Vastattu

Verkkoa ei löydy.

  • 2 toukokuu 2013
  • 8 kommenttia
  • 6369 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Hyvää Wapun jälkeistä elämää kaikille!

Mulla vaihtui 1.5.2013 liittymä Edukas 3G -> Reilu ja tänään 2.5.2013 ei puhelin löydä verkkoa ollenkaan!?  Olenko unohtanut tehdä jotain? Vai vaivaako jokin häiriö Vantaanlaakson alueella?  Vai tehdäänkö liittymämuutosta vasta tänään ja näin kauan?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi hpguru 2 toukokuu 2013, 10:38

Hei - kiitos viestistä Palstalle!

Kokeile käynnistää puhelintasi uudelleen. Näyttääkö tilanne yhtään paremmalta?

Mukavaa päivän jatkoa!
Katso alkuperäinen viesti

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei - kiitos viestistä Palstalle!

Kokeile käynnistää puhelintasi uudelleen. Näyttääkö tilanne yhtään paremmalta?

Mukavaa päivän jatkoa!
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kiitos!  Ja taas toimii.  Mulla on tämä puhelin poissa päältä aina öisin ja laitoin sen päälle tänään aamulla vasta tossa klo 9:30.  Kiinnostaa tietää, oliko syynä tuon liittymävaihdon tekeminen vasta tänään aamulla klo 9:30:n jälkeen?  Yritän aina myös ymmärtää, mistä asiat johtuvat.

Toinen kysymys:  Onko väliä Verkon valinta -kohdassa, valitsenko Suomessa ollessani suoraan Saunalahti vai automaattinen?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Liittymäpäviitys saattaa kadottaa verkon liittymästä, jotkut puhelimet palaavat takaisin verkkoon tapauksessa vasta uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Voit pitää verkonvalintaa automaattisella, mutta tällöin sinun kannattaisi katsoa, että datavierailu ulkomaan verkkoihin (Roaming) on estetty Oma Saunalahdessa. Suositeltavaa on pakottaa puhelin Elisan verkkoon niin se ei enää hypi verkosta toiseen ja joissakin puhelimissa tämä pakotus pidentää akun kestoa (esim. Lumiat) ja pistää automaattiselle vasta ulkomailla ollessa (dataroaming estettynä).

Joissain paikoissa ainoa operaattori joka voi kuulua Suomessa voisi olla vaikka Ruotsin Telia, tällöin puhelu menee Roamingina vaikka olisit itse Suomessa. Suomessa on muutamia tällaisia paikkoja missä kotimaan verkkoja ei ole, mutta ulkomaiset kuuluu((:
Tää on vanha ketju, mutta mulla tuohon vastaavanlaiseen asiaan kysymys.

Poika tuli  rimpauttamaan ovikelloa, kun ei ole saanut mua kahteen päivään kiinni. Sanoi että tulee ilmoitus ettei numeroon saada yhteyttä. En ole itse tarvinnut soitella ainakaan neljään päivään..

Katsoin sitten että puhelin mykkä, kun yritin soittaa tämän numeroon. Ja tuli ilmoitus "verkkoa ei löydy".
Viimeksi torstaina eli viisi päivää sitten tuli puhelu, ja silloin siis varmuudella toimi. En tiedä millon puhelin oli pudonnut verkosta ja miksi ?

Se alkoi toimimaan vasta uudelleen käynnistämisen jälkeen.

Mitään ilmoitusta häikästä ei tullut.
Minulla on tärkeä lääkärin soittoaika huomenna ja onneksi huomasin tämän vian sitä ennen.

Mutta kiinnostais tietää miten tällainen on päässyt tapahtumaan. Liittymän vaihdosta ei ole kysymys. Ja vaati uudelleen käynnistämisen siis, ennen kun vika korjaantui.

