Kysymys

Tuotepäivitys saatavana

 • 31 heinäkuu 2014
 • 3 kommenttia
 • 1253 katselukerrat

 • Satunnainen osallistuja
 • 11 kommenttia
Win7 läppärin näytölle pomppasi ilmoitus 'Tuotepäivitys saatavana'. Missään ei sanota mistä tuotteesta on kysymys, ylimmällä rivillä lukee elisa, siksi laitan viestiä tänne Elisa Palstalle.

Otaksun että kyse on Elisan Tietoturvasta, tuo kuvake ilmoituksessa on sen suuntainen (kärjellään oleva kolmio jonka edessä kilpi). Ja löytyihän tuotetieto kun klikkasin vasemmassa alareunassa Ohje nappia.

Lisäksi tuossa sanotaan että Käyttöoikeusehdot ovat muuttuneet. Ilmoituksessa ei sanota miten ne on muuttuneet eikä mistä ehtoihin voisi käydä tutustumassa, ilmoituksessa ei ole klikattavaa linkkiä.

Ei tietenkään pitäisi heti lähteä syyttelemään, mutta jotenkin tämä ei yllätä, oman kokemukseni mukaan erittäin tyypillistä Elisan tiedottamista. Tiedot lähes aina vajavaisia ja summittaisia, tiedotusta ei Elisalla osata.

Tässäkin tapauksessa ilmoituksessa pitäisi lukea mitä ohjelmaa tiedote koskee, ja siinä pitäisi olla linkki muuttuneisiin käyttöoikeusehtoihin (ohjeissa sanotaan että muuttuneet käyttöoikeusehdot on hyväksyttävä jotta voi päivittää). En mielelläni klikkaa päivitä ennenkuin tiedän mihin olen suostumassa.

Että näin,

Mika

3 kommenttia

Käyttäjätaso 5
 • , kyseessä on siis juurikin tuo Elisa Tietoturvapalvelun päivitys mikä tuli tarjolle eilen. Käyttöehdot pääset näkemään kun hyväksyt tuotepäivityksen. Päivitys ei lähde latautumaan ennen kuin olet hyväksynyt käyttöehdot.
 • Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  Teemikko kirjoitti:
  @Mika13 , kyseessä on siis juurikin tuo Elisa Tietoturvapalvelun päivitys mikä tuli tarjolle eilen. Käyttöehdot pääset näkemään kun hyväksyt tuotepäivityksen. Päivitys ei lähde latautumaan ennen kuin olet hyväksynyt käyttöehdot.

  ÄÄ..ÖÖÖ

  Siis miten:smileyhuh:

  Eli vasta sitten näkee käyttöehdot, kun hyväksyy tuotepäivityksen? Näin ainakin viestisi mukaan. :smileyembarrased: :smileyundecided:

  Mitähän tuossa päivityksessä on sitten muuttunut? Muutakin, kuin käyttöehdot?
  Juuh, taisi lopulta mennä niin että sain ilmoituksen että päivitys on saatavilla ja edellyttää uusien käyttöehtojen hyväksymistä. Klikkasin päivitä jolloin aukesi sivu jossa pääsee lukemaan käyttöehdot ja samalta sivulta löytyi nappi josta päivitys vasta käynnistyi.

  Eli tuo eka ilmo oli hieman harhaanjohtava, se ei suinkaan aloittanut päivitystä vaan vei sivulle jossa asiaan pääsi tutustumaan tarkemmin. Käyttöehtoja on tietenkin normityyliin parikymmentä sivua ja lakimieheltäkin menisi kuukausi tutkia mihin oikeasti suostuu kun klikkaa hyväksyn ehdot... En kyllä tajua miksi käyttöehtoja ei voisi tiivistää osioksi 'ehdot lyhyesti ja ymmärrettävästi' ja sitten olisi toinen osio jossa olisi koko hela hoito lakimiesjargonilla.

  No mutta loppu hyvin kaikki hyvin (?), asensin päivityksen joten olen taas suostunut kaikkiin käyttöehtoihin, mitä ikinä ne sitten sisällään pitävätkään.

  Mika

  Osallistu keskusteluun