Kokemuksia läppäristä

  • 9 heinäkuu 2018
  • 6 kommenttia
  • 266 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Tyhmyydet ensin, kaikki oli et kirjaudu ja muista salasanat sun muuta. Poistettu ..... Kone tyhjätty, ja toinen mielenkiintoinen oli googlen tallentama määrä tietoo minusta, poistettu nekin. Ja puhdas asennus LTSB win 10, ei oo kauppoja sun muuta.

Logitecin ohjelmia ei lainkaan, hyydyttää koneen.

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Pointti tässä oli mikä? Meni ainakin meikäläiseltä hiukan ohi.

Jos ajattelit tarjota myytäväksi, on se kiellettyä täällä Palstalla.
https://palsta.elisa.fi/ajankohtaista-palstalla-71/palstan-pelisaeaennoet-498710
Käyttäjätaso 3
No ei ollut, vaan se että mitä kaikkee meistä, jemmaillaankaan.....
https://myactivity.google.com/
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei WelD_!

Et ole todellakaan ainoa joka on huolestunut Googlesta.

Google on isoin firma netissä ja meistä lähes jokainen on siitä riippuvainen. Kun useimmilta löytyy Gmail, Googlen Android ja mitä muuta Chromesta alkaen - emme ole enää turvassa. Yksi iso firma päättää meidän palveluista ja me olemme uhreja - sillä palvelu ei maksa euroakaan.

My Activity -sivulla on paljon dataa meistä, mutta minä en usko, että data poistuu mihinkään. Se poistuu ainastaan sinun silmiesi alta ja voit estää uutta tallentumasta Googlen tietosuoja-asetuksilla. Google kuitenkin edelleen kerää tietoa sinusta, koska se on firman liiketoimintaa.

Google tekee rahaa mainoksilla ja käyttäjät ovat kohderyhmää, tietoja myydään mainostajille niin, että esim. mainostaja X voi kohdentaa mainontaansa esim. 25-35-vuotiaille naisille, jotka tykkäävät matkapuhelinoperaattoreista. Vaikka lakkaat käyttämästä Googlen tiliä - sinusta on edelleen profiili Googlessa. Google itsessään tietää sinusta enemmän kuin mummosi.

Googlen hakukoneen voi korvata Duckduckgo:lla, Gmailin esim. Protonmaililla, Driven esim. Elisan Pilvilinnalla, Hangoutsin esim. DNA:n puheliittymällä, Bloggerin esim. WordPressillä ym. Kaikkiin Googlen palveluihin löytyy joku ratkaisu eli kukaan ei pakota käyttämään Googlen palveluita. Ymmärrän, että Google suuruudellaan huolestuttaa, mutta he ainakin lupaavat pitää tietosi turvassa omilla sivuillaan kun menet Omaan tiliin:

"Olemme sitoutuneet huolehtimaan yksityisyydestäsi ja tietoturvastasi.
LISÄTIETOJA on osoitteessa https://privacy.google.com/intl/fi/index.html"

Windows ei ole sitä parempi, sillä Windows 10 harjoittaa myös eräänlaista vakoilua. Microsoft on ehkä pienempi paha, mutta tarpeeksi suuri kuitenkin. Olen aina suositellut Linux-pohjaisia ratkaisuja tietoturvasta huolestuneille. Chrome kannattaa vaihtaa toiseen, koska Google on sen takana. Firefox on aika huono valinta, koska käsitykseni mukaan Google jollakin tavalla tukee rahallisesti Firefoxia. Googlella on niin monta palvelua, että monen on hankala niistä luopua.

Oletko miettinyt Google-tilin poistoa? Kukaan ei pakota sitä omistamaan ja Androidillekin on ratkaisu. Ratkaisuja on aina, vaikka siinä tarvitaankin useampaa kuin yhtä salasanaa.

Peruspuhelin. Se on puhelin siinä missä muutkin.

Mukavaa kesää!
Käyttäjätaso 3
Samaa mieltä joka kirjaimesta.....🆒
Käyttäjätaso 3
Mutta asian toiseen pointtiin, että ne nopeudet välittyy myös lähde koneen rasituksesta, että ei se aina vaadi nopeinta tekniikkaa 4LTE -A yms....joskus se on kuormittunut, testasin . pöytä koneellä wlania niin 5MT/s otti sisään ja hitaalalla raudalla tuli 4MT/S ja molemmissa sama verkkokortti.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Olen samaa mieltä, olen aina ihmetellyt miksi ihmiset juoksevat maksamaan, kun tulee LTE-A-liittymiä. Peruskäytössä yhdelle riittää 10 megan netti puhelimessa. 4G:ssä vielä 100 % varmasti saavutettavissa. Operaattorit ovat keksineet kuinka tehdä tiliä parhaalla tavalla.

Myydään joko liian nopean tai liian hitaan, monen on pakko maksaa turhasta. Olisin tarvinnut koti- ja matkakäyttöön 10 Mb/s. Kiinteänä valinta poistui ja nyt tarjotaan 50 megasta, ei todellakaan innosta. Puheliittymissä ei kiinnosta maksaa maksimin mukaan saaden minimin.

Kalliitahan ne liittymät ovat vakiohintaan.

Nyt minulla on 1 Mb/s. Aavistuksen liian hidas tarpeisiini, kun 10 Mb/s olisi optimaali, mutta kyllä tuohon tottuu 🙂 On muutakin elämää kuin netti, josta pidän kiinni.

Osallistu keskusteluun