Kysymys

Vahti Live kameran herkkyys

 • 5 maaliskuu 2013
 • 9 kommenttia
 • 33183 katselukerrat

 • Keskustelija
 • 5 kommenttia
Minulla on nyt ollut vahti live käytössä noin kuukauden. Sen asennus sujui hyvin ja se on toiminut koko tuon ajan. Mutta ihmettelen kahta seikkaa.

Kamera on olohuoneessa jossa iso ikkuna etelään ja toinen ikkuna pohjoiseen. Tästä huolimatta se näyttää värikuvaa vain keskellä päivää, esim. tänään vasta klo 10.10 ja vaihtuu taas mustavalkoiseksi n. klo 16. Vaikka huoneeseen sytytetään valot (kaksi kattovalaisinta) pysyy kameran kuva mustavalkoisena.

Toinen ihmetyksen aihe on se, että se havannoi liikettä huonosti. Kuvajanalla on paljon tapahtumia joita se ei näytä havainneen. Ainakaan kuvan yläpuolella ei ole merkkiä havainnosta. Varsinkin silloin kun esim ihminen liikkuu melko kaukana kamerasta se ei merkkaa siihen kuvan yläpuolelle havainneensa liikettä. Kun hankin laitteen minulle esitettiin että kamera on tosi herkkä havaitsemaan liikettä koska havainto perustuu pixelimuutoksiin.

mistäköhän noi vois johtua.

9 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Tuota mustavalko - värikuva -asiaa on käsitelty aikaisemmin viestiketjussa "Mustavalkoinen kuva vai värikuva" viimeksi 21.1.2013.

Itselläni tuo käyrä kuvan ja pikkukuvien välissä reagoi kyllä melko herkästi liikkeeseen, joten ehkä kyse on yksittäistapauksesta kohdallasi.
Elisa live kamerasta ja kuvasta.  Kameran IR on tosi surkea, eli pimeällä ei kuvasta saa mitään selvää. Jos asentaa lisä IR  valon niin kuvan laatu paranee samalle tasolle kuin kirkkaalla valolla. Muutenkin kuvan laatu heikkenee valon vähetessä.

Kun kyselin  mikä on IR  valon aallonpituus  tuossa kamerassa  niin sain Elisalta vastauksen etteivät tiedä eikä valmitajakaan halua kertoa. Aika typerää ajattelua. Kokeilun perusteella se on 750 Nm aallonpituus  eli analogisen IR  valo.  Siihen saa  reilulla viidellä kympillä hyvän valon joka  syttyy alle 5 lux  valossa ja valaisee hyvin koko huoneen silmille näkymättömällä valolla.  Tuolla  systeemillä yökuva on yhtä tarkka kuin kirkkaalla  auringonpaisteella.

Kaikenkaikkiaan olisi luullut Elisan valitsevan paremman kameran kuin tuo parinkympin kamera  kun itse ottavat  siitä liki kymmenkertaisen hinnan. Toisaalta sehän on vain  katteen maksimoimista asiakkailta jotka ei ymmärrä paljoakaan asiasta.
Hei! Meillä on sama ongelma. Vaikka hälytys on päällä, Vahti ei hälytä, vaikka huoneeseen astuu ja lähenee kameraa. Myöskään kuviin ei tule merkintää, koska ääntä ei välttämättä ole tarpeeksi. Johtuuko kameran heikkoudesta vai voiko liikeherkkyyttä jostain säätää? Ennen Vahti Liveä sellainen ominaisuus oli!
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kuviin ei tule merkintää, kun ääntä ei ole tarpeeksi?!?  Tietojeni mukaan nuo viivan "möykyt" ovat vain liiketilan aiheuttamia, eikä äänellä ole mitään roolia niissä.  Olen saanut aikanaan tiedon, että mitä isompi "möykky" sitä enemmän liikettä havaittu.  Muuta tietoa en ole asiasta saanut, joten tällä tiedolla vastaan sinulle.
Käyttäjätaso 5
 • , on mahdollista, että kameran liiketunnistimessa on jokin vika tai laite on jumissa. Olitko kokeillut resetoida kameraa painamalla laitteen takaa reset-napista noin 10 sekunnin ajan?
 • On se olemassaoloaikanaan resetoitu, mutta tämän "vian" myötä ei. Laitteisto on mökillä, joten pääsen kokeilemaan resetoinnin hyödyllisyyttä vasta reilun viikon kuluttua. Jollei se auta, niin kamerassa lienee vika? Miten silloin tulee toimia?
  Käyttäjätaso 5
 • , jos tuo resetointi ei auta, niin laita vaikka minulle yksityisviestiä tulemaan asiasta niin voidaan tarvittaessa vaihtaa kameraa.
 • Täällä sama ongelma, kamera ei havaitse liikettä eikä liikejanalle tule piikkejä ollenkaan. ALkuun toimi hyvin, nyt ei...resetointi ei auttanut.
  Käyttäjätaso 5
  Vastailen
 •   tuonne sinun omaan ketjuusi:

  http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Vahti-Live/Kameran-n%C3%A4yt%C3%B6n-quot-syd%C3%A4nviiva-quot/td-p/443245
 • Osallistu keskusteluun