Vastattu

F-Secure VPN + BBC iPlayer + Chromecast = ei toimi


Käyttäjätaso 3
  • Valmentaja
  • 138 kommenttia
Eli asensin tablettiin (Samsung Galaxy Tab3) F-Secure Freedome VPN:n ekä BBC:n iPlayerin jotta näkyisi brittikanavia telkussa. VPN:ssä ei paljoa konfiguroitavaa, kotiverkko laitettu Trusted Networkiksi. iPlayer näyttää hienosti ohjelman tabletin ruudulla, mutta kun yrittää castata ChromeCastille, niin pieleen menee. iPlayer näyttää että casting on päällä, mutta mediaa/toistettavaa ohjelmaa ei ole valittu. No, valitaan toinen ohjelma. Television ruudulle tulee ohjelman alkukuva, mutta iPlayerissä ei näy mitään, ja kun painelee Play-nappia, niin ohjelma ei lähde pyörimään. Ja heti kun castauksen lopettaa, niin ohjelmat näkyy hyvin. Siis siinä tabletin ruudulla.
Oisko kellään heittää vinkkiä miten tämän kombinaation saisi toimimaan?

edit. Ja kyllä, olen kokeillut myös siten että pistän ensin iPlayeristä ohjelman pyörimään ja sitten cast, mutta ei toimi. Ja tuossa iPlayerissä ei ole mitään asetuksia mitä muutella.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 11 April 2018, 10:50

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

14 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Oletko kokeillut ottaa Freedomen pois päältä? Vai vaatiiko tuo BBC:n soitin, että sen pitää olla päällä, jotta sisältöä voi katsella?
Käyttäjätaso 3
Vaatii tuon VPN:n että näkyy, britit sen verran maarajoitteisia... 😛
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Ongelma johtunee siitä, että chromecast ei streamaa tabletin kautta vaan suoraan verkosta eikä yhteys kulje tällöin vpn:n kautta.

E: Toki jos tabletissa on sim-kortti niin voit jakaa langattoman yhteyden siitä chromecastiin, jolloin yhteys kulkee tabletin kautta ja vpn on käytössä.
Käyttäjätaso 3
Tuntuu loogiselta selitykseltä kun tarkemmin miettii... Pittääpä alkaa miettimään ratkaisua tuohon. Onnistuisikohan jos pistäisi oman proxyn pystyyn ja siihen sitten VPN...

Edit: Tabletissa ei ole SIMmiä vaan käyttö on WiFin kautta

Edit2: Tai ottaisi vanhan puhelimen käyttöön, VPN siihen ja jakaisi netin sitä kautta. Ehkä helpompi niin
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Ongelma johtunee siitä, että chromecast ei streamaa tabletin kautta vaan suoraan verkosta eikä yhteys kulje tällöin vpn:n kautta.

E: Toki jos tabletissa on sim-kortti niin voit jakaa langattoman yhteyden siitä chromecastiin, jolloin yhteys kulkee tabletin kautta ja vpn on käytössä.


Täältä löytyikin näemmä tuota tukeva kommentti. Eli mikäli Chromecast on pelkästään langattomaan verkkoon kytketty, ei se kykene toistamaan sisältöä, koska Chromecastiin ei VPN -yhteyttä saa.

Eli yhteys pitää asettaa toistamaan sisältö suoraan sellaiselta laitteelta, jossa on VPN -yhteys olemassa. Vaihtoehtoisesti muut tätä vastaavat viritelmät voivat auttaa.
Käyttäjätaso 3
Case closed ja ongelma selvillä. Kiitokset avusta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23
Jos huushollista löytyy Windows tai Mac-tietokone, jossa Chrome-selain, niin siihen Freedomen asennus ja selaimeen avatun https://www.bbc.co.uk/iplayer tabin/välilehden lähetys Chromecastille.

Toki pienemmällä vaivalla liittää koneen suoraan telkkariin, jos se on läppäri ja omaa HDMI-liitännän.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
Olethan varmistanut, että Chromecast toimii muiden palveluiden kanssa ilman VPN:ää?

Etenkin, jos käytössä on kahden taajuuskaistan wlan-tukiasema 2,4 GHz ja 5 GHz, on mahdolista että wlan-tukiasema sössii lähiverkon sisäiset yhteydet. Sammuta tukiasemasta toinen taajuus ja kokeile, toimiiko yhteys silloin kun sekä Chromecast ja tabletti ovat varmasti samalla taajuuskaistalla.

Wlan-tukiasaseman mahdollinen client isolation asetus kannattaa kokeilla kytkeä pois päältä.

Mikäli ongelma ei poistu Freedomen eikä wlan-tukiaseman asetuksia, eipä tuohon ole oikein muuta ratkaisua kuin hankkia erillinen vpn-reititin ja hoitaa tunnelointi siellä. Tosin sitten menee myös vpn-palvelukin vaihtoon. Pikaisella haulla vaikutti siltä, että Freedome toimii vain F-Securen omalla sovelluksella.

