Kysymys

Valvontakameran kuva mokkulan kautta

 • 24 lokakuu 2014
 • 9 kommenttia
 • 4068 katselukerrat

Meillä on Opticam Opticam O7 PTZ Dome HD -IP-kamera ja ZTE MF93D 3G/4G -mobiililaajakaistareititin. Olemme yrittäneet saada kuvan kamerasta tuon reitittimen kautta siinä onnistumatta. Olemme saaneet yhteyden kameraan langallisena ZyXEL-reitittimen kanssa ja tämän jälkeen myös langattomana siihen reitittimeen. Mutta kun yritämme tuon mokkulan kautta, vaihtamalla IP-osoitteet sitä yhteyttä vastaaviksi, niin kamera kyllä näkyy hallintalistalla, mutta sieltä ei tule kameran kuvaa. Saunalahden omilla sivuilla on laitettu yhteys julkiseksi.

Missähän mahtaa olla vika?

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Onko liittymä 3G vai 4G? 4G-liittymässä ei ole mahdollisuutta saada julkista ip-osoitetta. 3G liittymään sen saa kunhan otat siellä oma saunalahti palvelussa käyttöön. Ja yhteyspisteeksi määrität internet4 apn:n.
Kiitos vastauksesta! Meillä on juurikin tuo 4G. Valvontakameran asetuksissa on mahdollista määritellä, että sen IP-osoite määritellään automaattisesti (eli DHCP-toiminta). Eikö tämäkään toimi 4G:ssä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ei, DHCP-asetuksella ei ole mitään tekemistä yhteyden tyypin kanssa.

Saunalahden 4G-liittymä ei ole internet-liittymä vaan selailuliittymä. Kamera tarvitsee internet-liittymän. Kamera ei toimi selailuliittymässä.
Käyttäjätaso 5
 • , tervetuloa Palstalle!

  Kyseessä on varmaan juurikin tuo, että kun liittymä on 4G, ei siihen ole ainakaan tällä hetkellä tarjolla julkista IP-osoitetta.

  Ratkaisuksi tässä olisi vaihto 3G-liittymäksi.
 • Olen vähän noviisi näissä asioissa, joten vielä yksi kysymys. Kamerassa on kuvanlähetystoiminto sähköpostiin, niin toimiiko se tässä 4G-liittymässä, jossa siis suoran kuvan katselu ei onnistu?
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  Olisi niin mahtavaa, jos asiakasta kuunneltaisiin ja saataisiin 4G-liittymiinkin mahdollisuus julkiseen ip-osoitteeseen. Siitä voisi vaikka maksaakin pari euroa kuukaudessa.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  kurmari kirjoitti:
  Olen vähän noviisi näissä asioissa, joten vielä yksi kysymys. Kamerassa on kuvanlähetystoiminto sähköpostiin, niin toimiiko se tässä 4G-liittymässä, jossa siis suoran kuvan katselu ei onnistu?
  Semmoinen ominaisuus toimii toki. Sähköpostipalvelimeksi pitää vaan asettaa Saunalahden / Elisan smtp-palvelin. Ainakin smtp.kolumbus.fi toiminee?
  Vääntäkäähän vielä rautalangasta semmoinen, että kun yritin yhteyttä kameraan 4G-verkon kautta, niin tietokoneelleni tuli kyllä näkyviin kameran tiedot "IP Camera Tool"-ohjelman ikkunaan (kameran nimi, IP-osoite ym.), mutta videokuvaa ei siis tule (sitä katsotaan nettiselaimella). Tuleeko nuo tiedot eri reittiä kuin video?
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +3
  Kyllä, tiedot kulkevat mitä todennäköisimmin eri reittejä.

  Mitä ilmeisemmin kameran valmistajalla on niiden verkko-osoitteen selvittämistä varten apupalvelin, johon kamera ottaa yhteyden ja kertoo oman IP-osoitteensa. Tämä onnistuu, koska yhteys otetaan avataan 4G-liittymästä ulospäin.

  Kameroiden hallintaohjelma käy hakemassa kameran IP-osoitteen valmistajan apupalvelimelta. Apupalvelin ei kuitenkaan kierrätä kameran kuvaa itsensä kautta, joten osoitteen selvitettyään ohjelma yrittää avata yhteyden suoraan kameralle. Tämä epäonnistuu, koska Saunalahden 4G liittymiin ei voi ottaa yhteyttä. Ne ovat toisin sanoen yksisuuntaisia.

  Jos haluat seurata kameraa reaaliajassa, kamera tulee kytkeä internet-liittymään. Eli kuten kimppikoo jo selvitti, vaihtaa liittymätyyppi 3G:ksi, käydä Oma Saunalahdesta aktivoimassa internet4-yhdyspiste ja vaihtaa reitittimen APN-asetukseen vastaavasti internet4.

  Mikäli 3G ei taas jostakin syystä käy, sitten on pakko vaihtaa operaattori sellaiseen, jolta saa 4G-internet-yhteyden kun tilaa lisäpalvelun opengate.

  Jos taas reaaliaikainen seuranta ei ole välttämätöntä, sähköpostin lähettäminen onnistuu Saunalahden 4G:stäkin.

  Osallistu keskusteluun