhdelle, jonka tarpeisiin se juuri sattuu osumaan.

www.verkkokauppa.com ja muutama sata muuta vaihtoehtoa myyvät sulle sellaisen koneen kuin tarvitset.
Käyttäjätaso 1
applen tuotteet vai ei ole yli hinnoteltuja?
Eihän siinä maksa muu kun merkki.
Se että olisin halunnu keskittää ostokset elisaan oli se yksi syy tähän ja toinen oli se mikään Windows koneista ei ole lähelläkään sitä tehokasta vaan keskikastia ja tähän toivon edes yhtä varteen otettavaa vaihtoehtoa.
Jos oisit kattonut sen tarjonnan nii oisit ymmärtänyt vai oliko siitä vai kyse että olet varma että ennen joulua ei tule ns lahja koneita?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
miklu45 kirjoitti:
Hei huomasin ettei teillä ole valikoimissa kunnon kannettavaa.
Onko teille tulossa tehokkaampaa settiä nii voisin vaikkapa ostella?
Miten määrittelet kunnon kannettavan? "Kunnon kannettava" on suhteellinen käsite. Yhdelle kunnon kannettava maksaa 600€, toiselle 1600€, kolmannelle aivan jotain muuta.

Juuri tästä syystä operaattorin ei välttämättä ole järkevää saati kannattavaa pitää kovin suurta kirjoa koneista. Tehokkaissa koneissa hinta nousee ja niitä myydään määrällisesti huomattavasti vähemmän kuin keskihintaisia koneita, joita kotikäyttöön hyvin monet asiakkaat ostavat. Yhtälöä ei yhtään helpota se, että koneiden mallit vaihtuvat muutaman kerran vuodessa.

Mitä Applen koneisiin tulee. Ovathan ne melko arvokkaita, jos vertaa samoilla kaluilla varustettuun Windows -versioon. Applen käyttöjärjestelmä osaa kuitenkin hyödyntää koneen tehoja paremmin kuin Windows. No, siinäpä ne Applen edut Windowsiin nähden sitten taisivatkin olla.
Käyttäjätaso 1
Acer Aspire CS/V3-772G-747 i7 8GB 750GB GTX760M Tämmönen esimerkiksi ajais asiaa ja maksaa kaks kolmas osan siitä mitä sanoit ja vähän allekin.
Jos elisa myy neljä 200 euron kannettavaa kuukaudessa mutta vaan yhden 800 euron kannettavan nii tappio on suuri x)
Niiden ei tarvii myydä saman verran että pääsee voitolle kunhan ne osaa ostaa sopivalla summalla ja sopivan määrä että päästää voitolle ihan perus asioita.
Liikevaihto voi olla miljoonia /miljardeja se kertoo ainostaan että kauppa käy mutta ei sitä paljonno tehdän voittoa.
Käyttäjätaso 1
Eli siis jos teet hyvän diilin kalliimista koneista ja saat nostettua myyntiä edes vähäsen nii voitto on jo taskussa.
Käyttäjätaso 4
Tässäkin (kuin yleensä halvemmissa "teho"läppäreissä ja pakettikoneissa) on hintaa puristettu alas näyttiksen kanssa, eli juurikin siitä millä tietämätöntä kuluttajaa on helpoin naruttaa. Ei tuo huono ole mutta ei tuohon tarvitse laittaa kuin pari sataa lisää niin ollaan taas eri teholuokassa..

