Uusi Elisa Kirja


Käyttäjätaso 1
  • Satunnainen osallistuja
  • 12 kommenttia
Uudistettu Elisa Kirja sivusto lienee toteutettu etupäässä ajatellen nykymieltymysten mukaista ulkonäköä. Toki hyvin onnistuttu. Lajittelukin tuntuisi toimivan toisin kuin vanhalla sivustolla.
Kuitenkin Kommentit näin pöytäkoneen äärestä:
Vanhassa vesiossa, kun valitsit kirjan, joka sisältyi johonkin kirjasarjaan (esin Stockhol noir, Takamäki jne) avautuvalla sivulla oli lyhyt info srajan muista kirjoista eli sarjan kirjat lueteltuna. Sitä pidin hyvänä ominaisuutena, kantsisko kenties harkita uusillekin sivuille??
Terveisin

8 kommenttia

Mä olen varmaan hiukan vanhanaikainen, kun en tykkää kaupan uudesta ulkoasusta. Puhelimella palvelua käytän ja jotenkin kirjojen kansikuvakkeet ovat liian isoja. Jos kirjan tai kirjailijan nimi on hiemankin pidempi, ei se näy kokonaan. Kansikuvat myös latautuvat hitaahkosti. Tottumuskysymys ehkä.
Käyttäjätaso 1
Jeps. Joskus tulee toki katsottua kirjaa kansikuvan perusteella, yleensä kuitenkin joko teoksen tai tekijän nimeen perustuen, jolloin kansikuva on vain sivun somisteena.
Hyvin yksinkertainen temppu olisi lisätä nappi, jolla voisi valita näytettäväksi muodon : "Ikoni ja lista". Tällöin kannesi esitettäisiin ikonina ja tekstipuoli listana ikonin oikealla puolella,
Jotenkin on syntynyt sellainen mielikuva, että sivuston kehittäminen on lopetettu liian aikaisin tai sitten on keskitytty liikaa/vain ulkonäköseikkoihin ja unohdettu käytettävyys. Tämä on muuten nykyään nettisivustojen yleinen ongelma: Tehdään markkinahenkisiä ja "näyttäviä" sivustoja ja unohdetaan tyystin rivikäyttäjät ja heidän tarpeensa. Sivustot on ikäänkuin suunniteltu "Web- designerilta Web-designerille"
Pari ominaisuustoivetta:

a) Mahdollisuus laittaa kirjailija seurantaan ja saada sähköpostiin ilmoitus, kun palveluun lisätään uusi teos häneltä.

b) Mahdollisuus merkitä kirja seurantaan ja saada sähköpostiin ilmoitus, kun kirja on tarjouksessa.
Käyttäjätaso 1
Laitetaas taas pikkuisen havaintoja:

1. Kertauksena todettakoon, että vanhan palstan info-sisältö oli parempi kuin tämän uuden
2. Hakuhomma loppujen lopuksi aika hauska: Haulla "Matti Remes" saat vastauksena Mauri Sariolaa, Reijo Mäkeä, "Matthew Costello,  Neil Richards"- yhdistelmää ym tuloksia, jotka eivät ole lainkaan hakusanoista johdettavissa. Ikävämpi juttu, kun sorttaat hinnan mukaan, Remes on vasta pitkällä listan selauksessa. Mielestäni hakutoiminto ei saisi antaa tuollaisia tuloksia. Siis: Mielestäni hakutoiminto ei toimi!

Please: Ottakaa sivusto uuteen tarkkailuun!
Käyttäjätaso 1
Vielä vähän lisää:

Osion nimi on : "Elisa Kirjan Toivepaja"

Olisi ihan kiva, jos joku Elisan henkilökuntaan kuuluva reagoisi täällä toiveiden tynnyrin puolella esitettyihin asioihin. Mieluiten tietysti edes lupaisi viedä asiaa eteenpäin. Ei kai vain tämä ole vitseissä näkyvä pohjaton aloitelaatikko roskakorin päällä. Käsitykseni mukaan palvelun tarkoitus on kuitenkin palvella asiaka´skunta ja asiakaskunnastahan nämä asiat ponnahtavat esiin. Ei riitä, että sivuston laatija saa hallintoportaan hyväksynnän esitykselleen. Asiakkaiden palvelu ja kuuntelu on tärkein asia Elisa Kirjan sivuilla, sekä siihen liittyen tietysti kirjamyynti.
Jossain vaiheessa tämä osio oli tarkoitettu vain kirjatoiveille, mikä sinänsä on ikävää, koska tuonne varsinaisen ideapajan puolelle viestit hukkuvat varsin nopeasti.
Käyttäjätaso 1
Kiitos vinkistä, olen siis toivonut väärässä kohtaa!:D:S
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Siirsin tämän nyt toivepajasta pois, kun se nimenomaan on tarkoitettu kirjatoiveille jne. 🙂
Ja kyllä, vien eteenpäin täällä lueteltuja huomioita. 🙂

Osallistu keskusteluun