Kysymys

Viikon off-topic (06/2014)

  • 3 helmikuu 2014
  • 3 kommenttia
  • 3233 katselukerrat

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Tervetuloa Palstan viralliseen off-topic -keskusteluun!

Tänne sopii keskustelu niin ruuasta, säästä, harrastuksista kuin alennusmyynneistäkin - Palstan yleisiä sääntöjä noudattaen. Keskustelua ei ole pakko seurata eikä tähän ole pakko ottaa osaa, pidetään off-topicin henki hyvänä ja asiattomuudet poissa, ei pahoiteta kenenkään mieltä! Off-topic -keskustelu on auki aina viikon kerrallaan, avataan siis keskustelun jatkuessa aina uudelle viikolle uusi ketju.

 

NYKYAJAN PUHELIMET

Kaikki uudet puhelinmallit ovat käsittääkseni poikkeuksetta kosketusnäytöllisiä puhelimia. Ei ole enää qwerty-näppäimistöä, tai muita "ylimääräisiä" näppäimiä. Onko tämä sitten hyvä vai huono asia, sen jokainen päättäköön itse. Minusta tässä on sekä hyvä, että huono puoli. Kosketusnäyttö on ihan kiva ja se toimii parhaimmillaan hyvin. Sitten on niitä, jotka eivät toimi niin hyvin.

Itse olen kenties ajastani jäljessä, kun käytän Nokian E7 -mallia vielä. Siinä kuitenkin on tuo täysimittainen qwerty-näppäimistö, jota ilman en tulisi toimeen. Näppäimistö on korvaamaton varsinkin tekstiviestejä tai sähköposteja kirjoitellessa. Olen toki yrittänyt pelkällä kosketusnäytöllä, mutta tuloksena on runsaasti kirjoitusvirheitä ja epäselviä lauseita. Ei siis minua varten. Kumpa joku laitevalmistaja tekisi vielä minun ilokseni puhelinmallin, josta löytyisi tuo qwerty-näppis. Vaikka samantyylinen, kääntyvä näppis kuin E7:ssakin on, tai sitten muunlainen. Olisi kuitenkin mukavaa, jos kunnon näppäimistäkin pitäviä muistettaisiin jotenkin :)

Herättääkö tämä tunteita tai ajatuksia?

3 kommenttia

Kyllä sitä vielä onneksi on niitä  normaaleja näppäinpuhelimia, joiden käyttöön ei tarvitse hankkia puhelinhanskoja. Ja ne kaksitoista näpäintäkin riittävät minulle.;)
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Kyllä sellaisella puhelimella kysyntää olisi, jossa olisi "mekaaninen" qwerty-näppäimistö ja 4-5":n kosketusnäyttö samassa järkevän kokoisessa ja painoisessa paketissa. 
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Mielestäni sä et haikaile turhia. Elän itekin menneisyydessä. Mulla on tällä hetkellä aktiivikäytössä ainoastaan qwerty-näppäimistöllisiä luureja: E7, E6 ja E72. Käytin välillä myös täysin kosketusnäytöllistä kapulaa, mutta virheiden määrä suhteessa tuotettuun tekstiin sai minut aina palaamaan takaisin oikeaan näppäinpuhelimeen. Pelkkä haptinen palaute lasipinnalta ei riitä.

Voisin heti vaihtaa luurin uudempaan, jos saatavilla olisi aitoja qwerty-näppäimistöllisiä kapuloita. Niissä pitää olla myös ääkköset suoraan, eikä jonkun toisen napin takana.. Kanadalainen laitevalmistaja on ilmeisesti palaamassa takaisin qwerty-näppäimistöllisiin kapuloihin harharetkensä jälkeen. Jollaluuriakin voisin harkita, jos joku kolmas osapuoli tekisi siihen näppäimistöllisen toisen puolen.

Osallistu keskusteluun