Ei tuon hintaisia vehkeitä enää kannata myydä muitten kun tietokonekauppojen, näiden ostajakunta on sen verran pieni. Mikset tilaa sieltä mistä saat sen minkä haluat? Ei Saunis ole ainoa joka antaa korotonta maksuaikaa...
Käyttäjätaso 1
Niin toi oli esimerkki.
Jos niitä ei kukaan ostaisi nii ei niitä ois muualla myynissä tai edes valmistettais.
Ööö siis sähän katoit elisan tarjonnan ja sielhän oli parin tonnin kone et miksi siellä sitten ois myynissä kallis kone jos ei sun mielestä kannata myydä tehokasta ja kallista.
Se vastaus lukee edellisissä kommenteissa btw
.viimesempääkin vastasin tossa ylempänä olevassa kommentissa
Käyttäjätaso 4
Apple myy jo merkkinsä vuoksi, sitä on turha verrata wintoosavehkeisiin, missä hyvästä raudasta joutuu maksamaan ja näitä ei mene kaupaksi yhtälailla. Sitä tarkoitin.

Ja Applen ostaisin itsekkin jos olisi varaa, tosin ainoastaan musiikkikäyttöön eikä sekään tulisi sauniksen tarjonnasta ;)

EDIT; Siis peruskäyttäjälle joka haluaa Applen, saunis tarjoaa mun mielestä ihan hyvän vaihtoehdon, varmasti noita on mennyt kaupaksi. Pentti peruspelaaja taas haluaa tehokkaan wintoosakoneen ja siitä taas voidaan palatan mun aiempaan kommenttiin.
Käyttäjätaso 1
Nii itelle tulis aivan kaikkeen käyttöön editoimisesta pelaamiseen.
No nii mut mäkillä ei ihan kaikki toimi joten miksi ei voi vertaa?
Mutta samalla hinnalla sais jo aivan maksimaalisen sun wintoosa koneen.
Yhtälailla verrattuna mihin ?
Käyttäjätaso 4
Okei, väännetään rautalangasta;

Apple, loistava kone yleiskäyttöön ilman wintoosan ongelmia, tosin Windows on parantunut paljon, joten tänä päivänä lähes yhtä "hyvä". Erona, Applen koneet taitaa edelleen yhdistyä toisiinsa ilman suurempaa kikkailua, en oo tästä ihan varma tänä päivänä.

Pelikoneet, näitä harrastajat rakentaa ja kokoaa omin kätösin yleensä tarkkaan valitun budjetin ja sen salliman mahdollisuuksien mukaan, pääosin Windows koneita.

Mainitsemasi kaikkeen käyttöön, pelaamista lukuunottamatta, Apple tarjoaa paremman yhteensopivuuden huomattavasti pienemmän laitevaihtoehtojen ja tätä myötä helpommin optimoitaviin ohjelmiin/ajureihin kun taas Windows tarjoaa järjettömän laajan laitevalikoiman rakentamaan/ostamaan "budjetti"koneen tarkemmin omiin tarkoituksiin, toimivuus ja yhteensopivuus vaan ei aina kulje käsi kädessä jolloin vaativalle hinta karkaa helposti melko korkeaksi.

Esim. jos mulla olis tarpeeksi varallisuutta, mulla Apple hoitais musiikin/videon editoinnin, Linux perussurfailun ja Windows pelit. Tähän ei kaikilla ole varaa ja siksi sanon sitä eräänlaiseksi paradoksiksi. Haluttavaa, kyllä. Kannattavaa, omat tarpeet. Hyödyllistä, taas omat tarpeet. Ekologista, rippuu sun valinnoista ja lopun sanelee lompakko.

Windows koneita vaan on yksinkertaisesti hillitön kirjo, mikä on hyvä mun mielestä tiettyyn pisteeseen. Itse valitsin palikat ja kokosin oman pelikoneen 6 vuotta sitten, maksoin siitä rapiat vajaa 2200€, eikä ole tarvinnut kiukutella kun valitsin tarkkaan osat, edes win10:n vaihto ei tuottanut ongelmia. Videoeditointi menee vielä toistaiseksi samalla koneella. Musiikkipuolen hoitaa tällä hetkellä, ostohetkellä osat n.700€, samanikäinen laitos, sillä on turha edes yrittää pelata, prosessointitehoa löytyy mutta ongelmiakin on kun ***** windows on kääpä niihin hommiin... Siksi säästän Applen kikottimeen joka toivottavasti hoitais ainakin musiikin ongelmitta seuraavat kymmenen vuotta..