Koska vpn-protokollia on useita, varmista ennen reitittimen hankkimista, että valitsemasi VPN-tarjoaja tukee harkitsemaasi reititintä.
Käyttäjätaso 3
Juu, ChromeCast toimii oikein hyvin. Pitää kaivaa jostain laatikonpohjalta vanha luuri, laittaa siihen vpn, netti jakoon ja käyttää sitä sitten televisin katseluun. Ongelmia tulee varmaan sitten kun haluaa katsoa Yle Areenasta jotain ja VPN toimii britteihin päin, varmaan tulee ilmoitus ettei voi katsoa muualla kuin Suomessa...
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Juu, kyllä tuon Yle Areenan kanssa on mielenkiintoinen ongelma. Yritin katsoa yhtä suomalaista ohjelmaa sekä pöytäkoneella että kannettavalla (Windows 10 ja F-Securen Freedome), sain virheilmoituksen "No KS where KS is required" ja ilmoitus katselupyynnön hylkäämisestä. Mitähän pahusta tuo englanninkielinen teksti tekee suomalaisen ohjelman ja Suomessa katsoa yrittävän tapauksessa? Ja mitä tarkoittaa tuo KS??? Kun pisti Freedomen pois päältä, niin toimi katselu ongelmitta. Yleltä sain vastauksen, että joissakin tapauksissa tuo F-Securen Freedome aiheuttaisi tuon tilanteen tulkitessaan jotain väärin ja asia on selvityksessä. Tuo Freedomen pois päältä otto oli myös Ylen vinkki - tosin sen voi olla koko joukossa Areenan ohjelmia katseltaessa päällä ja katselu toimii...

Ehkä tuossa on myös Windowsilla jokin rooli (tai sitten ei), sillä Areenan samoja ohjelmia pystyi katsomaan ilman mitään ongelmia sekä Samsung-tabletilla että NOKIA 6 -kännykällä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23
https://www.is.fi/digitoday/art-2000005588554.html

2.3.2018: Yle Areena ottaa tämän viikon aikana käyttöön tekniikan, joka estää osaa sisältöjä näkymästä vpn-yhteyden yli katseltaessa.

Yle Areenan palvelupäällikkö Kari Haakanan mukaan muutos johtuu siitä, että sisältöjen oikeuksienomistajat ovat lisänneet sisältöjensä lisensoinnin ehtoihin vaatimuksen VPN-katselun kieltämisestä. Samalla tavoin muun muassa Netflix on alkanut estää palvelunsa katselua vpn-yhteyksien kautta vuodesta 2016 alkaen.

Toisessa uutisessa 2017 marraskuulta luki puolestaan näin:

Yle Areena -katselupalvelua voi ensi vuoden huhtikuussa katsoa kaikkialla EU-alueella – ainakin jos vakituinen asuinpaikka on Suomi.

Aikaisintaan huhtikuun alussa EU-alueelle laajentuva palvelu vaatii Yle-tunnukset, eli käyttäjätunnuksen ja salasanan Yle Areenaan. Lisäksi palvelussa varmistetaan käyttäjän kotipaikka.

– Varmistaminen tehdään Suomi.fi-tunnistautumispalvelun kautta, jolla varmistetaan, että kotipaikka on Suomessa, kertoo strategiapäällikkö Jari Lahti Ylen Julkaisut-yksiköstä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
No niin. Enpä tiedä mikä korjasi edellä toteamani Yle Areena katseluongelman VPN päällä. Oliko seurausta tässä kirjoitusten välillä tulleista Windows-, yms. päivityksistä vai oliko YLE saanut asian selvitettyä.

Eli taas toimii Areenan katselu myös Windows-koneilla.

On se vaan hienoa 😛
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23
J... sain virheilmoituksen "No KS where KS is required" ja ilmoitus katselupyynnön hylkäämisestä. Mitähän pahusta tuo englanninkielinen teksti tekee suomalaisen ohjelman ja Suomessa katsoa yrittävän tapauksessa? Ja mitä tarkoittaa tuo KS??? Kun pisti Freedomen pois päältä, niin toimi katselu ongelmitta.

Tuolla oli kysytty samaa, että mitä tuo virheilmoitus tarkoittaa.

https://community.f-secure.com/t5/F-Secure/Mit%C3%A4-tarkoittaa-Areenassa-quot/td-p/105775
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
No niin, komento takaisin.

Näyttää toimivan koneen käynnistyksen jälkeen 1. kerralla, jolloin voi katsoa ohjelmaa (esim. Ilman kavaluutta). Kun lopettaa jonkin jakson katselun ja aikoo katsoa toista, niin tulee tuo aikaisemmin mainittu virhe.

Ei oikein osaa päättää, salliako vai estääkö...

Onneksi tabletilla toimii - ainakin kahden eri jakson katselut peräkkäin...

Tämä se vasta hienoa onkin...