Kysymys

Viikon off-topic ( 21 / 2014 )

  • 19 toukokuu 2014
  • 6 kommenttia
  • 1517 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tervetuloa Palstan viralliseen off-topic -keskusteluun!

Tänne sopii keskustelu niin ruuasta, säästä, harrastuksista kuin alennusmyynneistäkin - Palstan yleisiä sääntöjä noudattaen. Keskustelua ei ole pakko seurata eikä tähän ole pakko ottaa osaa, pidetään off-topicin henki hyvänä ja asiattomuudet poissa, ei pahoiteta kenenkään mieltä! Off-topic -keskustelu on auki aina viikon kerrallaan, avataan siis keskustelun jatkuessa aina uudelle viikolle uusi ketju.

 


Viime viikolla juteltiin saunoista ja kuumissa tunnelmissa ajattelin jatkoa. Nyt kun helteet alkaneet pikkuhiljaa Suomessa ja olo tuntuu välillä kuin olisi saunassa niin mites palstalaiset on hoitaneet ilmastoinnit kotona tai muualla esim. autossa? Tarviiko ilmastointia ollenkaan?

Omalla kohdalla huolsin auton ilmastoinnin juuri ja olihan se mukavaa kun viileätä ilmaa alkoi tulemaan lähes heti kun mittari autoon tullessa näytti yli +30 sisällä. Asuntoonkin pitäisi harkita joko halvempaa tai kalliimpaa viritelmää, että saisi helpotusta kesäksi. Minkälaisia kokemuksia on ilmastoinneista?

6 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Autossa on toimiva ilmastointi ja sen suhteen ei ongelmaa.

Kotona ilmastointi puuttuu, kerrostalossa ei niinvain asennella ilmalämpöpumppua kun ulkoyksikön sijoitus on suuri ongelma.

Siirrettävistä ilmastointikoneista ei ole mihinkään, siis näistä joissa kuuma ilma johdetaan letkulla pihalle. Muutamaa olen kokeillut ja todennut huonoiksi.
Onko aivan pakko jokaiseen mahdolliseen paikkaan  toistaa omaa kantaa 4G-liittymän heikkoudesta  yleisenä totuutena?

Kyllä se toimii varmaan useimmilla varsin hyvin.

Jos itse ei siitä pidä, niin se on sitten oma asia.
Kyllä tuo edellä oleva viesti on tänne kuuluva eikä sitä enää tarvitse siirtää.:smileyangry:

Siinähän viittaan useampaan ketjuun.

Riittää, että joku edes ymmärtää mistä on kyse.

Nämä off-topic-ketjuthan ovat sekalaista off-topicia varten.;)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
antero kirjoitti:
Riittää, että joku edes ymmärtää mistä on kyse.

Got the clue :)
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Onko kellään käytössä ip-kameroita? Itse hommasin muutaman wanscam kameran, muuten toimii kuin unelma, mutta aina kun kuva vaihtuu yötilaan niin alkaa hälytyksiä tulemaan taukoamatta siihen asti kunnes aamuyöllä vaihtuu taas päivätilaan. Asetuksista en ole löytänyt mitään erikoista. Auttakaa miestä mäessä 😃
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Sydeemi kirjoitti:
VilkkuvaMajakka kirjoitti:
Onko kellään käytössä ip-kameroita? Itse hommasin muutaman wanscam kameran, muuten toimii kuin unelma, mutta aina kun kuva vaihtuu yötilaan niin alkaa hälytyksiä tulemaan taukoamatta siihen asti kunnes aamuyöllä vaihtuu taas päivätilaan. Asetuksista en ole löytänyt mitään erikoista. Auttakaa miestä mäessä :D

Kuvan analysointiin perustuva liiketunnistus on kaikissa IP-kameroissa aika kelvotonta. Vastaavista vääristä hälytyksistä pääsee eroon vain, jos kamerassa on PIR tai mahdollista käyttää ulkoista PIRiä. Toinen vaihtoehto on ostaa Blue Iris. Siinä on erinomainen ja monipuolisesti säädettävä liiketunnistus (ehkä parasta mitä planeetalta löytyy) ja muiltakin ominaisuuksiltaan pesee kaikki vastaavat, jopa 20x kalliimmat.  No on siinä yksi huono puoli, useamman multi Mpix kameran systeemissä vaatii aika paljon prosessoritehoa, mutta muutaman VGA- tai 720p-kameran systeemillä toimii vaikka jollain 2 gigan Celeronilla.

:)Ei ole tarkoitus viisastella eikä sinun ole pakko vastata, mutta miksi hommasit Wanscameja? Itsellä on tuollaisia 3Mpix kameroita ja vähän muitakin muutama. Kuvan laatu on hämmästyttävän erinomainen, ainakin foSCAMeihin verrattuna. FoSCAMin tehtaan tuotantoa ja samaa tekniikkaa nuo Wanscamitkin ovat.

Firmalle oli ostettu noita ja sain niistä muutaman, oliko jotain 80 euron kameroita. Malli JW0008. No, pitää varmaan ottaa sähköposti-ilmoitus pois käytöstä ja ajaa 24/7 tallennuksena kiintolevylle. Maileja tulee 30 sekunnin välein, kun kamerat siirtyvät yötilaan eli vähän hankalaa 😃

Osallistu keskusteluun