Vastattu

2,4G toimii 5G ei


Ei ehdota 5G yhteyttä ollenkaan, antaa listaan vain tuon 2,4
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 17 April 2018, 16:58

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

16 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Hei sakkolappu ja tervetuloa Palstalle.

Mikäli 5GHz -verkko ei näy tietokoneen / tabletin / puhelimen verkkolistauksessa, viittaa "ongelma" todennäköisesti siihen, että kyseinen päätelaite ei tue 5GHz -taajuutta lainkaan. Vaikka modeemissa olisi 5GHz -taajuus päällä ja käytettävissä, tulee myös päätelaitteen verkkokortin tms. tukea kyseistä taajuutta.

Mikäli päätelaitteista 5GHz -tuki löytyy ja modeemissakin tämä taajuus on olemassa, on vika todennäköisesti modeemissa itsessään tai sen asetuksissa. Tässä tapauksessa voisi modeemin resetointi auttaa asiaan. Lisäksi kannattaa tarkistaa modeemin paikallishallinnasta, että taajuus on varmasti myös käytössä.

Koska et kertonut käytettävistä päätelaitteista (tietokone, tablet, puhelin tms.) yhtään mitään, etkä myöskään sen enempää käytössä olevasta modeemista, mitään tarkempia neuvoja ja vinkkejä on mahdoton antaa. Meikäläisellä kun ei kristallipallossa ole edelleenkään toimivia paristoja.
Laite on kannettava tietokone Samsung
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Laite on kannettava tietokone Samsung

Tarkka malli? Koneen ikä?

Samsungilla on kymmeniä, satoja vaiko ihan tuhansia eri malleja kannettavissa tietokoneissa.

Ja se modeemin merkki ja malli oli?
Samsung pc vuodelta 2012
NP305VA-T02SE
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18
Näkyykö 5Ghz verkko muilla laitteilla? Esimerkiksi vuoden-pari vanhoissa älypuhelimissa taitaa olla järjestään kaikissa myös kyseinen tuki. Jos muilla laitteilla verkko löytyy, ei Samsungin kannettavasi vain sitä tue. Jos muillakaan laitteilla ei 5Ghz löydy, on vika modeemissa tai sen asetuksissa. Modeemin malli tosiaan auttaisi kovasti tämän selvittämisessä. 🙂
Ok kiitos
Huawei hg635
Käyttäjätaso 7
Samsung pc vuodelta 2012
NP305VA-T02SE


edit. ensimmäinen yritys linkittyi sittenkin eri koneeseen, jos tuo mallinimi on oikein kirjoitettu.

Mutta sen verran vanha kone, että todennäköisesti ei tunne 5 GHz verkkoa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18
Huawei hg635

Modeemisi siis tukee 5Ghz verkkoa.

Oliko sinulla jokin erityinen syy, minkä takia juuri tuon 5Ghz verkon haluaisit käyttöön? Onko 2,4Ghz kenties ruuhkainen, vai mistä on kyse?
Kokeilin paranisiko kuvanlaatu Ruutu palvelussa. Tabletti löysi 5G verkon joten vika tietokoneessa
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Kokeilin paranisiko kuvanlaatu Ruutu palvelussa. Tabletti löysi 5G verkon joten vika tietokoneessa

Ei tietokoneessa ole vikaa. Se on vain sen verran iäkäs, ettei siinä oleva tekniikka vielä tunne koko 5GHz -verkkoa ja tästä syystä kone ei sitä löydä.
Ok voiskohan sitä päivittää??
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Kyllä. Hankkimalla USB -väylään tulevan WLAN -tikun, joka tukee 5GHz taajuutta. Hintaa tällaisella on muutama kymppi.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13
... ja kytkemällä se sisäinen Wlan sitten pois toiminnasta. Siitä voi sitten saada taas "mielenkiintoisia" efekteja, jos koneessa on kaksi "toimivaan" verkkoyhteyttä yhtäaikaa päällä.

