Kysymys

Viikon off-topic (40)

  • 30 syyskuu 2013
  • 15 kommenttia
  • 2331 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
  • Entinen elisalainen
  • 1019 kommenttia
Tervetuloa Palstan viralliseen off-topic -keskusteluun!

 
Tänne sopii keskustelu niin ruuasta, säästä, harrastuksista kuin alennusmyynneistäkin - Palstan yleisiä sääntöjä noudattaen. Keskustelua ei ole pakko seurata eikä tähän ole pakko ottaa osaa, pidetään off-topicin henki hyvänä ja asiattomuudet poissa, ei pahoiteta kenenkään mieltä! Off-topic -keskustelu on auki aina viikon kerrallaan, avataan siis keskustelun jatkuessa aina uudelle viikolle uusi ketju.

Lyhyestä virsi kaunis, kun se nyt (viimeinkin/joko se nyt?) näyttäisi olevan tulossa.
TALVI: KYLLÄ / EI ja miksi niin?

Olin siis tuossa mökillä viikonloppuna, ja sunnuntaina lähtöä tehdessä alkoi satamaan lunta. Onneksi paistoi aurinko samaan aikaan, ei ollut ensireaktio niin kamala.

Onneksi on lämmin koti ja tuore telkkari ja lainassa PS3 ja Grand Theft Autot IV ja V pelaamatta. Pitäisi riittää hetkeksi tekemistä pimeille talvi-illoille.

15 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Legendaarista taloyhtiöelämää, kuvat by me :)

https://www.dropbox.com/sh/rirv6b5lswj5hku/9PGCjyiydw

Saa jakaa!
Käyttäjätaso 5
Kyllähän tuo talvi on tervetullut. Tänään lounastauolla vähän taisi sataa jotain lumenkaltaista, joka suli samantien pois. Voisi kyllä vielä hetken olla lämpöstä ja kuivaa, jos ehtisi käydä kerran tai kaksi heittelemässä frisbeegolfia :)

GTA V itsenkin kiinnostaa, mutta PC-versiota odotellessa....joskus sitten keväällä. Uusi konekkin tuli jo hommattua odottelemaan GTA:ta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mä en talvesta niin tiä, vastahan tää syksy alkoi!

Nautitaan siitä ensin 😉
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Ihanaa rakastan syksyä, oon oikein syksy ihminen! Talvesta en kyllä niin välitä!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Olispas jo kevät. Pimeetä, vesisadetta ja kylmää odotettavissa, yäk
Käyttäjätaso 1
Talvella on kylmä ei hyvä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
jellona37n kirjoitti:
Ihanaa rakastan syksyä, oon oikein syksy ihminen! Talvesta en kyllä niin välitä!

Meitä on sitten kaksi. Mutta mitenkäs muut vuodenajat? Minua ei kesä juuri kiinnosta.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Hyvis kirjoitti:

jellona37n kirjoitti:

Ihanaa rakastan syksyä, oon oikein syksy ihminen! Talvesta en kyllä niin välitä!


Meitä on sitten kaksi. Mutta mitenkäs muut vuodenajat? Minua ei kesä juuri kiinnosta.


Kyllähän nyt kesä valitaan talvea vastaan ainakin sata kertaa sadasta. Ei kysymystäkään. :p
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Miltähän tuntuisi jos yksikin vuodenaika yhtäkkiä poistuisi normaalistan vuoden kerrosta, luulisin että aika monelle tulisi jonkin asteisia vieroitusoireita vaikka nyt sille tuntuu että syksy on  ikävä ja synkkä vuodenaika.

Voishan se olla eksoottista valittajista jos esim tänään kesähelteestä +30 astetta äkisti hypättäisiinkin aamulla talven -30 pakkasasteeseen,,,,,, valituksia varmaan tulisi,, niin luulen...:)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Olen muuten monta kertaa pohtinut ja kysellyt, että miksi ihmisiä edes on täällä kylmässä. Täällä keskisessä Suomessa ja tästä pohjoiseen ei ole mitään järkeä ainakaan viljellä maata eikä metsää. Heinääkin tulee Varsinais-Suomessa parhaimmillaan kolme satoa kesässä ja pohjoisessa hätäisesti kaksi. Tottahan toki eläinten kasvatus onnistuu täällä.

Maanviljelys Skånessa ja Tanskassa, kuten myös entisen Viipurin läänin alueella, se se vasta tehokasta on. Oi niitä mahtavia olosuhteita.

Suomessa työtä on pääasiassa Etelä-Suomessa. Miksi ihmeessä pitää yrittää kansoittaa asukkailla koko maa? Järjestetään tänne vaikka safareita, metsästysretkiä. Hirviä, peuroja, taveja, metsoja, poroja, rusakoita ja tietysti myös hylkeitä. Nykyisellään eläinten kuljetus on niin nopeaa, että teurastamot voi keskittää suuriin yksiköihin. Turha myös kyykkiä metsässä poimimassa marjoja palkatta. Palkataan marjanpoimijoita.

Tällaisia mietteitä. Osa on hankala järjestää kovin nopeasti, mutta..... asioita kannatta aina aika ajoin miettiä.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Kyllähän sitä joka syksy tulee miettineeksi, että ei se nyt niin suuri ihme ole että suomalaiset on niin itsepäistä kansaa. Miettikääpä niitä meidän esi-isiä jotka tänne on Afrikan savanneilta (tai mistä nyt ovatkaan) ekan kerran tulleet.

Silloin kun oli sapelihammastiikereitä.

Ookoo, kesällä on tultu, linnut laulaa ja hopeakylkiset esi-koivut on huojuneet tuulessa. Ihan kiva. Mutta sitten tulee talvi. Miinus kolmeakymmentä alkaa pukkaamaan, ja esi-isä tappaa muutaman mammutin lisää että saa turkkia niskaansa. Ei voi talvella lähteä mihinkään, hytistään siellä luolassa nuotion ympärillä, jos nyt on vielä tajuttu miten tuli tehdään.

Mitä tekee esi-isä seuraavana keväänä? EI LÄHDE MINNEKÄÄN, niin. Kyllä ne on ollu ihan tajuttoman tyhmiä. Luulisi terveen ihmismielen tajuavan että "Ei hitsiläinen, ei tässä talvessa ole mitään järkeä, lähdetään takaisin etelään, siellä oli lämmintä, ja muutakin syömistä kuin puolukoita."

Mutta EI, eihän se käy, kun kerran jo tultiin. Eikä se ensi talvi välttämättä niin kylmä ole. Kuulkaa ON SE, menkää nyt jo herranjestas lämpöiseen takaisin. Ja tätä on jatkunut kymmenen tuhatta vuotta vai miten pitkään?

Kovapäistä jengiä ollaan, noiden jälkeläiset.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
En välitä kesästä minäkään, kevät on ihanaa aikaa!!:)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Elisa irtisanoo tai ulkoistaa: http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288606722433.html
Käyttäjätaso 3
Tämä ei ole yllätys. Onhan tässä ollut isoja yrityskauppoja ja osakkeen hintakin vähän noussut, niin nyt on aika suosia sijoittajia yms.
Käyttäjätaso 3
Tämän viikon off-topic löytyy täältä: http://yhteiso.elisa.fi/t5/Yleinen-keskustelu/Viikon-off-topic-41/m-p/311705

Osallistu keskusteluun