Valintakysymyksiä, enkä näe mitään syytä miksi operaattorin pitäisi laajentaa tietokonevalikoimaansa vähemmän kauppansa tekeviin laitteisiin, siis windows tehokoneisiin, joita ei mene kaupaksi kuin muutama kymmenen vuodessa. Sitä varten on siihen erikoistuneet kaupat. Ethän sä prismasta tai cittaristakaan löydä vesivaraajan ylipaineventtiliä...
Käyttäjätaso 1
Sulla on pointti kyllä kohillaan mut kun katot valikoimaa nii siellä on paljon vanhaa "ikäloppuja" ja jossain vaiheessa pakko uusia vai väitätkö siinä vastaan?.
Sitten se että julkasin oman näkemykseni siitä että tulis edes jtn tehokkaampaa mitä oisi järkevää hankkia nii sinä väität kivenkovaa että laadukkain ja tehokkain ei mene kaupaksi ja turha ottaa myyntiin.
Jos se menisi nii ei niitä edelleekään valmistettais jos ei kysyntää olisi vai väitätkö tässäkin vastaa?
Se että niitä ei menis elisalla kaupaks johtuu liian kovasta hinnasta nähden kilpailijoihin tai huono näkyvyys/mainostus vai ?
Käyttäjätaso 4
Niin kuin äitini joskus sanoi; kun ei rautalanka riitä, väännetään ratakiskosta ;)

Ihan ekaks en sanonu etteikö tehokkaammat menisi kaupaksi vaan, että niiden myyntivolyymi on sen verran pienempi ettei se kannata operaattorille. Mutta miksi se kannattaa tietokoneisiin erikoistuneille tai suuremmille tavarataloille?

Alan liikkeillä valikoima on jotain ihan muuta mitä näkee yhdenkään operaattorin tai tavaratalon valikoimissa eikä edes näitä voi verrata keskenään tarjonnalta. Jos tähän vedetään verkkis, jimm's, tietokonekauppa ym. puhutaan jo tyystin eri markkina-alueesta. Väitän siis, että vaikka sauniksella/elisalla olis myynnissä vaikka millaisia tykkejä, myyntivolyymit on niin paljon pienemmät kuin tusinakoneilla, että suurin osa joka tapauksessa hankkii paremmat koneensa muualta, hintaero jää niillä myyntimäärillä jo niin pieneksi ettei kannata ottaa suurempaa vastuuta kuin pystyy kantamaan. Toki se voi muuttua tulevaisuudessa, onhan verkkiskin muuttunut aika lailla sitten kun ekan kerran heillä olin asiakkaana -90 luvun lopulla..

Eikä nuo sauniksen mallit ole ikäloppuja, vanhaa rautaa toki, puettuna uusiin vaatteisiin mutta niitä löytyy joka marketista. Joskus sauniksellekkin tulee kohtuu hyviä koneita edullisesti myyntiin, esim. oma läppäri, ei mikään huippu mutta samoilla väännöillä maksaa edelleen vähintään saman kuin puolitoista vuotta sitten sauniksella. Näitä tarjouksia tulee muillakin.

Kun puhutaan  tehokkaammista ja kalliimmista koneista, siinä ei markkinoinnilla juuri ole sijaa jos isolla osalla ostajista ei siihen ole varaa kuitenkaan. Siitä seuraa joko hukkaan heitettyä rahaa markkinointiin tai rutkasti ongelmia maksujen kanssa, joita on jo ihan tarpeeksi Suomessa. Sitä paitsi tämän päivän some maailmassa näiden laitteiden tehokäyttäjät voi verkostoitua ja hiljalleen se markkinointi on lähes ilmaista. Eiköhän tässä ollut tarpeeksi syitä tälle kertaa.

Edelleen vain mun näkemys.