Toinen kysymys on miksi tarvitset 5Ghz taajuuttaa. Vaikka sillä teoriassa saa vähän enemmän nopeutta, niin nopeutuminen tapahtuu vain modeemin ja koneen välillä. Nettiin mennessä se pullonkaula onkin sitten modeemin ja operaattorin DLAM:n välinen kuparilanka. Jos siitä menee läpi vaikka vain 30Mbit/s niin on ihan turhan viritellä nopeampaa 5Ghz- taajuttta käyttöön. Asia erikseen on sitten, jos naapurien Wlan-verkot täyttävät ja häiritsevät 2,4Ghz- taajuutta. Silloin 5Ghz- taajuuden käyttöönotto voi olla järkevää.

Se, että onko pullonkaula tukkoinen 2,4Ghz- taajuus voidaan selvittää kännykällä. Vaikka Wifi Analyzer- nimisellä ohjelmalla (löytyy ainakin Google Play- sovelluskaupasta). .. Ja jos tietyt taajuudet ovat täynnä voi Wlan- kanavaa muutta vähämmen ruukaiselle taajuudelle Wlan- tukiasemasta.

T: Tuokki
Käyttäjätaso 7
Toinen kysymys on miksi tarvitset 5Ghz taajuuttaa. Vaikka sillä teoriassa saa vähän enemmän nopeutta, niin nopeutuminen tapahtuu vain modeemin ja koneen välillä. Nettiin mennessä se pullonkaula onkin sitten modeemin ja operaattorin DLAM:n välinen kuparilanka. Jos siitä menee läpi vaikka vain 30Mbit/s niin on ihan turhan viritellä nopeampaa 5Ghz- taajuttta käyttöön. Asia erikseen on sitten, jos naapurien Wlan-verkot täyttävät ja häiritsevät 2,4Ghz- taajuutta. Silloin 5Ghz- taajuuden käyttöönotto voi olla järkevää. T: Tuokki

Tuo teoria pätee vain laitteiden ja netin välisessä tiedonsiirrossa. Ihmisillä on kuitenkin yleensä useita laitteita samassa kotiverkossa (ainakin meillä) ja myös niiden välillä siirretään tietoja , jolloin se "sisäinen" siirto nopeutuu. Ei meillä ainakaan tietoja laitteesta toiseen siirrellä esim. USB-tikuilla , vaan LAN/WLAN:in kautta.

PS. Myös aika monella on ns. "kotipalvelimia" , joihin varastoidaan mediaa ja muuta tietoa ja niitä sitten käytetään useilla laitteilla samanaikaisesti. Silloin sen kotiverkon siirtokapasiteetti on aika ratkaisevassa osassa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

PS. Myös aika monella on ns. "kotipalvelimia" , joihin varastoidaan mediaa ja muuta tietoa ja niitä sitten käytetään useilla laitteilla samanaikaisesti. Silloin sen kotiverkon siirtokapasiteetti on aika ratkaisevassa osassa.


Olet oikeassa. Katson ehkä netin nopeuden kanalta "eri lasien läpi". Kotipalvelimista olen luopunut 2-3 vuotta sitten. Suurin osa tallenteista on minulle netin "pilvipalveluissa". TV:n sun muut kaistaa vaativat ovat kiinni ethernet johdoilla 1Gbit/s hallitussa kytkimessä. Jossa on eri Vlan- verkot käytön mukaan kuten LAN (secure), LAN, DMZ jne.. Kytkimessä on kiinnin myös erillinen palomuuri, jonka "edessä" on kuitupääte (Internet).

Käytän (jos en päivittäin) niin viikoittain ethernet- paalelia (kannettavan kanssa), jos haluan siirrellä jotain nopeasti. Pelkästään nettiä käytän sitten langattoman ylitse.

Pointti ole se, että jos netti on hidas niin hyvä/nopea Wifi ei tilannetta siltä osin paranna. Toki voi parantaa kodin sisäissa siirroissa (jos on kotipalvelimia ja/tai NASseja).

T: Tuokki