Vastattu

Alkaako LUMIA 630 olla tiensä päässä?

  • 29 toukokuu 2019
  • 2 kommenttia
  • 957 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 855 kommenttia
Mielenkiintoinen ongelma alkoi muutama päivä sitten vaimon (LUMIA 630) ja minun (NOKIA 6) välisessä puhelinliikenteessä. Aikaisemmin ei vaimolla ollut ongelmia soittaessaan minulle, mutta nyt on alkanut antaa hänen soittoyrityksiinsä ilmoituksen, että numeroni olisi varattu. Ja kun se ei ole varattu, on pöydällä tai taskussa ja pidän tiukasti silmällä, ettei kukaan sillä soita tai edes näpelöi.
Toisinaan muutaman yrityksen jälkeen taas sattuu yhdistämään. Ja tekstiviestit toimivat ongelmitta.

Muilta soittajilta kyllä soitot minulle onnistuvat ongelmitta.

Olen käynnistänyt puhelimet uudelleen, tarkistanut estolistat, yms., yms. En ole löytänyt tilanteelle mitään syytä.

Päähäni on alkanut hiipiä ajatus, että LUMIA 630 alkaisi olla tiensä päässä? Sitä ei edes enää taideta päivitelläkään eikä ehkä enää huoltoakaan ole saatavissa. Saattaisi mahdollisen huollon hinnalla saada uudet toimivan puhelimenkin. Olen toki tästä mahdollisuudesta vihjaillut jo pitkään, mutta …..

Onko tällainen tilanne kenellekään yhteisön jäsenelle tuttu?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Jopeti 29 toukokuu 2019, 10:35

Vikaa voisi rajailla vielä, kokeilemalla vaimon SIM-korttia johonkin toiseen puhelimeen ja sen jälkeen yrittäisi soittaa sinulle 🙂Mikäli kyseistä ongelmaa esiintyy ihan kaikissa paikoissa, eipä vika oikeen verkkoonkaan voi jäädä.
Katso alkuperäinen viesti

2 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Vikaa voisi rajailla vielä, kokeilemalla vaimon SIM-korttia johonkin toiseen puhelimeen ja sen jälkeen yrittäisi soittaa sinulle 🙂Mikäli kyseistä ongelmaa esiintyy ihan kaikissa paikoissa, eipä vika oikeen verkkoonkaan voi jäädä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
No eipä tuo LUMIA 630 ollut syyllinen tilanteeseen. Kyse oli itse asiassa aivan yksinkertaisesta asiasta. Kun ajattelee, että tekstiviesti tulivat läpi, mutta soitot eivät, niin kaipa tuleville soitoille sitten tapahtuu jotain puhelimessani. Ja toden totta, puhelimessani oli vaimon numerosta tuleville puheluille mennyt - en tiedä, milloin ja miten - ohjaus puhelinvastaajaan, jollaista ei minulla ole käytössä. Ja kun tuon poisti, vaimon ääni kuului kirkkaana luurista.

Puhelimessani vaimon numeron "piste-tiedoissa" seisoo tekstinä "Ohjaa suoraan vastaajaan". Itse kyllä käsittäisin tuon lauseen niin, että käytössä on tuo ohjaaminen vastaajaan. Mutta teksti tuossa muodossa tarkoittaa juuri päinvastaista, eli puhelu tulee läpi.

En ole aikaisemmin noita vaihtoehtoja edes tutkinut, mutta toisaalta, aivan mielenkiintoinen keino saada puhelin tuuttaaman soittajalle varattua... Eikös vain 😋...

Osallistu keskusteluun