Vastattu

4G MMS-ongelma, Lumia 930

 • 10 lokakuu 2014
 • 12 kommenttia
 • 5041 katselukerrat

Hankin kesällä tuoreeltaan Lumia 930:n ja siihen pienemmän kokoisen SIM-kortin, tätä mallia "uusi" jonka kanssa lienee ollut ongelmia laajemminkin. Sen jälkeen 4G:llä MMS:t eivät ole toimineet, taitaa samoin olla myös kun yritän lähettää SMS:n usealle vastaanottajalle.

Olen asioinut Elisan liikkeessa aiheesta kolme kertaa - joka kerta ongelman ratkaisu on edennyt - ja kysynyt apua Oma Saunalahdelta kahdesti - "käytä maksullista OmaGuru-palvelua".

Eli, MMS-viestien lähettäminen tai vastaanotto 4G-verkossa ei toimi. Asettamalla itse verkon 3G tai palvelun ollessa alle 4G viestit toimivat normaalisti. Ongelma alkoi SIM-kortin vaihdon yhteydessä, 4G-palvelu oli tilattuna jo edellisellä SIM:llä ja silloin kaikki toimi.

Viimeisen käynnin jälkeen 8.8. sain tekstiviestinä Elisalta / Saunalahdelta vikatunnisteen 17971011. Saisinko tätä kautta yhteyden Saunalahdella johonkin, kuka osaisi kertoa ongelman ratkaisun statuksen? Ajatus jälleen uudesta käynnistä ja jonottamisesta liikkeessä ei houkuta, ja maksulliseen palveluun en oikein tällaisessa tilanteessa haluaisi ottaa yhteyttä.

Miten muilla, onko kenelläkään muulla ollut ongelmia MMS:ien kanssa 4G:ssä ja nano-SIM-korteilla?

Jouko
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Spaideri 29 kesäkuu 2015, 12:50

 • tein muutaman valikoidun tempun liittymillenne, nyt pitäisi toimia MMS:n 4g-verkossa 🙂
 • Katso alkuperäinen viesti

  12 kommenttia

  Aivan vastaava ongelma myös minulla. On se käsittämätöntä, jos pitää soittaa maksulliseen palveluun, että saa ongelmatilanteen ratkaistua...
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • Katsoin asiaasi ja todennäköisesti ja toivottavasti löysin ongelman syyn. Korjasin sen liittymälle ja laitoin sinulle viestiä sen tiimoilta kännykkään. Kännykkä vaatii yhden uudelleenkäynnistämisen että verkko siinä toimii normaalisti. Voitko kokeilla lähetystä kun kerkiät perään. Jos ongelmaa on vielä niin ilmoitathan siitäkin.
 • Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • Ajoin saman korjauksen sinun liittymällesi ja kaikenjärjen mukaan nyt pitäisi toimia multimediaviestit myös 4G verkossa ollessa. Kokeilehan kun kerkiät.
 • Urhokas kirjoitti:
  @laamanni Ajoin saman korjauksen sinun liittymällesi ja kaikenjärjen mukaan nyt pitäisi toimia multimediaviestit myös 4G verkossa ollessa. Kokeilehan kun kerkiät.

  Nyt toimii mms-viestit 4G-verkossa, thanks 🙂
  Vaikuttaa toimivan, kiitokset! Tämä oli yllättävän harmillinen ongelma ja vaati paljon aikaa selvityttää - mutta lopussa kaikki hyvin.

  Jouko
  JoukoN kirjoitti:
  Vaikuttaa toimivan, kiitokset! Tämä oli yllättävän harmillinen ongelma ja vaati paljon aikaa selvityttää - mutta lopussa kaikki hyvin.

  Jouko

  Onko tosiaan niin, että jokaisen yksittäisen asiakkaan täytyy tehdä tämä sama selvittely?

  Eikö tähän ole mitään keinoa, jolla Saunalahti/Elisa voisi tämän hoitaa omalta taholtaan kuntoon?

  Ainakin pitäisi hyvittää kunnolla jokaista, jolla tämä ongelma on ja joka joutuu selvittämään Saunalahden aiheuttamaa sotkua.

  Mitenkäs olisi tuo Omagurun minuuttihinta hytvitysperusteena.;)
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +1
  Monikohan soittaa Omaguruun kuten aspassa neuvottu ja maksaa itse operaattorin mokasta ?
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Selvitän tänään jos saataisiin kaikille tämä 4G:ssä multimediaviestit korjautumaan massapäivityksellä. Koskee ainakin yksittäisiä liittymiä joissa ollut liittymätyypin vaihdosta ja yleensä myös sim kortti sitten päivittynyt uudenmalliseen jossakin vaiheessa.
  Minulla tuntuu olevan sama ongelma mms-viestien kanssa. Tosin puhelimena galaxy s5
  Sama vika ja puhelimena samsung s6. Mms ei vastaanota/lähetä lte verkossa. Perus 3g:ssä toimii moitteetta
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • tein muutaman valikoidun tempun liittymillenne, nyt pitäisi toimia MMS:n 4g-verkossa 🙂
 • Nyt rokkaa mms myös 4g verkossa. Kiitos!!

  Osallistu keskusteluun