Pitääkö nyt pari kertaa päivässä säännöllisesti alkaa tarkistamaan onko känny verkossa vai ei. Sähköpostit ja netti toimi hyvin, kun käytti ilmeisesti wlan yhteyttä täällä kotosalla.
Käyttäjätaso 7
RiepuParka kirjoitti:

Katsoin sitten että puhelin mykkä, kun yritin soittaa tämän numeroon. Ja tuli ilmoitus "verkkoa ei löydy".
Viimeksi torstaina eli viisi päivää sitten tuli puhelu, ja silloin siis varmuudella toimi. En tiedä millon puhelin oli pudonnut verkosta ja miksi ?

Se alkoi toimimaan vasta uudelleen käynnistämisen jälkeen.

Mitään ilmoitusta häikästä ei tullut.

Minulla oli vastaava ongelma aikanaan. Puhelin tippui omia aikojaan verkosta, eikä ottanut uutta yhteyttä ilman uudelleenkäynnistystä (tai vaihtoehtoisesti tietojen siirtelyä sim-kortin ja puhelimen muistin välillä).

Vika on joko puhelimessa tai sim-kortissa. Itsellä vaihtui kumpikin samalla kertaa, joten en tiedä kummassa se vika sillä kertaa oikeasti oli.

Periaatteessa tuo voi olla kertaluonteinen vika. Ehkä kannattaisi katsoa, toistuuko se (ja huomenna olet tietysti tarkkana, että puhelin pysyy verkossa koko ajan). Jos ongelma jatkuu, voisit kokeilla sim-korttia toisessa puhelimessa, jos mahdollista. Jos vika esiintyy myös siinä toisessa puhelimessa, sim-kortti on viallinen.
Puhelin on 1,5 vuotta vanha, samoin SIM-kortti. Eipä ole pitkäikäisiä hintaansa nähden.

Jos sama tilanne tulee, niin täytyy kokeilla SIM-korttia vanhassa puhelimessa, joka varmasti toimii. Näin tietää onko vika tuossa uudemmassa puhelimessa (jos SIM-kortti toimii toisessa) tai onko SIM-kortti rikki.

Pahinta tuossa on, että mitään ilmoitusta (äänimerkkiä tai muuta) ei tule jos kännyssä sellainen häikkä että matkapuhelin putoaa verkosta. Kaikenmaailman turhia ilmoituksia saa kyllä päälle. Mutta ei tätä asiakkaille tärkeintä.
Puhelin on Nokia Lumia 920.

Mikäli vika olisi SIM-kortin kosketushäiriöstä, niin luulisi että vika ei korjaantuisi kännyn uudelleenkäynnistämiselläkään. Tai että se putoaisi verkosta kohta uudelleen.
Tämä oli kuitenkin eka kerta ikinä, kun näin tapahtuu. Ja nyttemmin on pysynyt toistaiseksi (täytynee koputtaa puuta).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Tämä on normaalia.

Itsellä ollut kännyt siiitä asti, kun ensimmäinen hieman yli 400 grammainen takin taskuun mahtuva tuli tehtaasta ulos. (about 25 vuotta.)

NMT aikaan piti soitella operaattorille aika ajoin ja kertoa missä päin Suomea oli, jotta puhelut toimivat. Pelkkä virtabuutti ei auttanut. joskus putosi verkosta muutenkin ja silloin auttoi virtabuutti, puhelimesta johtuvaa tuo varmaankin.

GSM aikaan pitää aina silloin tällöin tsekata, että onko verkko päällä ja käytänössä kerta viikossa ainakin sammuttaa ja käynnistää luuri, jos aikoo olla varma, että soitot ja tekstarit yms toimivat. Muutamaan kerrtaan on kaikki muu toiminut, mutta ei ole kyennyt tekstiviestejä vastaanottamaan. virtabuutti auttanut. Samoin yleensä siihen, että pudonnut kokonaan verkosta.

Eli vaikka kuinka haluaisi, että nämä tekniset värkit toimisivat kuin se vr:n mekaaninen reikäklosetti, niin ei nää aina pelaa!

Pakko hieman kutkutella niitä ja herätellä henkiin. Elämä vain on sellaista.

Osallistu keskusteluun