Kännykät

  • 22 toukokuu 2018
  • 8 kommenttia
  • 671 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Elisahan ei varsinaisesti puhelimia valmista, mutta kuitenkin myy niitä...ehkä teillä on sitten joku yhteys jakaa toiveita laitevalmistajillekin !?

Olen vuosia odotellut perus-puhelinta, jossa yhdistyisi vanhat hyvät asiat. Siis sellaista NÄPPÄIN-puhelinmallia, jolla voi soittaa, lähettää tekstareita ja jossa on silti tehokas kamera. Ei muuta.
Sellainen puhelin-puhelin, jossa ei mitään turhia hienouksia olisi. Älyä ja nettiä ei siis tarvitsisi olla.

Kaikissa nostalgia-malleissa ja seniori-puhelimissakin vaikuttaa olevan melko SURKEA kamera. Miksi?
Vielä ennen varsinaista äly-puhelinaikaa kehittyivät kännykkämallit usein niin, että uudemmissa oli aina edellisiä tehokkaammat kamerat.

Tässä olisi markkinarako 😳

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Kaikissa nostalgia-malleissa ja seniori-puhelimissakin vaikuttaa olevan melko SURKEA kamera. Miksi?
Vielä ennen varsinaista äly-puhelinaikaa kehittyivät kännykkämallit usein niin, että uudemmissa oli aina edellisiä tehokkaammat kamerat.


On totta, että noissa peruspuhelimissa on heikot kamerat. Luulenpa, että syy tähän löytyy kustannuksista sekä kysynnästä. Teknisiä rajoitteita paremman kameran osalta tuskin on.

Jos peruspuhelimeen laitetaan paremmat kamerat, niiden hintataso nousee lähemmäs edullisia älypuhelimia. Tämä saattaisi rajoittaa peruspuhelimien kysyntää, toisaalta ehkä myös niiden edullisempien älypuhelimien. Tämä koskee myös noita seniori -puhelimia, joissa hintataso on muutenkin keskimäärin korkeampi kuin muissa peruspuhelimissa.

Monesti myös ne kuluttajat, jotka haluavat puhelimeensa parempaa kameraa, etsivät nimenomaan älypuhelimia. Peruspuhelimien ostajilla kamera on harvoin se tärkein kriteeri. Ihmiset haluavat, että puhelimessa on kamera, mutta sen laadulla ei tunnu olevan kovinkaan suurta merkitystä. Enemmän painoarvoa kuluttajat asettavat esim. puhelimen näppäimistölle sekä näytön koolle. Tämän voin kertoa ihan omasta kokemuksesta. Olen kuitenkin myynyt noita puhelimia jo useamman vuoden ajan, joskaan en koskaan Elisan leivissä.
Käyttäjätaso 2
Kiitos kommentistasi !

Joo, aina ja kaikki riippuu kustannuksista.

Mutta tuosta kysynnästä en olisi IHAN niin varma - nimittäin, miten voikaan olla kysyntää JOS tuotetta ei edes ole myynnissä? Vaikee se on osata etsiä valikoimasta jotain mitä siellä ei ole :P
Joku puhelinvalmistaja voisi kokeilla tarjota tuollaista "unelma-mallia" markkinoille, vasta sitten voisi olla varma siitä onko se kysyntä LIIAN alhaista.

Itse olisin valmis maksamaan vaikka vähän enemmän kuin halvimmat äly-luurit, KUN löytyisi ominaisuuksiltaan tuollainen peruspuhelin ja hyvä ( enkä nyt tarkoita huippuhyvä, kunhan olisi edes jonkunverran enempi niitä pikseleitä - siis parempi kuin ALLE 5mp ) kamera yhdistelmä. Näppäimistö ja näyttökin toki vaikuttaisi valintaan ja pakko myöntää - ulkonäkö :$

Enkä mä taatusti ole AINOA, joka tykkää et puhelin on puhelin ( musiikki on vinyyleissä, elokuvat on leffateatterissa, kirjat kirjahyllyssä...) ja ne älyt ja netit sitten kulkee tableteilla tai kotikoneella.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Kurkkasin tuossa nopeasti Amazonin verkkokauppaa. Sieltä löytyi ainakin yksi peruspuhelin, jossa oli jopa 5Mpix kamera.