En nyt vaan tajua enää miksi tätä pitäisi ruveta seuraavaksi vääntämään i-palkeista. Jos kaiken saisi yhdestä paikasta, olisi se toki helppoa mutta minkä verran se monopoli nostaisi hintoja?
Käyttäjätaso 1
"Kun puhutaan tehokkaammista ja kalliimmista koneista, siinä ei markkinoinnilla juuri ole sijaa jos isolla osalla ostajista ei siihen ole varaa kuitenkaan"
Elikkä tonnin windows koneeseen ei ole varaa mutta kahen tonnin macii on varaa suomalaisilla xD
Sun pointissa on jonkin verran asiaakin mutta jos elisa ottaa tehokkaampia koneita myyntiin nii eiköhän se ota eka koeajaks tai sitten se saa maahantuojalta spessu koe erän kokeillu tarjouksen ettei ainakaan tuu takkiin et sä et taida tajuu liiketoiminnasta edes sen vertaa mitä minä.
Kyllä mä vähän veikkaan et elisa myy aen brädinsä kautta jo sen "rajoitetun ajan" olevat koneet vai uskot että ei se edes sitä myy ;)

Miljoonas ja kolmas asia on se joulukin tulossa nii sekin auttaa myymistä.
Käyttäjätaso 4
En tarkoittanut tehokkaammilla ja kalliimmilla mitään tonnin koneita.. Enkä väittänyt ettei mene kaupaksi vaan niiden myyntimäärät on niin paljon pienempiä.

Näitä tonnin koneita on ollut ja melko varmaan joskus tulevaisuudessa voi vielä tullakkin pieni erä, mistä sen tietää. Näissäkin kannattaa jo vertailla tarkemmin oman käyttötarkoituksen mukaan. Voi olla, että löydät sopivamman halvemmalla tai jos haluat rahtusen enemmän jotain, ehkä sitten samaan hintaan/kalliimmalla. Niin kuin on monesti jo sanottu, windows koneiden kirjo on valtava.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
miklu45 kirjoitti:
Eli siis jos teet hyvän diilin kalliimista koneista ja saat nostettua myyntiä edes vähäsen nii voitto on jo taskussa.
Tietokoneiden katteet ovat todella surkeat. Tarkoittaa sitä, että laitteen myyminen asiakkaalle ei juuri kerrytä myyjälle sitä ns. viivan alle jäävää summaa juuri yhtään. Tämä pätee kaikkiin tietokoneisiin riippumatta koneen hintatasosta ja ominaisuuksista.

Mainitsemasi "hyvän diilin" tekeminen tarkoittaa käytännössä sitä, että koneita pitäisi ostaa suuret määrät kerralla, jotta tukkuri laskisi yksittäisen koneen hintaa niin paljon, että se tuottaisi oikeasti voittoa. Mutta kun näiden kalliimpien ja samalla myös parempien koneiden myyntimäärät ovat huomattavasti edullisempia koneita alhaisemmat, ei myyjän kannata tilata näitä kalliita koneita varastoa täyteen. Se vain kostautuu myyjälle siinä vaiheessa kun koneen malli jää vanhaksi ja uutta puskee markkinoille. Tässä tilanteessa myyjän on lähes pakko laskea koneen hintaa, joka taas tarkoittaa pahimmassa tapauksessa sitä, että kone myydään asiakkaalle tappiolla, eli katetta ei synny euroakaan ja koneesta aiheutuneet kustannukset ovat myyjälle suuremmat kuin siitä saatava hinta asiakkaalta.

Koe-erät ovat oma juttunsa. Niissäkin pitää myyjän miettiä tarkkaan erän hankinnasta aiheutuvat kokonaiskustannukset vs. erästä saatava tuotto. Jos tuottoa kertyy parhaimmillaankin vain nimellisesti, on täysin ymmärrettävää jättää kyseinen erä tilaamatta ja jatkaa vanhalla valikoimalla.

Osallistu keskusteluun