Kysymys

YLEn kanavat katoavat

  • 30 marraskuu 2008
  • 7 kommenttia
  • 2035 katselukerrat

Ongelmani on sellainen, että YLEn kanavat "katoavat". Kun haen kanavat uudestaan, ne toimivat hetken (parista päivästä pariin viikkoon), kunnes taas boksi ilmoittaa että "kanava ei saatavilla" ja joudun hakemaan kanavat uudestaan. Todella rasittava feature, kahden kuukauden sisään nyt kuudetta kertaa haen kanavia... Onko muilla esiintynyt vastaavaa? Onko tähän jotain korjausohjetta tarjolla?

Ja niin, boksini on kaapelimallia... Turun kaapeli-tv:n alueella olen, vika saattaa olla verkossakin, silloin samaa luulis esiintyvän muillakin kuin saunavisioboksilla...

7 kommenttia

Turussa minäkin - äsken kävi ekaa kertaa niin, että kanavapujotellessani yhtä-äkkiä olivat Ylen kanavat poissa, ensin toimivat, mutta sitten dignostiikassa ilmoitus "tarkista signaali". Kuten tavallista bootti (virtajohdon irrotus) auttoi tuohonkin vaivaan. Kyllä tässä kaapelimalliboksissakin saisi olla oma virtakytkimensä tai boottinappi etulevyssä. Vähintään kerran viikossa (monesti useamminkin) joutuu nyt kaapin taakse virtajohtoa nykimään. Olen jo harkinnut sellaisen kauko-ohjaimella toimivan jatkojohdonkin hankkimista bootteja varten. Ja jos hiukankin tästä vielä lihon jää telkku katsomatta kun en mahdu kaapin ja seinän väliin!
Ja taas katosi kanavat. Pitää koittaa tuota virtajohdon irroittamista, mutta kovin on suolesta tuollainen toiminta silti. Toivottavasti tähänkin saadaan joskus parannusta...

Edit: Eipä auttanut virtajohtobootti, edelleen ilmoittaa että "Kanava ei saatavilla". Ei taida auttaa muu kuin uudelleenviritys, jotta voisi huomenna taas todeta kanavien kadonneen...  ???
Täällä on samaa vikaa havaittavissa.
Soneran kaapelissa olen.
Lisäksi boksin virtajohtoa joutuu nykimään irti kohtuullisen usein jumiutumisen vuoksi.
Ei ihan valmis tuote vielä.
Minulla on myös aivan sama vika, YLEn kanavat katoavat. Ei auta kuin kanavien uudelleen viritys. Virtajohdon nykiminen ei auta ongelmaan.

Minulla ongelma taisi alkaa kun Turun kaapeliverkossa YLEn kanavien paikka vaihtui eri taajuudelle. Uudelleen virityksen jälkeen toimii 1 vrk -2 viikkoa. Sen jälkeen taas kanavat kadoksissa ja uudelleen virittämällä toimii hyvin. Signaalissa ei ongelmia.
Täällä Hämeenlinnassakin hävisivät ylen kanavat. Ei auta virtajohdon nykiminen eli buuttaus eikä kanavien uudelleen haku PRK.

Täällä Hämeenlinnassakin hävisivät ylen kanavat. Ei auta virtajohdon nykiminen eli buuttaus eikä kanavien uudelleen haku PRK.


Eipä näy vieläkään ylen kanavia ..... (käytössä kaapeliboksi) eli kohta kuukauden ylen kanavat poissa. Saunalahdellekkin laitoin vikailmoituksen 7.1.-09  sähköpostitse, mutta eipä ne taida siellä paljoa niitä lukea, kun ei ole mitään vastausta kuullunut. Virtapiuhaa olen irroitellut ja kanavat hakenut monta kertaa, mutta ei  vain ylen kanavat näy. Eipä taida kellään muullakaan mitään kikka kolmosta tuohon ongelmaa olla ??!
Mulla oli vastaavia ongelmia, sijainti Helsinki ja Welhon kaapeliverkko sekä Saunavision kaapelilaite.

Sitten kokeilin piruuttani ja kytkin Saunaboksin toiseen antenniliittimeen kuin missä se ennen oli ja kas, sen jälkeen ei ole kanavat katoilleet. Vaikuttaisi, että Ylen kanavanippu on kovin herkkä kaapelissa mahdollisesti oleviin häiriöihin - kannattaa siis tarkistella tuo kaapelointi vaikka se hullulta kuulostaakin, niin näiden digilaitteiden kanssa se viimeinen metri voi joskus olla kriittisin osuus.

Osallistu keskusteluun