Vastattu

Kaksi konetta käyttämään samoja OneDrive-tiedostoja

  • 6 huhtikuu 2018
  • 5 kommenttia
  • 1150 katselukerrat

Toivoisin hiukan kokemuksia, miten kaksi konetta saisi käyttämään samoja OneDrive-tiedostoja
Koneiden tiedot
1) Pöytäkone, i7, 16Gt/120Gt C: /+riittävästi tilaa tiedostoille
- Naitettu OneDriven kanssa, 150 Gt lähinnä valokuvia ja videoita
2) Läppäri (uusi), i7, 8Gt/119Gt C: ja 118Gt D:

Haluaisin yhteiskäyttää läppärillä pöytäkoneen tiedostoja OneDriven kautta, mutta miten? En oikeastaan halua läppärin ottavan nimiinsä mitään tiedostoja, vaan kaikki olisi yhteistä ja OneDrivessä.

Koneeseen on ajettu sisälle vain Windows ja kaikki modifikaatiot ovat mahdollisia.
Pöytäkone on 100/10 langan päässä ja läppäri käyttää kotona samaa laajakaistaa. Suomessa läppäri on kytkettävissä 25M mobiililaajakaistaan ja ulkomailla on tapana ostaa paikallista laajakaistaa.

Miten OneDrive ja PC konfiguroidaan, jotta läppäri käyttäisi vain "yhteisiä tiedostoja"?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 7 huhtikuu 2018, 07:49

Onko näillä koneilla käytössä sama Microsoft -tili? Jos on, ovat kaikki OneDrivessa olevat tiedostot käytettävissä molemmilla koneilla samalla tavalla.Jos koneilla on käytössä eri Microsoft -tilit, voit jakaa tiedostojen tai kansioiden käyttöoikeuksia muille käyttäjille.Tuossa vinkkiä lontooksi:

https://support.office.com/en-us/article/share-onedrive-files-and-folders-9fcc2f7d-de0c-4cec-93b0-a82024800c07Itselläni on kolme läppäriä ja Samsung Galaxy S7. Pääsen kaikilla koneilla sekä puhelimella omiin OneDrive tiedostoihini käsiksi samalla tavalla, kun kaikissa laitteissa on yksi ja sama Microsoft -tili määritettynä. Voin muokata ja tarkastella tiedostoja kaikilla neljällä laitteella. Kun tallennan muokatun tiedoston OneDriveen, on se nähtävissä muokattuna kaikilla laitteilla.Olen esim. jotain lomakuvia jakanut kavereille OneDrivessa yllä olevan linkin ohjeiden perusteella. Kaverit pääsevät joko pelkästään tarkastelemaan tiedostoja (ja lataamaan ne itselleen) tai voin halutessani antaa oikeudet kansion muokkaamiseen.
Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Onko näillä koneilla käytössä sama Microsoft -tili? Jos on, ovat kaikki OneDrivessa olevat tiedostot käytettävissä molemmilla koneilla samalla tavalla.

Jos koneilla on käytössä eri Microsoft -tilit, voit jakaa tiedostojen tai kansioiden käyttöoikeuksia muille käyttäjille.

Tuossa vinkkiä lontooksi:
https://support.office.com/en-us/article/share-onedrive-files-and-folders-9fcc2f7d-de0c-4cec-93b0-a82024800c07

Itselläni on kolme läppäriä ja Samsung Galaxy S7. Pääsen kaikilla koneilla sekä puhelimella omiin OneDrive tiedostoihini käsiksi samalla tavalla, kun kaikissa laitteissa on yksi ja sama Microsoft -tili määritettynä. Voin muokata ja tarkastella tiedostoja kaikilla neljällä laitteella. Kun tallennan muokatun tiedoston OneDriveen, on se nähtävissä muokattuna kaikilla laitteilla.

Olen esim. jotain lomakuvia jakanut kavereille OneDrivessa yllä olevan linkin ohjeiden perusteella. Kaverit pääsevät joko pelkästään tarkastelemaan tiedostoja (ja lataamaan ne itselleen) tai voin halutessani antaa oikeudet kansion muokkaamiseen.
1) Molemmissa koneissa on sama Microsoft-tili
2) Windowsia asennettaessa koneelle muodostaa se käyttäjän kansioihin Kuvat, Tiedostot, Musiikki ja Videot -kansiot. Voiko näitä uudelleen nimetä, jottei ne sekoitu OneDriven yhteisiin kansioihin?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Windowsia asennettaessa koneelle muodostaa se käyttäjän kansioihin Kuvat, Tiedostot, Musiikki ja Videot -kansiot. Voiko näitä uudelleen nimetä, jottei ne sekoitu OneDriven yhteisiin kansioihin?

Windowsin omia oletuskansioita ei voi nimetä uudelleen, mutta OneDriven kansioita voi. OneDriven kansiot voi nimetä uudelleen joko OneDriven sivuilla tai Windowsin resurssienhallinnan kautta.
Lähti futaamaan, kun olin harjoitellut Windowsin asentamista 4-5 kertaa. Ongelmana oli ensimmäisillä kerroilla koneen näpyttelijä: "Minähän en tarvitse mitään manuaaleja."

1) C-asema (Windows ja ohjelmat) piti säätää minimiin (100Gt) pienen SSD:n koon takia. järjestelmäkansiot (kuvat, musiikki etc.) uudelleenohjasin D:lle. Tämä ei ollut ongelma.

2) Ongelmaksi tuli OneDrive-kansioiden liittäminen. Puutteellisin tiedoin aloin kopioida niitä läppärin D-asemalle. No siitähän tuli sotku päällekkäisten kansionimien kanssa. Yritin uudelleennimetä läppärin kansioita, mutta meni vain pahemmin ojasta allikkoon. Niitä nimettyjä kansioita roikkui parin Winkun asentamisen ajan sekä pöytäkoneella että Onedrive:ssä. Asia ei edennyt mihinkään.

3) oli pakko kaivaa ohjeet esiin ja maagisen täpän paikka on oheisessa kuvassa:Viimeisen Winkun asentamisen, kansioiden uudelleen ohjaamisen ja OneDriven asentamisen jälkeen en uudelleen nimennyt mitään. vaan poistin kaikki väärät kansiot pöytäkoneesta ja pilvestä. TÄPPÄ > asetukset > asetukset-ikkunan viimeiselle riville ja OK. Alkoi tapahtua. OneDrive korvasi läppärin järjestelmäkansiot ja niiden sijaan resurssienhallinta näytti pöytäkoneen OneDrive-kansiot ja kaikki pelasi niin kuin pitää.
Sitten vaan määrittämään, mitkä kansiot ovat läppärissä ja mikä pilvessä.
Uudelleenohjauksessa olen törmännyt vain yhteen ohjelmaan, joka väkisin pukkasi tiedostoja C:lle. Muuten kaikki käyttävät D:n kansioita kuten pitää.

Osallistu keskusteluun