Saatavuusongelman tässä tuottaa se, että Suomen ja Pohjoismaiden markkinat ovat niin pienet (= liian vähän kysyntää), että tänne ei juuri kannata mitään speciaalia tuotetta tuoda myyntiin. Puhelimen tekniikkaa pitäisi kuitenkin muokata siten, että se tukisi Suomessa käytettäviä taajuuksia.

Noista pitäisi laittaa valmistajille suoraan viestiä, että toisivat tänne pohjolan markkinoille suunniteltuja malleja ylipäätään saataville. Sitten toki pitäisi saada tuotteet tukkureille ja tukkureilta edelleen jälleenmyyjille. Jos valmistaja ynnäilee, että volyymi meidän markkina-alueella ei ole riittävän suuri, on parempia perusmalleja turha tänne odotella.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Olisiko joku tietty puhelinmalli, mitä toivoisitte Elisalle tulevan? 🙂
Me kyllä ollaan aktiivisesti yhteistyössä Elisan valikoimasta vastaavien henkilöiden kanssa ja välitetään erilaisia toiveita eteenpäin. Näin ollen menee ainakin tieto siitä kysynnästä eteenpäin. 🙂
Käyttäjätaso 2
>Olisiko joku tietty puhelinmalli, mitä toivoisitte Elisalle tulevan?<

On, "tietty puhelinmalli" on nimenomaan se peruspuhelin ( perus = puhelimessa on näppäimet, kamera, puhelujen soitto ja tekstiviestien lähetys ) vähintään 5M kameralla !

Vaikkei tarkempaa mallin nimeä voi vielä tietää 😳 , käynee toiveesta silti.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Koitin tuollaista puhelinta etsiä nykyisten mallien joukosta, eli mikä olisi perinteinen näppäinpuhelin, halpa (alle 100e) ja sisältäisi 5M kameran. Ainoastaan Samsung S5611 täytti nämä kriteerit ja tuokin on jo 2014 vuodelta, eli todennäköisesti saatavuus alkaa olemaan heikkoa 😞 Nostamalla hintahaarukkaa 200e asti, tuloksia tuli kaksi kappaletta lisää, joista toinen on vuoden 2013 Nokia 515 ja toinen tänä vuonna julkaistu Energizer Hardcase H240S eli kovinkaan paljoa noita ei näemmä edes ole tehty noille kriteereille. Yleensä peruspuhelimissa on tehoja sen verran vähemmän, ettei 5M kuvaaminenkaan kovin helposti ole toteutettavissa.

Mutta ymmärrän kyllä siis itsekin, että jonkinlaista markkinarakoa näillekin voisi olla, tuo Dj_Godin sanoma vain valitettavan hyvin pitää paikkaansa että täällä Pohjolassa ei kovin suurta ole markkinat muutenkaan. Melkein siis kannattaa noita spesifempiä malleja koittaa ulkomailta etsiä ja tilailla 🙂
Käyttäjätaso 4
Ladymummo Hei ,sinulla oli oikein hyvä asia,ja sait myös palstakavereilta oikein asiakommentit. Ja siksipä se toi paljon hyvää tietoa minulle ja naapurillekin. Tämä on se juttu,että yks tietää asian ja me muutkin saamme siunauksen asiankulun myötä. Kiitos ja heippa
Käyttäjätaso 3
Vuosia takas koitin löytää anoppi vainaalle, perus luurin, niin yks ainoo kappale oli silloin paketissa, mustassapörssissä, ja sanoi että lisää ei saa edes. Että kyl ne on kuollu ja kuopattu.

Osallistu keskusteluun